METAL MARATHON 2 (PAUL DI'ANNO & CHAINSAW)

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Bę�de na koncercie

21.11 Warszawa
25
17%
22.11 Rzeszów
9
6%
23.11 Krakółw
16
11%
24.11 Katowice
34
23%
25.11 Wrocł�aw
21
14%
26.11 Toruń
6
4%
na 2 koncertach
2
1%
na 3 koncertach
5
3%
na źadnym koncercie
28
19%

Liczba głosów: 146

Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: METAL MARATHON 2 (PAUL DI'ANNO & CHAINSAW)

Post autor: Levy »

Szymon pisze:zasadniczo jest to niemozliwe bo po mojej levej stala Andzia Po prawej byloby to prawdopodobne, jezeli wbiles sie w trakcie, bo wiem ze tam jakies rotacje byly
No ale ja mówię tak mniej więcej... 8) Andzię też kojarzę w takim razie.
Szymon pisze:Ah przypomnial mi sie burak co stal za mna. Ja sie nie oburzam zwykle o ostre zagrywki w celu dochania sie do barierki, bo taki to juz jest sport, ale debil za mna wspinal sie po mnie probowal mnie dusic, a jak mu zepchnalem noge ktora wepchnal na barierke to mnie kopal z calej sily - a jeszcze potem mial czelnosc mnie poklepywac po ramieniu. No dobrze ze zrozumial ze nie da rady mnie oderwac od tych barierek i odpuscil i o nim zupelnie na koniec koncertu zapomnialem, bo jak mnie tam naparzal to mialem ochote zrobic tam pod scena mala rozrube.
A to już nie byłem ja... Stałem za dwoma ziomkami co mi wszystko zasłaniali bo sobie stanęli na barierce. Później się przesunąłem bardziej w prawo.

Czy ktoś może pamięta z koncertu w Katowicach ziomka z kręconymi włosami? Kumpel mi opowiadał jak ten zasłaniał wszystkim i jak go później na scenę zepchnęli... :lol:
WIT666
Chainsaw Promotion
Chainsaw Promotion

Post autor: WIT666 »

Ok teraz czas na moją relacje

Zatem największym sukcesem tej trasy jest, że dotarła ona do końca i wbrew naciskom nie odwołaliśmy żadnego z koncertów. Jednak niestety odbiło się to na frekfencji zwłaszcza w Katowicach i Krakowie.

Zacznijmy jednak od początku. Pierwszy koncert w Warszawie, frekfencja około 300 osób przebiegł bezproblemowo. Już jednak wtedy docierały do mnie sygnały o tragedii i o tym, że media szykują się do żałoby narodowej i podsycają atmosferę (wiadomo, im więcej osób ogląda wydanie specjalne - tym większe zyski z reklam).

Następnego dnia rano ruszyliśmy do Rzeszowa. Mimo, że nikt nie wprowadził żałoby narodowej to i tak miałem kilkadziesiąt telefonów CZY KONCERT SIĘ ODBĘDZIE. Dochodziło nawet do tego, że ludzie przychodzili z biletami, żeby je oddać, bo byli przekonani, że koncertu nie ma. Na miejscu dopiero się dowiadywali, że koncert się odbędzie. Mimo całego zamieszania na koncercie bawiło się ponad 200 osób

Dzień trzeci - Kraków. Już rano w hotelu zastała nas informacja, że wprowadzono żałobę i że "wszystkie imprezy w kraju są odwołane". Najdziwniejsze jest jednak to, że decyzje o odwołaniyu imprezy podejmuje organizator a nie pani spikerka w telewizji. Blisko 100 telefonów czy koncerty się odbędą (w tym od 'Życzliwych osób"), ciężkie rozmowy z kierownictwem klubu, skrócenie setów obu zespołów - ale koncert się odbył. Coprawda całe to zamieszanie, telewizja, dopiero co wprowadzona żałóba strasznie odbiły się na frekfencji - bawiło się w krakowie około 130 osob tylko. No ale nic dziwnego, skoro wszyscy byli zdezinformowani totalnie.

