Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Run to the Hills-czy powinno być usunięte z setu
Ja to proponuję żeby zrobili ankietę na głównej jaką fani chcieliby set listę na koncert i wtedy byłoby to co chcieliby fani
Któryś już zespółnawet tak robił...
niech wyrzucą trupera, bo on już jest niesamowicie nudny. RTTH moze zostac.
Troopera? Pogło ciem? Trooper nudny? Degergenolada
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Z którą w pełni się zgadzam. Choć teraz sprawa Troopera i RTTH jest w sumie obojętna. Jak nie zagrają nie będe płakał, a jak zagrają to się nie obraże. Ale Number obowiązkowo z Hallowed musi byćBartSmith pisze:Według mnie grają to dla sporadycznych fanów (słuchają wiele kapel, a IM jest dla nich jednym z "iluśtam"), których jest wiele lub dla fanów dla których ten kawałek musi być na każdym koncercie. Oni przeważają, dlatego po BNWT były prostetsty, że nie grali tego na całej trasie, a jak wiadomo zespół gra dla fanów. A, że jest więcej tych co chcą RTTH więc sprawa jest jasna...Taka jest moja teoria.
No, ale Iron Maiden na pewno będzie. Ten kawałek jest grany zawsze od początku kariery IM.
W pewnych piosenkach jest duch tamtych dawnych pięknych lat (nie mówie, że Maiden teraz jest do bani) - każdy zespół ma takie sztandarowe kawałki, których nigdy nie odpuści...
A jak jestem młody i na żadnym koncercie nie byłem to chyba mam prawo zobaczyć jak chłopaki grają jeden ze swoich największych klasyków, nie
A jak jestem młody i na żadnym koncercie nie byłem to chyba mam prawo zobaczyć jak chłopaki grają jeden ze swoich największych klasyków, nie
No ba, jasna sprawahybrydek pisze:A jak jestem młody i na żadnym koncercie nie byłem to chyba mam prawo zobaczyć jak chłopaki grają jeden ze swoich największych klasyków, nie
Tak samo Fear of the Dark powinno zostać, mimo, że niektórym się nudzi i narzekają. Ale ta piosenka stała się w pewnym sensie hymnem Maiden i jego fanów. Już nie wspominajac o tym jak rewelacyjnie wypada na koncertach.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Ten utwór zawsze jest świeży i nigdy mi się jakoś nie nudzi. Chociaż mogliby np. zamiast RTTH dać ,,Childhood's End" (zawsze marzyłem, zęby to na żywo zagrali). :rocx
Nemesis...as one we stand!!
pogięło CIę?Szczur22 pisze:Troopera? Pogło ciem? Trooper nudny? Degergenolada
odpowiedź na pytanie w temacie-tak,tak i jeszcze raz tak!
Ja również się zgodzę. Niby fajny kawałek ale najbardziej ze wszystkich stałych momentów koncertowych mi się przejadł. Odpada....
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Należy jednak pamiętać, że dla kogoś, kto idzie na Maiden po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa. Mnie osobiście ten kawałek już dawno się przejadł. Podobnie z resztą jak Iron Maiden, Wratchild, Number czy 23:58.
Szczerze mówiąc to siłę Wrathcild i 666 doceniłem dopiero po koncercie w Ostravie.
No właśnie. Dlatego też Run To The Hills i inne standardowe kawałki powinny pozostać na setliście.Abstract pisze:Szczerze mówiąc to siłę Wrathcild i 666 doceniłem dopiero po koncercie w Ostravie.
2 Minutes to Midnight ? słyszałem go pierwszy raz i był to najlepszy moment koncertu, jeden z najlepszych może...zdecydowanie bardziej ciekawy utwór niż Run to the Hills.
Wrathchild faktycznie, 3 minuty które mijają tak szybko i raczej wiele się nie pamięta ,choć słyszany pierwszy raz robi fajne wrażęnie. Number i Fear jeszcze jakoś się tam trzymają.
Wrathchild faktycznie, 3 minuty które mijają tak szybko i raczej wiele się nie pamięta ,choć słyszany pierwszy raz robi fajne wrażęnie. Number i Fear jeszcze jakoś się tam trzymają.
-
The Burczax
- -#Moonchild

RTTH mi się przejadło zdecydowanie. Powinno wylecieć z setlisty.
nooo i doczekałem się ,w Budapeszcie nie było w secie Run to the Hills, wprawdzie nie było zastąpione czymś innym z Numbera,ale i tak ok, mam nadzieję że na trasie 2011 też pominą ten utwór i zagrają 22 Acacia Avenue lub Prisonera, ale to chyba nierealne
Byłoby miło, ale to niemożliwe. Chociaż skoro nagrywają takią "progresywną" muzykę, i tyle w niej zmieniają, mogliby też zmienić podejście do fanów i przypomnieć sobie takie zajebiste kawałki jak te które wymieniłeś!IM_Power pisze:zagrają 22 Acacia Avenue lub Prisonera, ale to chyba nierealne
-
Tożtoskandal
- -#Prodigal son

Swoją drogą mogliby wykonując ten numer zmienić w tekście Indian Cree na Creek, bo mam wrażenie, że im się jedni z drugimi pomylili...
-
Judas Prophet
- -#Charlotte

Moim zdaniem już sie przejadło RTTH. Jest tyle kawałków niegranych od lat że mogliby spokojnie zarzucić coś szałowego !