Edguy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Edguy
Zwolennik FWF kolejny pewnie :>. Nie no Superheroes fajny na EPce był tak do 10-go raza. Trinidad - fajny żart i w ogóle, ale też jak dla mnie na kilka razy.Żelazny pisze:Właśnie 4 ostatnie numery są najlepszezygfryd pisze:Na RR mogłoby IMO nie być 4 ostatnich numerów, reszta całkiem słuchalna.![]()
No Asylum fajne jest całkiem. Wasted Time taki najbardziej zwykły z tych wszytskich innych na płycie, mało się wyróżnia. I tak dobrze, ze jest coś takiego jak Return to the tribe, na moje powinni zawsze wrzucać min. 1 taki szybszy typowy ich numer, bo za smętnie będzie.O i kolega ma racjeClayman pisze:e tam, ja też wole te nowe hard rockowo-heavy metalowe oblicze niż te Mandrejki i czy inne Opery. Fucking with Fire, The Asylum to jest to.
Jak ktoś lubi power metal eurpejski to jest w sam razWrath pisze:Vain Glory nie jest dla początkujących ;p
o tak, z RR te dwa utwory są prześwietne. FWF jest niesamowicie śliczny [;. Taki w stylu lat 80tych, ale no bomba.a Asylum sama moc :]Clayman pisze:Fucking with Fire, The Asylum to jest to. YEAH!
w sumie. Troche moim zdaniem zrobili sie indywidualniŻelazny pisze:IMO RR jest lepsze,ale kwestia gustu...
Fucking to z tych numerow jest najbardziej jajcarski :p hehe a Savage Poetry to klasyka
Best album z 95 roku i kij z tym ze gamma ray wtedy sycila o nie Edguy zaczal karcic !! a Vain Glory to chyba najbardziej powerowy krazek jaki nagrali bo niestety ani kingdom ani theather nie mialo takiego polotu . a mandrake to epickosc power jaja i wogole...No Edguy!! chyba ze 2 lata temu evka z toba gadalem na temat zrobienia zlotu fanow Edguy moze pamietasz ;P
No jak ktoś lubi to pewnie tak, strasznie gejowy album ;B a że ja nie lubię więc polecam zawsze RR ;]Jak ktoś lubi power metal eurpejski to jest w sam raz
widze ze nie tylko ja lubie najbardziej Asylum i Fucking...świetne są
Trynidad mi tam tylko średniawo pasuje...mało edguyowy trochę.
ja zdecydowanie wole wersje z roku 2000Stoneman pisze:ehe a Savage Poetry to klasyka Smile Best album z 95 roku
nie szczególnie a gdzie to było?Stoneman pisze:hyba ze 2 lata temu evka z toba gadalem na temat zrobienia zlotu fanow Edguy moze pamietasz ;P
kserujesz mnie, kserujesz :[ ?Wrath pisze:widze ze nie tylko ja lubie najbardziej Asylum i Fucking...świetne są Smile
właśnie nie, własnie w ich stylu tzn jaja jaja jaja z tego całego mroku i w ogóle całej mrocznej otoczki wokół metaluTrynidad mi tam tylko średniawo pasuje...mało edguyowy trochę.
chodzilo mi bardziej o kolegę Claymana :] on pierwszy o tym napisalEvE pisze:kserujesz mnie, kserujesz :[ ?
poza tym ja chyba wolę Asylum a Ty pewno Fucking
biorąc pod uwagę jaja to aż za bardzo jajcarski jest :p na początku mnie troche wkurzał. a teraz w sumie nie wiem bo dawno RR nie sluchalem.EvE pisze:właśnie nie, własnie w ich stylu tzn jaja jaja jaja z tego całego mroku i w ogóle całej mrocznej otoczki wokół metalu
Trynidad to taki zryw jakby z lat 80
hehe. a zlot mialbyc kiedys ze 2 lata temu chyba w Cieszynie albo w Katowicach , juz nie pamietam . A wersja z 2000 roku jest lepsza. Tylko niestety Eyes of A Tyrant z 95 roku bardziej do mnie przemawia. ale obie sa super
Ja osobiście jestem pełna podziwu dla Tobiasa, który ma w sobie energii za pięciu, mimo swej niewielkiej postury. Będąc na koncercie Egduya Sammet kilka razy mi się autentycznie zgubił na tej scenie.
candeh are even worth a crime
A fosa płynie...
Edguy powraca z nowym albumem: Space Police - Defenders Of The Crown, dziś premiera (18.04.2014).
LOVE TYGER
Sabre & Torch
Więcej informacji na WWW.EDGUY.NSTREFA.PL
Oraz strona facebookowa do polubienia EDGUY SAVAGE UNION POLAND
Tutaj cała płyta do posłuchania za darmo i legalnie.
Ps. Wam akurat polecam zacząć od kawałka z dodatkowej płyty: England...
LOVE TYGER
Sabre & Torch
Więcej informacji na WWW.EDGUY.NSTREFA.PL
Oraz strona facebookowa do polubienia EDGUY SAVAGE UNION POLAND
Tutaj cała płyta do posłuchania za darmo i legalnie.
Ps. Wam akurat polecam zacząć od kawałka z dodatkowej płyty: England...
Miałem właśnie napisać o "England" - posłuchajcie http://www.youtube.com/watch?v=I3npl36GWeg
Płytka niezła, dosyć równa, na pewno lepsza niż poprzednie. Dobrze się tego słucha.
Płytka niezła, dosyć równa, na pewno lepsza niż poprzednie. Dobrze się tego słucha.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Na jesień w Europie ogłosili dotąd ok. 30 sztuk (w tym zimowy MOR w Czechach). To dużo, ale coś mi mówi, że niedługo ogłoszą inne europejskie koncerty w przedziale czasowym 23/10-12/12. W takim przypadku byłaby szansa na Polskę i mighty support act: UNISONIC. 
www.edguy.net/eng/tour.php
www.unisonic.org/mainpage/liveshows/
www.edguy.net/eng/tour.php
www.unisonic.org/mainpage/liveshows/