Piątek - Katowice - koncert w samym centrum żałoby. W przeciwieństwie do Krakowa nie było jednak problemów na lini organizator-klub. Koncert chyba z najlepszą publiką na całej trasie, jak to Maxx określił "nie do przejebania". Paul (Pawełek) potem też mi mówił, że w Katowicach najlepiej się bawił. Co do frekfwencji to pomimo żałoby sprzedaliśmy ponad 270 biletów, część osób która miała kupiony bilet nie przyjechała jednak ...

Sobota - Wrocław - ostatni dzień żałoby, koncert także już bez problemów, frekfencja grubo ponad 200 osób, na koniec niemiłe zajście bo jakiś palant wyglądający jak Zbigniew Wodecki rzucił się na Pawełka z pięściami i musiałem kolesia odciągać. Po prostu debil. Po koncercie warte do odnotowania jest to, że spaliśmy w Oleśnicy i tam wbilismy się na jakąś 40-tkę, która odbywała się rownocześnie w hotelowej restauracji hehe

Niedziela - Toruń - mimo,n że już po żałobie to ciągle mnóstwo telefonów czy impreza będzie. Koncert bardzo udany, pełno znajomych, kumpli, przyjaciół, fumfli itp. Łącznie około 300 osób. Na koniec trasy tradycyjnie czad na scenie i oba zespoły wykonują współnie ostatni utwór - tym razem wypadło na "Running Free". To już chyba wejdzie do tradycji "Metal Maraton" :)

Po koncercie każdy rozjechał się w swoją stronę i METAL MARATON @ zakończyła się. Mimo wszystko uznaje ją za sukces. JAko jeden z nielicznych organizatorów nieugiąłem się presji odwołania imprez i udało mi się mimo nagonki w TV ściągnąć na tą trasę około 1500 osób. Zdaje sobie sprawe, że gdyby nie Żałoba wynik ten byłby lepszy. Jednak nie ma co gdybać. Dzięki dla wszystkich co przyszli i do zobaczenia na następnej edycji ...
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Witam!mam nadzieje,ze na METAL MARATOn 3 zobaczymy Blaze'a!
mimo zajscia w MADNESSie koncert wypadl wspaniale!bylem i podziwialem heheh!mysle,ze osob bylo nieco wiecej niz 200...pozdrawiam Seba
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

SebastianArcheo pisze:Witam!mam nadzieje,ze na METAL MARATOn 3 zobaczymy Blaze'a!
Nie ma lepszej opcji, dla fanów maiden... :beer No chyba, że Bruce by nagrał solową płytę i nie byłby gwiazdą...
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zdzicho »

WIT666 pisze:Koncert chyba z najlepszą publiką na całej trasie, jak to Maxx określił "nie do przejebania". Paul (Pawełek) potem też mi mówił, że w Katowicach najlepiej się bawił
No to juz akurat było pewne przed koncertem, no bo wkońcu jak TAKA ekipa się zbierze to musi byc git. :rocx
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

heh . ja juz wyczekuje mm3. chyba nie jestem jedyny ?? i mm3 znow by moglobyc z czyms mocniejszym tak jak Totem ( moze Frontside :twisted: ) nie no Wito ma pomysly wiec czekajmy na mm3 ... oby jak najszybciej. A Chainsaw zabija ... 24.11. pamietny koncert. szkoda ze i ty wito i chlopaki jakos tacy dojechani byliscie...
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Levy pisze:No ale ja mówię tak mniej więcej... Andzię też kojarzę w takim razie.
aha to mniej wiecej sie nie poznalismy :)

WIT666 pisze: JAko jeden z nielicznych organizatorów nieugiąłem się presji odwołania imprez
Trafil sie odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku. SzacuN dla Ciebie za to.
Zdzicho pisze:No to juz akurat było pewne przed koncertem, no bo wkońcu jak TAKA ekipa się zbierze to musi byc git.
Szczerze powiem ze Katach przyjecie na Chainsaw bylo takie, ze sie w to wciagnalem i darlem morde i bawilem sie jakbym to znal od dluzszego czasu. Plytke zakupilem w Krakowie, ale jeszcze do tej pory jej nie mialem czasu przesluchac taki mam zajob :?
Awatar użytkownika
Łukasz Bąk
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Łukasz Bąk »

miki pisze:mi nic nie lata, ja nie z takich, nie chciałem tak tego wyrazić, sorr. przyjąłem do wiadomości. tylko, że ja nie marudze - nabijam się.
Spox :beer I dla tego nie przepadam za rozmowami przez net.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

WIT666 pisze:Koncert chyba z najlepszą publiką na całej trasie, jak to Maxx określił "nie do przejebania"
tak sie bawi, tak sie bawi SANKTUARIUM :rocx
Zdzicho pisze:No to juz akurat było pewne przed koncertem, no bo wkońcu jak TAKA ekipa się zbierze to musi byc git. YEAH!

