Nowa trasa Comy

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Re: Nowa trasa Comy

Post autor: dostoevsky »

W Wawie będę.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Wybiore się do Łodzi. Dobrą date wybrali bo akurat po sesji :)
lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

jak ktoś był w Kraku, to niech powie coś o formie Roguca :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

No IMO to nie ma na co narzekać, było ok z jego formą.

W ogóle fajny koncert, co prawda pierwszy na jakim byłem ( i do wczoraj jedyny) wydawał mi się lepszy (mimo ledwie 4-ech kawałków z nowej; ale to przed premierą było) ale było w porządku :)
Nie wiem czy Roguc zawsze taki, ale wczoraj w dobrym humorze był bardzo, załapał kontakt z publiką, 2 razy nurkował w tłum, sypał luźniejszymi tekstami ("przybyliśmy tutaj po to żeby Wam zrobić dobrze. Na kilkanaście sposobów" ;), "chcecie koncert życzeń ?? Dobra, będą życzenia... i koncert też będzie" :) ), atmosfera była fajna, dość sporo ludzi.
W ogóle widać, że Coma to już zespół ukształtowany, wiedzą czego chcą, dają z siebie wszystko, bardzo też podobają mi się te ich improwizacje, ładnie się to komponuje z normalnymi kawałkami. Fajna gra świateł też.
Set listy podawał nie będę, no chyba, że nikomu to nie będzie przeszkadzało to mogę z Wrathem skonsultować jaka była kolejnośc itp. ;)
Ale w tym względzie też nie ma raczej na co narzekać, była pięknie wykonana "Cisza i ogień", jedynie jednego kawąłka mi zabrakło, ale to szczerze mówiąc brak bardzo poważny, no ale cóż.
Bardzo poważnie zastanawiam się nad koncertem za tydzień w Mega (o ile się odbędzie :roll: bo coś w Mega straszne wałki odwalają :/ )

Normalsi na supporcie też się zaprezentowali korzystnie; a przed koncertem w ogóle ich muzycznie nie kojarzyłem (myslałem, że to jakieś ska :laugh ), choć nazwa była mi znana.

Ogólnie koncert na pewno na +, szkoda, że taki śpiący byłem :lol: Raff zresztą też ;)
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Jak ktoś nie lubi spojlerów to niech nie czyta tego posta :B

Arczi, setlista mi sie przyśniła :P
1. PWZM
2. Czas globalnej niepogody
3. Chaos Kontrolowany
4. System
5. Sierpień
6. Święta
7. Wojna
8. Listopad
9. Nie ma Joozka
10. Tonacja
11. Skaczemy
12. Dyskoteki
13. Zbyszek
14. Schizofrenia
---
15. Ostrość na nieskończoność
16. Leszek Żukowski
17. Cisza i ogień

Setlista super, ale bez Zaprzepaszczonych...co jest dla mnie dużym minusem bo bardzo liczyłem na ten kawałek. Sto tysięcy też mogli zagrać skoro tak publika prosiła :) Nowy kawałek (Dyskoteki) taki sobie, żadna rewelacja, ale zły też nie jest.
Fajny koncert, byłby jeszcze fajniejszy gdybym nie oberwał w mordę :] do teraz mnie nos boli.
Normalsi całkiem przyjemnie zagrali, będę musiał przesłuchać ich płyty. Grali dosyć długo, prawie 1,5h, w sumie 13 kawałków.
Artur pisze:Raff zresztą też
dzisiaj w szkole odespalem ;]
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Wrath pisze:17. Cisza i ogień
Obrazek
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Dokładnie ;) Bardzo mnie ucieszyli tym. Ponieką zrekompensowali brak "Zaprzepaszczonych..."

Aha - Roguc obiecał, że będą na juwenaliach w Krakowie :) Może wtedy zagrają "ZSWAŚZ", bo za tydzień w Katosach to pewnie nie.

Zabiło mnie przede wszystkim (poza "Ciszą i Ogniem") wykonanie "Listopada" (nieziemski utwór), oczywiście "Leszka Żukowskiego", "System" też konkretny i "Ostrość na Nieskończoność".

