Włochaty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Włochaty
Nie spodziewam się tu milionów postów ale jednak spróbuję....
Włochaty- szczecinska kapela punkowa czy tez anarcho- punkowa... legenda polskiego punk rocka nowej fali ( załozony na przełomie lat 80/90 wyróznienie( głosy publiczności) w jarocinie w 1993 r.
Miejscami mamy tu domieszke reggae ( Każdy Krok niesie Pokój, Credo, Jesteśmy) ale przeważają typowo ostre punkowe kawałki ) Nie chce przeminąć, Bez Wytchnienia, Zmowa itd.)
Często muzyka jest urozmaicona saksofonem oraz damskim wokalem wspomagającym(na płycie) ..
Moja ulubiona płyta : Droga Oporu
w 2005 wyszłąnowa płyta Włochatego- Bunt I Miłość i sądze że ta może się najbardziej tu spodobac ale też nie gwarantuje myśle że jest warta uwagi jesli ktos choc troche lubi polski punk....
Włochaty- szczecinska kapela punkowa czy tez anarcho- punkowa... legenda polskiego punk rocka nowej fali ( załozony na przełomie lat 80/90 wyróznienie( głosy publiczności) w jarocinie w 1993 r.
Miejscami mamy tu domieszke reggae ( Każdy Krok niesie Pokój, Credo, Jesteśmy) ale przeważają typowo ostre punkowe kawałki ) Nie chce przeminąć, Bez Wytchnienia, Zmowa itd.)
Często muzyka jest urozmaicona saksofonem oraz damskim wokalem wspomagającym(na płycie) ..
Moja ulubiona płyta : Droga Oporu
w 2005 wyszłąnowa płyta Włochatego- Bunt I Miłość i sądze że ta może się najbardziej tu spodobac ale też nie gwarantuje myśle że jest warta uwagi jesli ktos choc troche lubi polski punk....
Re: Włochaty
Parę piosenek może być i od czasu do czasu się słucha 
Gwiazdka, Intro czy Uniesiony Dumą. Kiedyś słuchałam tego więcej, ale szybko mi się znudziło.
I polski punk nie jest taki zły, choć nie ukrywam, że generalnie wolę trochę inną muzykę.
Pzdr.
Gwiazdka, Intro czy Uniesiony Dumą. Kiedyś słuchałam tego więcej, ale szybko mi się znudziło.
I polski punk nie jest taki zły, choć nie ukrywam, że generalnie wolę trochę inną muzykę.
Pzdr.
Dezerter jest lepszy
No i oczywiście KSU. To tyle z moich zainteresowań punkiem.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Uwielbiam "Każdy krok niesie pokój", ale ogólnie wolę inne kapele.
w sumie to prawie w ogóle włochatego nie słuchałem. raczej nic mnie do nich nie ciągnie, ale moze kiedyś ich obadam 
- Elevatorman
- -#Clansman

każdy krok jest swietny .... gramy z kapelą cover tego... dla mnie wlochaty i dezerter ... to niepodwazalna 2 w polsce jesli chodzi o punk ...
Nie lubie punku. Kaniec
ja też , obojętnie czy polski czy inny , wiec sie zgadzamy :beerDziku pisze:Nie lubie punku. Kaniec
-
Stormshield
- -#Moonchild

Dla mnie też. Jeszcze KSU jest dobre.Elevatorman pisze:dla mnie wlochaty i dezerter ... to niepodwazalna 2 w polsce jesli chodzi o punk ...
ksu jest lepsze. jeśli o punk, to niezrównane są stary dezerter, tzn xenna, siekiera, kryzys, no i armia. ale armia to nie wiem czy możemy czysto pod punk podpiać, a pzoa tym to najlepsza polska kapela w ogóle 
Nawet lubię KSU. Najbardziej to Deszcz, ale dobre jest też Jabol punk i Czym jest wiary sens 
Jestem upszedzony do punk rocka przez takie kapele jak blink172 czy jakos tak itp. Polskiego punka lpbie czasami posłuchać (KSU dezerter), ale czasami śmieszą mnie ich txty
. Włochatego nie słuchałem
- Elevatorman
- -#Clansman

ale to nie jest punk rockJestem upszedzony do punk rocka przez takie kapele jak blink172
dla mnie nie .... dale jest dobrejuras pisze:ksu jest lepsze.
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

Defekt Muzgó to syf podobnie jak jakies kapele typu Brudne dzieci Sida czy ten cały Sedes.Apropo KSU...jest całkiem przyjemny.
I am a man who walks alone...
Właśnie chciałem napisać że to nie jest punk rock tylko takie zaespoły niektórzy nazywają punk rockiem tylko o tym zapomniałemElevatorman pisze:ale to nie jest punk rock to punk pop
Zresztą zwisa mi czy zespół należy do gothic/doom/homo/sromo/pierdzono metalu czy rocka. Najważniejsze żeby fajnie grali i z przyjemnością można ich było słuchać.
Apropr tego zespołu. W mojej wsi każdy co słucha rocka się nim zachwyca. Dla mnie to jest niespuszczone gówno w klozecie z debilnie śmiesznymi tekstamiLord Of The Flies pisze:Brudne dzieci Sida
U nas jest tak ,żę starczy napisać tekst w stylu "bananowa młodzież" albo "uwięzieni w sidłach rasizmu " czy też " razem tworzymy pokój i dobrobyt w Afryce " i już się gra rocka od razu, takie kapele jak Myslovitz ,T.Love czy 3/4 "punkowych" to pop jak sie patrzy,ale przez buntownicze teksty są uznawane za rock, paranoja. Za to takie np.Kombi to pop albo nawet disco, mimo że jest sto razy bardziej rockowe od powyższych zespołów .
wybacz, ale pleciesz bzudry. współczuję jesli nie widzisz zarówno wpływu jak i klasy t.love'u czy myslovitz. a jeśli czepiasz się ich tekstów, to jestem w stanie to zrozumieć, ale tylko dlatego ze zachwycasz sę tekstami zespołów heavy metalowych
brudne dzieci sida są fajne. patyczak nagrał tez część swoich kawałków z zespołem starzy singers pod szyldem starzy sida. też spoko.
brudne dzieci sida są fajne. patyczak nagrał tez część swoich kawałków z zespołem starzy singers pod szyldem starzy sida. też spoko.
- Elevatorman
- -#Clansman

zgadzam się ..., ale takie zespoły jak np Slayer... duzo mają z punka...juras pisze:wybacz, ale pleciesz bzudry. współczuję jesli nie widzisz zarówno wpływu jak i klasy t.love'u czy myslovitz. a jeśli czepiasz się ich tekstów, to jestem w stanie to zrozumieć, ale tylko dlatego ze zachwycasz sę tekstami zespołów heavy metalowych
np, gadanie wszystkiego tak jak sie chce w tekstach a nie pierdzielenie jak hammerfall - najsmieszniejszy zespół wszechczasów
ty chyba rapsodi nie widzialesElevatorman pisze:hammerfall - najsmieszniejszy zespół wszechczasów Very Happy
już nie mam tu najwięcej postów

- Elevatorman
- -#Clansman

słyszałem
ale EOT