zespoły-ikony naszych czasów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: zespoły-ikony naszych czasów
No ale nie wmówicie mi że teraz gra się tylko alternatywę i britpop, bez jajec, a blues, country czy rock progresywny?, bo heavy to się faktycznie bardzo wyczerpał ,ale np.w hard-rocku dało by się jeszcze coś fajnego wycisnąć.
ja nic takiego nie mówię. ale...Nomad pisze:No ale nie wmówicie mi że teraz gra się tylko alternatywę i britpop
na tym się nei znam kompletnie, nie słucham.Nomad pisze:a blues, country czy rock progresywny?
to jest trochę nadużycieNomad pisze:bez jajec
na pewno. ale j/w, nie słucham za bardzo wiec nie mogę nic konkretnego polecićNomad pisze:ale np.w hard-rocku dało by się jeszcze coś fajnego wycisnąć.
chociaż, może by Ci się spodobał Alter Bridge. mała bo mała ale szansa jednak jest
No już nie gadaj że rocka progresywnego nie słuchasz wogóle? a Pink Floyd chociażby? A King Crimson?
Ten Alter Bridge to sobie kiedyś posłucham, jest to pewnie(jak wszystko) na takiej stronce gdzie słucham muzyki ...i tak mi się pewnie nie spodoba,hehe.
A to co Szajba napisał że RHCP to w sumie trafna uwaga, nie jest to zespół młody,ale faktycznie jego sukcesy datuje się na lata '90 no i faktycznie zrobił trochę ciekawych rzeczy więc ma duże szanse.
Ten Alter Bridge to sobie kiedyś posłucham, jest to pewnie(jak wszystko) na takiej stronce gdzie słucham muzyki ...i tak mi się pewnie nie spodoba,hehe.
A to co Szajba napisał że RHCP to w sumie trafna uwaga, nie jest to zespół młody,ale faktycznie jego sukcesy datuje się na lata '90 no i faktycznie zrobił trochę ciekawych rzeczy więc ma duże szanse.
-
Deleted User 622
i wyciskaja. Co roku wychodzi kilka ciekawych hard rockowych albumów które mi sie bardzo podobaja. Pisze zarowno o dinozaurach jak i o młodzieniaszkach.Nomad pisze:w hard-rocku dało by się jeszcze coś fajnego wycisnąć
czasem zapuszcze floydów. ale albo wish you were here albo division bell. ale to i tak bardzo rzadko. crimsona nie znam prawie. kiedyś coś tam słuchałem żeby poznać ale nigdy się nei wsłuchiwałem. serio nie słucham, nie tylko rocka ale żadnej muzyki szumnie określanej progresywnąNomad pisze:No już nie gadaj że rocka progresywnego nie słuchasz wogóle? a Pink Floyd chociażby? A King Crimson?
to może najpierw się w odpowiedni nastrój wpraw, bo wiesz kwestia podejścia jest niezmiernie istotna, jak z góry skreślisz to nie masz co się szarpać na toTen Alter Bridge to sobie kiedyś posłucham, jest to pewnie(jak wszystko) na takiej stronce gdzie słucham muzyki ...i tak mi się pewnie nie spodoba,hehe.
Chodzi ci o takie nowe kapele jak Gotthard czy WigWag? bo z tych starych to pewnie wiem o Ci chodzi, Glenn Hughes,Krokus czy projekty Iomniego.
King Crimson naprawdę polecam, debiutu nie znać to grzech, wogóle to dziwne co napisałeś, bo myślałem zawsze że lubisz poszukiwania w muzyce, a kto inny to zapewni jak nie muzycy z kręgu rocka progresywnego...debiut KC to wogóle nie jestżadna tania popisówa, to piękna muzyka
nie no ja z góry nie skreślam, wiem że chyba jakiś projekt jednego z muzyków Creed ,dobrze mówie? a ten Creed znam, pare utworów które puszczali w TV, nie było to nawet takie najgorsze.Matek pisze: to może najpierw się w odpowiedni nastrój wpraw, bo wiesz kwestia podejścia jest niezmiernie istotna, jak z góry skreślisz to nie masz co się szarpać na to
King Crimson naprawdę polecam, debiutu nie znać to grzech, wogóle to dziwne co napisałeś, bo myślałem zawsze że lubisz poszukiwania w muzyce, a kto inny to zapewni jak nie muzycy z kręgu rocka progresywnego...debiut KC to wogóle nie jestżadna tania popisówa, to piękna muzyka
aj tam, In the court... to taka kingcrimsonowa przeciętna. Ja Tobie, Norman, polecam Discipline, to Ci powinno wejść elegancko.
