dzis jechalem...i tez sluchalem wlasnie.S1MON pisze:koncze calego Lateralusa....bez watpienia ten album to geniusz...
Tool
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Tool
1. Dlaczego Tool nie ma koncertówki?
2. Dlaczego wydają albumy co 5 lat, co oni se w ogóle myślą, dyskografia uboga a tempo tworzenia ślimacze!
3. Co to jest Salival?
4. Po co są te okularki przy 10 000 days? Dla bajeru?
5. Czy płyty Tóla schodzą w ogóle poniżej 60zł?
:closed
6. Aenima jest genialna.
2. Dlaczego wydają albumy co 5 lat, co oni se w ogóle myślą, dyskografia uboga a tempo tworzenia ślimacze!
3. Co to jest Salival?
5. Czy płyty Tóla schodzą w ogóle poniżej 60zł?
6. Aenima jest genialna.
A powiem Ci, że nie pamiętam. "Merkaba" to chyba instrumental, ale nie chce herezji głosić. Tak jak orientuję się w dźwiękach, tak w tytułach nie za bardzo. Salivala trochę słuchałem, ale największe wrażenie zrobił No Quater i Pushit +Message to Harry Manback II - lubię tą melodyjkę. Tam chyba na końcu jeszcze był jakiś kawałek na pudle grany, a ten L.A.M.C to taki schiz totalny - ale podobał mi się. Ktoś cały czas odsłuchuje jakieś komunikaty przez telefon(?).(jeżeli nie pomyliłem tego z czymś innym)syzygy pisze:jest też Third Eye Very Happy Fajnie wyszło?:>
Ja nie widziałemsyzygy pisze:5. Czy płyty Tóla schodzą w ogóle poniżej 60zł?
Third Eye i You Lied na Salivalu? Miazga.syzygy pisze:jest też Third Eye Very Happy Fajnie wyszło?:>
...ale nie należy narzekać na chleb powszedni; trzeba go jeść i czekać na c i a s t k o.
tez i do ogladania przez nie fot w srodku ksiazeczki4. Po co są te okularki przy 10 000 days? Dla bajeru?
widzialem 10 000 za 59,905. Czy płyty Tóla schodzą w ogóle poniżej 60zł?
Lateralus genialniejszy6. Aenima jest genialna.
IMO bardzo dobrze, jak komus bardzo zalezy to sa bootlegisyzygy pisze:1. Dlaczego Tool nie ma koncertówki?![]()
przeciez liczy sie jakosc, a nie ilosc2. Dlaczego wydają albumy co 5 lat, co oni se w ogóle myślą, dyskografia uboga a tempo tworzenia ślimacze!![]()
a to taki box specjalny, jest tam z tego co pamietam DVD, cd i album na kredowym papierze, wszystko w ladnym pudle wyscielanym aksamitem, na allegro chodzi to za ok. 250 zl3. Co to jest Salival?
do ogladania fot w ksiazeczce
oczywiscie. Undertow i AEnima w MM po 49,99 chodza, Lateralus tez jakos kolo 5 dych z tego co pamietam.5. Czy płyty Tóla schodzą w ogóle poniżej 60zł?:closed
:beer6. Aenima jest genialna.
tak jest, L.A.M.C to jak sama nazwa wskazuje nagranie z automatycznej sekretarki w sadzie w L.AReach_out pisze:]Tam chyba na końcu jeszcze był jakiś kawałek na pudle grany, a ten L.A.M.C to taki schiz totalny - ale podobał mi się. Ktoś cały czas odsłuchuje jakieś komunikaty przez telefon(?).(jeżeli nie pomyliłem tego z czymś innym)
hahahaha no patrzcie jaki z tego S1 zgrywus, z samego rana takie zartyS1 pisze:Lateralus genialniejszy
Bo po co ??syzygy pisze:1. Dlaczego Tool nie ma koncertówki?![]()
Oni nie z takich
No ale jak wspomniał Reach Out - jest "Salival", który IMO jest naprawdę bardzo fajnym wydawnictwem - faktycznie genialny "Pushit" (mocno złagodzony), bardzo dobrze wykonane "Part Of Me" i "Third Eye", niesamowita "Merkaba" (tak Reach - instrumental
Natomiast to co mnie absolutnie kładzie na łopatki na tym albumie to 2 covery, paradoksalnie
Posłuchać w każdym bądź razie warto, choć to nie takie koncertowe wydawnictwo o jakie Tobie zapewne chodzi
Wolę dostać fantastyczny album co 5 lat, niż choćby nawet bardzo dobry co 2 latasyzygy pisze:2. Dlaczego wydają albumy co 5 lat, co oni se w ogóle myślą, dyskografia uboga a tempo tworzenia ślimacze!![]()
Poza tym - Maynard w APC był, trzeba pamiętaćkobi pisze:przeciez liczy sie jakosc, a nie ilosc
No a jaksyzygy pisze:4. Po co są te okularki przy 10 000 days? Dla bajeru?
Poza tym jak wspomniał Kobi są oczywiście do oglądania fot w książeczce
Oczywiście, niedawno widziałem, że na "Undertow" była swego rodzaju "promocja" i schodził po 45 zł. "10 000 Days" też ostatnio nierzado za 45 zł widywałem, co jest IMO ceną zajebistą jak za takie wydanie.syzygy pisze:5. Czy płyty Tóla schodzą w ogóle poniżej 60zł?:closed
Pewnie, ale są lepszesyzygy pisze:6. Aenima jest genialna.
^^S1MON pisze:Lateralus genialniejszy
To przede wszystkim
Sama prawda drogi Kobi, sama prawdakobi pisze:hahahaha no patrzcie jaki z tego S1 zgrywus, z samego rana takie zarty
A i tak za jakiś czas okaże się, że "10 000 Days" najlepszy
A tak serio to pewnie nie, ale mnie naprawdę ta płyta coraz bardziej kładzie na łopatki. Zdecydowanie z biegiem czasu baaaardzo zyskuje, S1 być może potwierdzi
za to z okularkami? To rzeczywiście nieźleArtur pisze: "10 000 Days" też ostatnio nierzado za 45 zł widywałem, co jest IMO ceną zajebistą jak za takie wydanie.
Czyli trzeba poznać Salivala. Ale to później
ale nie każdy lubi marnej jakości nagraniakobi pisze:IMO bardzo dobrze, jak komus bardzo zalezy to sa bootlegi