Dio vs Ozzy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: Dio vs Ozzy
Tylko i wyłącznie Dio. Nie potrafię być tu obiektywny. Po argumentacji Slayera z tematu o koncercie rozumiem zwolenników Ozza,ale ja tego jego beczenia po prostu NIE ZNOSZĘ.( Pomijam już kwestie solowych płyt Ozza które są tak beznadziejne że aż szkoda gadać). Dla mnie to już nawet nie chodzi o to kto bardziej pasuje do BS,po prostu słuchając każdego utworu z Dio na wokalu czuję magię której nigdy nie poczuję słuchając Ozzego. Aha i bardzo bym prosił o nie wypisywanie bzdur typu BS=Ozzy. BS= Tony Iommi. A nie jakiś tam Osbourne.
Właśnie, że są całkiem niezłe...najbardziej lubię chyba "The Ultimate Sin"Żelazny pisze:Pomijam już kwestie solowych płyt Ozza które są tak beznadziejne że aż szkoda gadać
BTW Cellman, Twój av jest z tego filmu co to ostatnio w TV leciał..?
-
Deleted User 357
Kwestia uczulenia na głos Ozzaironek_48 pisze: Właśnie, że są całkiem niezłe...najbardziej lubię chyba "The Ultimate Sin"
Ozz ma charyzmę i jest dobrym frontmanem ale wokalnie IMO o wieeele gorzej od Dio.
M@ti pisze:Ozz ma charyzmę
M@ti pisze:Ozz (...) jest dobrym frontmanem
:beerM@ti pisze:wokalnie IMO o wieeele gorzej od Dio.
już nie mam tu najwięcej postów

Zauważ jak Ozzy zachowuje się nie koncertach. Jaki ma kontakt z publiką, a jeszcze jak się naćpa... szaleństwo.
W jakim celu zacytowałeś mojego posta?
a Dio nie ma kontaktu z publicznością ?? Mówicie tak ajkby Dio "poza" fenomenalnym wokalem nic innego nie miał do zaoferowania. A już argument o naćpanym Ozzym jest genialny.
Najlepszy kontakt ma Bruce 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Bo taka prawda, z resztą to że nie napisałem nic o Dio nie znaczy że nie ma kontaktu z publicznością, ale poprostu w tej sferze wyprzedza go Ozzy.A już argument o naćpanym Ozzym jest genialny.
o Lśnienie Ci chodzi? jeśli tak to takironek_48 pisze:BTW Cellman, Twój av jest z tego filmu co to ostatnio w TV leciał..?
Ozzy nie ma startu do Dio, który śpiewa genialnie nawet obecnie pomimo tego, że ma już prawie 60 lat. Dio oprócz genialnej techniki ma też genialną barwę głosu. Poza tym widać na kim wzorował się Dickinson jeśli chodzi o interpretację tekstów (chodzi mi tutaj o akcentowanie pewnych wyrazów podczas śpiewu).
Mialo to na celu ukazanie mojej opinii, ze innego Sabbath jak z Ozzem sobie nie wyobrazam i pojac do konca nie moge.Żelazny pisze:o nie wypisywanie bzdur typu BS=Ozzy.
Oczywiscie tu jest magia calego zespolu, wiadomo. tak dla jasnosci
Jazz is not dead, it just smells funny.
no cóż ja sobie z wami nie pogadam, jak dla mnie chociaż Children of the Sea zjada każdy utwór z Ozzy'm na wokalu. Po prostu Dio był właśnie dla mnie idealny do Sabbath. Genialne riffy i genialny głos, lepsze połączenie niż genialne riffy i kiepski głos.
-
TheXFactor
wiadomo ze Ozzy, swoim głosem potrafił wytworzyc zajebisty mroczny klimat, Dio tez jest oki, Hughes fajnie zaspiewał na SS a Gillan i Martin, cóz, nie przepadam
Wiedziałem, że skądś to znamcellman pisze:o Lśnienie Ci chodzi? jeśli tak to takironek_48 pisze:BTW Cellman, Twój av jest z tego filmu co to ostatnio w TV leciał..?
Właśnie...a czemu w ankiecie nie ma pozostałych wokalistów
Obydwu lubię w Sabbath, obydwu lubię solo.
Nie jestem ani fanatycznym wyznawcą Dio
ani Ozziego.
Więc nie chce mnie się głosować
Ale jakbym miał jednak wartościować, to by jakoś w ten deseń:
BS z Ozzym > BS z Dio
Ozzy solo < Dio solo
Ale i tak nadal nie potrafię za bardzo wybrać
Nie jestem ani fanatycznym wyznawcą Dio
Więc nie chce mnie się głosować
Ale jakbym miał jednak wartościować, to by jakoś w ten deseń:
BS z Ozzym > BS z Dio
Ozzy solo < Dio solo