owszem ale nigdy nie ciągnęło mnie do rocka progresywnego. nudzi mnie ta muzyka.Nomad pisze:wogóle to dziwne co napisałeś, bo myślałem zawsze że lubisz poszukiwania w muzyce,
In the Court przeciętne(nawet jak na KC)...oj kontrowersyjna opinia, bardzo..ale nic, ja szczerze mówiąc znam tylko to,poprostu też nie jestem jakimś wielkim fanem proga, ale ta płyta poprostu mnie urzekła, jeszcze znam jeden utwór Starless,bo to słyszałem że niby jest najlepszy ich utwór. W sumie też dawno nie słuchałem proga, kiedyś to tak jak poznawałem muzykę,to tak troszkę się wkręciłem, słuchałem trochę, teraz to raczej słucham tylko hard-rocka i heavy-metalu ,nawet z przewagą tego pierwszego, ale jako hard-rock rozumiem i Deep Purple i AC/DC i kapele "pudlowe" które bardzo lubię więc trochę się tego wszystkiego uzbiera. Thrashu i zwykłego rocka (głównie z południa USA) to tak na smak.
Ostatnio zmieniony sob kwie 21, 2007 4:57 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 622
A choćby ostatnie 2 wydawnictwa Europe potwierdzaja że hard rock ma się bardzo dobrze. Jest nowocześnie, świeżo a jednocześnie bardzo klasycznie.
Podobaja mi się też plytki Stone Sour, z tej muzyki az kipi energią i polotem.
A z klonów dinozaurów ostatnio to mi się rzuciło na uszy: http://www.myspace.com/gethsemanepl
Co ciekawe chłopaki z Polandii
A co do Krokusa - wydali ostatnio świetna płytę, podobnie jak i nowe Budgie. Wczoraj była premiera nowego solowego Turnera, też bardzo udany album. Czego chcieć więcej? To że Purple od jakiegoś czasu notują formę zniżkową nie znaczy ze hard rock umarł
Podobaja mi się też plytki Stone Sour, z tej muzyki az kipi energią i polotem.
A z klonów dinozaurów ostatnio to mi się rzuciło na uszy: http://www.myspace.com/gethsemanepl
Co ciekawe chłopaki z Polandii
A co do Krokusa - wydali ostatnio świetna płytę, podobnie jak i nowe Budgie. Wczoraj była premiera nowego solowego Turnera, też bardzo udany album. Czego chcieć więcej? To że Purple od jakiegoś czasu notują formę zniżkową nie znaczy ze hard rock umarł
banany super byłymetal pisze:To że Purple od jakiegoś czasu notują formę zniżkową
Purple notują taką formę, bo brakuje tam jednego człowieka -Ritchiego Blackmore'a , te nowe Purple nie bardzo mi pasują ,ostatnio Ritchie się śmiał że na gitarę do Purpli powinien wejść Malmsteen to wreszcie zaczną grać szybko. Wogóle Morse to taki człowiek trochę ...bezbarwny, kiedyś to ludzi chodzili na Purpli tylko po to by zobaczyć jak Blackmore coś rozwala na scenie ,hehe. W sumie Ritchie mógłby przynajmiej Rainbow reaktywować,dobre by to było.
dobrze mówisz ale Alter Bridge to cieższe granieNomad pisze:nie no ja z góry nie skreślam, wiem że chyba jakiś projekt jednego z muzyków Creed ,dobrze mówie?
-
Deleted User 622
kilka perełek się znalazło, ale ostatnie dzieło to Purpendicular i tego sie bede trzymał. Ostatni album mnie odstrasza. A Morse zacnym gitarnikiem jest ino Gillan nie ma już głosu.Matek pisze:banany super były
no ostatnie purple bez wyrazu kompletnie. nudny i rozwleczony album
-
Deleted User 622
ostatni Hughes niestety też, za bardzo zaziomował z Red HotamiMatek pisze:no ostatnie purple bez wyrazu kompletnie. nudny i rozwleczony album
I dlatego Devin Ci się nie podobaMatek pisze: serio nie słucham, nie tylko rocka ale żadnej muzyki szumnie określanej progresywną
No cudowne są..ale hard rockiem bym tego nie nazwał.metal pisze:Podobaja mi się też plytki Stone Sour, z tej muzyki az kipi energią i polotem.
-
Deleted User 622
a ja jak najbardziejsyzygy pisze:No cudowne są..ale hard rockiem bym tego nie nazwał.
-
TheXFactor
Według mnie w ostatnich latach nie powstał zespół który by zasługiwał na to miano, w wiekszosci wszystkie te nowe kapele które teraz powstaja są gówno warte, sorry jesli kogos uraziłem ale taka jest prawda. Jedyne co pozostało to czekac na nowe płyty naszych idoli zaczynajacy grac kilkadziesiac/nascie lat temu.
-
The Burczax
- -#Moonchild

:beerNomad pisze:AC/DC