Ogólnie ok, aczkolwiek ludzie na forum Comy piszą, że ponoć ostatnio w Studio lepiej było ;]

Raf, mi też się przyśniła ;) Na forum Comy :lol:
O dziwo na kartce z set listą, której zdjęcie ktoś wkleił, brakowało 2-óch bisowych kawałków ("Ostrość..." i "Leszek.."), ciekawe czy od razu mieli zagrać czy spontan :B
Pewnie to pierwsze :lol:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Artur pisze:Normalsi na supporcie też się zaprezentowali korzystnie; a przed koncertem w ogóle ich muzycznie nie kojarzyłem (myslałem, że to jakieś ska :laugh ), choć nazwa była mi znana.
Ja mam oba ich albumy w oryginale ;) Świetna kapela ;]
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

13 kwietnia zagraja w Cieszynie :D
Artur
-#Nomad
-#Nomad

metal pisze:Ja mam oba ich albumy w oryginale ;-)
No i słusznie, sam pisałeś, że starasz się wspierać polski rynek ;)
metal pisze:Świetna kapela ;]
No zabrzmieli baaaaardzo przyzwoicie. Co to w sumie jest jak na Twój gust ? Bo na koncercie to zawsze tak trudno ocenić, jak nie wszystko brzmi perfekcyjnie... wiadomo, że rock, dość mocny; mnie to raz brzmiało jak coś wręcz hardrockowego, a raz coś a'la grunge, zresztą na scenie prezentowali się niemal jak Nirvana ;) Zwłaszcza wokal, ale bassman też mi czasem Krista przypominał :mrgreen:
BTW - ktoś im kiedyś z zespołu zmarł ?
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

BTW - ktoś im kiedyś z zespołu zmarł ?
chodzi Ci o to, że w którymś momencie kawałek dedykowali? :>
a ja dzisiaj sobie poslucham tej ich płytki..z koncertu to tylko "Patologię" pamietam.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Wrath pisze:chodzi Ci o to, że w którymś momencie kawałek dedykowali? :>
Tak właśnie.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Co prawda kiepsko było słychać, ale ja to inaczej zrozumialem ;] najpierw wokalista powiedział chyba coś o managerze, że musieli się rozstać a potem po piosence dodał coś o tym, że on był pedofilem a oni mieli wtedy 9 lat (?). jakoś tak :B
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Ale to to było coś innego ;)
To była późniejsza dedykacja, wcześniej zadedykował komuś kto "nie dojechał na koncert", uniósł piwo i pokazął do góry, więc możę faktycznie ktoś im tragicznie z zespołu ubył.
Tę o managerze też pamiętam :B
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Artur pisze:No i słusznie, sam pisałeś, że starasz się wspierać polski rynek ;)
wiadomo
Artur pisze:Co to w sumie jest jak na Twój gust ?
pierwszy album to comopodobne klimaty, z odrobiną grungeu, na drugiej miejscami nawet jakby troche toola było... taka bardziej psychodeliczna
Artur pisze:ktoś im kiedyś z zespołu zmarł
nie orientuje sie najlepiej, ale wystarczy poczytac liryki z pierwszego albumu... cala plyta jest zajebiscie dołujaca i generalnie o smierci... albo jakiegos dziecka albo kogos bliskiego - nie interesowałem sie tym az tak
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Artur pisze:(o ile się odbędzie bo coś w Mega straszne wałki odwalają :/ )
no tam nie mają koncesji na alkohol na razie i nawet zgody na organizację imprez masowych. świetny klub w tym momencie..
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Jak myślisz Miki kiedy będą mieli już wszystkie pozwolenia ?? Bo kurcze przecież w marcu ma grać Coma (9.03.) i przede wszystkim ma być Mystic Tour (21.03.) między innymi. Jeszcze pal licho Comę, bo właśnie widziałem, ale Mystic Toura planowałem a tutaj może być z tego wielkie g....
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

A idzieta na te Come?
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Artur pisze:Jak myślisz Miki kiedy będą mieli już wszystkie pozwolenia ??
ja nie mam pojęcia, ale się zapytam, bo znam kogoś, kto tam ma rodzine, co tam rządzi tym klubem
Artur
-#Nomad
-#Nomad

husaria pisze:A idzieta na te Come?
Jeśli będę miał pewność, że się odbędzie ( a nie mam i kto wie czy bym ją miał w przedzień koncertu) to na pewno rozważę, w sumie planowałem..

Miki to jakbyś mógł to daj jakoś znać co tam się dowiedziałeś ;-)
ODPOWIEDZ