Witek ale ja mam takie pytanie ...... czemu w katowicach NIE było In Flames ? :(
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

in flames było 18 kwietnie w warszawie
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

miki utwór "in Flames" nie zespół :P
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Andzia
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Andzia »

Okej wreszcie się naużerałam z tymi zdjęciami. Nie sa jakieś wybitne, jakosnie miałam weny do robienia fotek. Jest tu pomieszany Kraków z Wrockiem. Enjoy...

http://download.yousendit.com/5882DECC599A59E6
http://download.yousendit.com/4DFB5864656643BB
http://download.yousendit.com/9B1C32EB0753A363
http://download.yousendit.com/614DB03750082EB3

filmików to chyba nie chcecie co nie?

PS. Szymona ja czekam na Twoje foty :wink:
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Zdzicho pisze:cudem po tylu piwach się na to cos wspiąłem i przeskoczyłem na ten balkon, na trzeźwo chyba jednak wolałbym szaleć na dole
Cos chyba CI się śniło bo nikt na tym forum nie wspomniał nawet, że widział jakiegoś ciecie na cieciowatym balkonie. :wink:
KMFDM
kubush
-#Invader
-#Invader

Post autor: kubush »

uploaduje wlasnie bootlega z madnesu
http://rapidshare.com/users/Y2OPXL
wersja DVD (45 plikow po 95mb)
jutro podam jeszcze mirror
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

A ktoś coś tam mówił o bucie Video z Mega Clubu... Aktualne to jest jeszcze?
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkos »

Bootleg z katowic bedzie udostepniony jak tylko zrobimy menu. Brakuje nam profesjonalnych fotek na tlo do menu...
Awatar użytkownika
Sortis
-#Invader
-#Invader

Post autor: Sortis »

kurcze super sprawa z tymi nagraniami video. Dziekuje ze udostepniacie - duzo poswiecenia zeby to nakrecic (nie da sie tak dobrze bawic z kamera) i dzielicie sie tym - nie jestescie samoluby:)

DZIEKUJE I DOCENIAM TO CO ZROBILISCIE
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

Stoneman pisze:heh . ja juz wyczekuje mm3. chyba nie jestem jedyny ?? i mm3 znow by moglobyc z czyms mocniejszym tak jak Totem ( moze Frontside :twisted: ) nie no Wito ma pomysly wiec czekajmy na mm3 ... oby jak najszybciej. A Chainsaw zabija ... 24.11. pamietny koncert. szkoda ze i ty wito i chlopaki jakos tacy dojechani byliscie...
hehe.. MM1 bylo z Totem wiec nie masz co liczyc na powtorke :P

co do in lames to chyba nie bylo z powodu koniecznosci obciecia setu.. dobrze ze w wawie zagrali :twisted:

dzieki wszystkim za koncert w wawie i w katach.. bylo na prawde fajnie :)
w katach publika byla o wiele lesza niz w wawie choc klub malutki i naglosnienie do dupy.. koncert chainsaw byl swietny a paul jak i w wawie wszedl odspiewac swoje i poszedl.. mam sporo zdjec ale za duzo tego zeby gdzies to zamieszczac.. zreszta nie bardzo mi sie chce i nie bardzo mam na to czas..

pozdrawiam wszystkich z ktorymi mialem okazje sie spotkac, pogadac i napic :)
hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: hellrider »

mógłby mi ktoś podać pełnego seta paula z katowic? :) potrzebuję do menu DVD z mega clubu, a solowa twórczość di'anno jest mi obca niestety ;)
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

nie no na Totem nie licze. ale juz tam wito cos wymysli. juz chce mm3!! albo jakis koncert chainsaw . mam taka zajawke na ta kapele ze to jest nieporozumienie. hah . a malo mamy dobrych kapel by chainsaw z nimi gralo. hah jakby byla trasa Chainsaw & Ceti albo Turbo to by byl maras.
ODPOWIEDZ