a pewnie że można. tak samo jak super dupe, zajebiste cycki czy pyte do kolan.Szajba pisze:popieram, ale technike też można podziwiać
Wirtuozi Gitary. Technika Vs. Klimat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wirtuozi Gitary. Technika Vs. Klimat
-
Stormshield
- -#Moonchild

Można. Ale nie trzeba jej z tego powodu słuchać.Szajba pisze:technike też można podziwiać
Ostatnio zmieniony śr sty 03, 2007 9:05 pm przez Stormshield, łącznie zmieniany 1 raz.
Szajba przestan bawić sie w Nomada do diabła!
odezwal sie ten co z nomadem nie mial stycznosci 
już nie mam tu najwięcej postów

Klimat klimat i jeszcze raz klimat !
- born_to_kill
- -#Prodigal son

W sumie wynik tej ankiety jest tak jasny jak ankieta na spamera w sanktuariankach.
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

Dokładnie.Dla mnie takim przykładem jest Vai.Teraz jego gra nie ma dla mnie sensu, za dużo sie bawi, a to nie zawsze wychodzi na dobreTechnika szybciej się nudzi.
I am a man who walks alone...
Jesli sie wrzuci za duzo ozdobnikow to muzyka przestaje byc muzyka i jest tylko wyzwaniem technicznym. Fajnie sie czasem cos takiego oglada, ale co innego sluchac. Jak to ktos powiedzial 'Let the music speak' - a nie ego. Znalezc zloty srodek.
Nie czekajcie na mnie!
- Elevatorman
- -#Clansman

a ja dzisiaj pisałem na woku o wirtuzoerstwie i o wirtuozach :d i opisywałem pietruche i satcha 
-
Davenport
dla mnie numer może mieć dwa riffy i być świetnym niż ten, co ma miliard ich, pięciokroć solówek itd.
ma być prosto z serducha
ma być prosto z serducha
Tak tylko pro forma... Petrucci.Szajba pisze:Petruchi
Co do mnie głos idzie na technikę. Klimat to rzecz względna, Matek zachwyca się Frusciante, a jak dla mnie to jest to przeciętny gitarzysta. Może znawcą RHCP nie jestem, ale parę kawałków słyszałem i jak dla mnie to ani w tym techniki, ani klimatu. Jedynie Gilmour jest gitarzystą, który nie gra szesnastek w tępie 220, a mimo wszystko uwielbiam go słuchać. Dla podsumowania, nie zgodzę się, że technika szybko się nudzi. Owszem jeśli dla kogoś jedynymi reprezentantami techniki to Vai, Satriani, Malmsteen to, mimo szacunku dla ich umiejętności zgodzę się, że mogą szybko się znudzić. Ale słuchanie takiego Mongraina, Petrucciego, Schuldinera, Sandersa, J. Watersa to sama przyjemność. I to, że grają z szybkością światła nie przeszkadza mi w zachwycaniu się ich grą i czuciem klimatu w tym natłoku dzwięków. Klimat rzecz względna.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
-
<-GOTHMOG_666->
- -#Wrathchild

Zdecydowanie klimat. Już mam za sobą okres zachwycania się popisami technicznymi Petruccich czy innych Vaiów. Muzyka powinna być sztuką, a nie rzemiosłem
Klimat zdecydowanie, mam gdzieś popisy gitarowe
mnie zachwyca zupelnie inny instrument 
perkusja ?Wrath pisze:mnie zachwyca zupelnie inny instrument Wink
już nie mam tu najwięcej postów

Hoho... Gothmog powrócił. Dawno tu Kolegi nie było.<-GOTHMOG_666-> pisze:Zdecydowanie klimat. Już mam za sobą okres zachwycania się popisami technicznymi Petruccich czy innych Vaiów. Muzyka powinna być sztuką, a nie rzemiosłem
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
nie, obój kurnaSzajba pisze:perkusja ?
-
<-GOTHMOG_666->
- -#Wrathchild

Fakt. Aż sam się zdziwiłem, że jeszcze ktokolwiek mnie pamiętamimski pisze: Hoho... Gothmog powrócił. Dawno tu Kolegi nie było.