na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
Niekwestionowany lider to Somewhere In Time. Geniusz.
Dalej plasują się Powerslave, The Number Of The Beast, Piece Of Mind i Dance Of Death.
Tak poza konkurencją można dodać Scream For Me Brazil - też geniusz, tylko szkoda, że koncert jest niepełny (brakuje Powerslave, Flight Of Icarus, Run To The Hills, Tattooed Millionaire, Jerusalem). A jeszcze jakby solo w Tears Of The Dragon należało tam do Adriana, tak jak na europejskiej części trasy Chemical Wedding, to już wogóle kosmos.
Dalej plasują się Powerslave, The Number Of The Beast, Piece Of Mind i Dance Of Death.
Tak poza konkurencją można dodać Scream For Me Brazil - też geniusz, tylko szkoda, że koncert jest niepełny (brakuje Powerslave, Flight Of Icarus, Run To The Hills, Tattooed Millionaire, Jerusalem). A jeszcze jakby solo w Tears Of The Dragon należało tam do Adriana, tak jak na europejskiej części trasy Chemical Wedding, to już wogóle kosmos.
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

Płyta Somewhere In Time to zbiór pięknych solówek zwłaszcza ta w Wasted Years.O miano lidera mogłaby pokusić sie też płyta Seventh Son of a Seventh Son. :beer
I am a man who walks alone...
Zawsze jak słucham solówek z Powerslave mam ciarki na plecach, to co tam wyprawiają gitarzyści poprostu zapiera dech w piersiach.
najprawdziwsza prawda toNomad pisze:Zawsze jak słucham solówek z Powerslave mam ciarki na plecach, to co tam wyprawiają gitarzyści poprostu zapiera dech w piersiach.
:solocellman pisze:najprawdziwsza prawda toNomad pisze:Zawsze jak słucham solówek z Powerslave mam ciarki na plecach, to co tam wyprawiają gitarzyści poprostu zapiera dech w piersiach.
:beer
Zresztą podobnie jak np. Somewhere in Time czy Piece of Mind, ogólnie wszystkie płyty lat '80(może poza debiutem) , wpływ też na to miało rewelacyjne brzmienie ,ale przede wszystkim pomysły i ogromna pasja gry, to się czuje. Wszystkiego słucha się jednym tchem ,jest takie naturalne bez wrażenia ,że muzycy wydłużają coś na siłę.cellman pisze:najprawdziwsza prawda toNomad pisze:Zawsze jak słucham solówek z Powerslave mam ciarki na plecach, to co tam wyprawiają gitarzyści poprostu zapiera dech w piersiach.
bo tam te utwory były krótkie i chwytliwe. praktycznie przy goleniu można zanucic The Trooper czy Aces High. spróbuj to zrobic teraz np. z BighteremNomad pisze:.....
Nie widzę problemuadam IM pisze:bo tam te utwory były krótkie i chwytliwe. praktycznie przy goleniu można zanucic The Trooper czy Aces High. spróbuj to zrobic teraz np. z BighteremNomad pisze:.....![]()
chyba ze golisz się jeszcze pod pachami, nogi i jajaDeaDe pisze:Nie widzę problemuadam IM pisze:bo tam te utwory były krótkie i chwytliwe. praktycznie przy goleniu można zanucic The Trooper czy Aces High. spróbuj to zrobic teraz np. z BighteremNomad pisze:.....![]()
.
to też prawda, ale na Dance Of Death i BNW także były wypasione, może nie tak jak na tych z lat 80 ale jednak wypasioneNomad pisze:Zresztą podobnie jak np. Somewhere in Time czy Piece of Mind, ogólnie wszystkie płyty lat '80(może poza debiutem) , wpływ też na to miało rewelacyjne brzmienie ,ale przede wszystkim pomysły i ogromna pasja gry, to się czuje. Wszystkiego słucha się jednym tchem ,jest takie naturalne bez wrażenia ,że muzycy wydłużają coś na siłę.cellman pisze:najprawdziwsza prawda toNomad pisze:Zawsze jak słucham solówek z Powerslave mam ciarki na plecach, to co tam wyprawiają gitarzyści poprostu zapiera dech w piersiach.
-
Paschendale
- -#Wrathchild

nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale uważam że na SIT, AMOLAD i TXF
no to faktycznie nie jestes expertem bo akurat na tym albumie jest tylko jedna w miare sensowna solówka i to w nielubianym przez większość kawałku. reszta brzmi jak zagrana od niechcenia chyba w w myśl "co wejdzie pod paluchy to gramy"Paschendale pisze:nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale uważam że na AMOLAD
adam IM pisze:chyba ze golisz się jeszcze pod pachami, nogi i jajaDeaDe pisze:Nie widzę problemuadam IM pisze: bo tam te utwory były krótkie i chwytliwe. praktycznie przy goleniu można zanucic The Trooper czy Aces High. spróbuj to zrobic teraz np. z Bighterem![]()
.
![]()
![]()
Wtedy to zdążę całego ROTAM (razem z kwestią mówioną).
Szczur, znajdz jego Email i przeslij mu swoja sygnatureSzczur22 pisze:Joker pisze:Dave'a, który jest w tej chwili najgrubszym gitarzystą w Iron Maiden.zabiłeś
Dla mnie BNW i SIT,POM
Nie czekajcie na mnie!
Chyba nie ma jeszcze plyty z zajebistymi solowkami 
No może muzyka Maiden nie opiera się aż tak na solówkach? Żaden z Trzech Amigos nie jest wirtuozem gitary (jak Petrucci) więc ciężko też oczekiwac niewiadomo jakich solówek
Szczegolnie po Dejwie 
-
Deleted User 2259
a ja bym powiedział,ze śa wirtozami ale na swój sposób
,no co mi chyba nie napsizesz ,ze taki Young z AC/DC To wirtuoz.Pietrucha=Mistrz
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

I jeszcze DoDGodot pisze:Dla mnie BNW i SIT,POM
Wydaje mi się że Powerslave i Somewhere in Time to dwa geniusze pod tym względem