Lady Pank
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Lady Pank
Słyszałem tylko tytułowy i jak dla mnie ogromna porażka.
panasewicz podobno jest żydem i gejem 
a tak serio to album zajebisty, szczególnie "Wspinaczka..."
a tak serio to album zajebisty, szczególnie "Wspinaczka..."
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 622
i zdecydowanie jest czarnySzajba pisze:panasewicz podobno jest żydem i gejem
Tekst z tytułowego jest dobry i sam kawałek też ale nie słyszałem całego albumu.
Panasewicz to łysy,czarny,żyd i gej :rocx
Panasewicz to łysy,czarny,żyd i gej :rocx
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
teraz już nie ważne, kto miał załapać, ten załapałvyrus pisze:Panasewicz to łysy,czarny,żyd i gej :rocx
...jeśli cos tam kochasz ooooo...
już nie mam tu najwięcej postów

Taka se płyta. Bardzo dobre są dwa utwory a reszta jest średniutka.
- Ironkostek
- -#Trooper

płyta ujdzie w tłoku, ale nic specjalnego.
A z numeru tytułowego słowa "prokurator wytłumaczy ci to' po wybryku pana wokalisty w Pruszczu Gdańskim nabierają nowego znaczenia
A z numeru tytułowego słowa "prokurator wytłumaczy ci to' po wybryku pana wokalisty w Pruszczu Gdańskim nabierają nowego znaczenia
-
Stormshield
- -#Moonchild

Singlowy kawałek mnie nie zachęcił. Rzekłbym nawet, że to jeden z najgorszych utworów jakie ostatnio słyszałem 
A co pan wokalista zrobił w pruszczu gdańskim?:>
Nic specjalnego, w porównaniu np. z "Łowcy głów". Borysewicz mógł dać trochę czadu.
To samoStormshield pisze:Singlowy kawałek mnie nie zachęcił. Rzekłbym nawet, że to jeden z najgorszych utworów jakie ostatnio słyszałem
+ żenada jaką odstawili na koncercie niedawno już w ogóle spowodowała, że przestałem wierzyć że ten zespół coś ciekawego nagra
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Wokalista Armii mówił coś, że kiedy oni co roku dostawali wezwanie do SB, to Lady Pank święcili triumfy na różnorakich festiwalach, znani i lubiani przez komuchów. Teraz się na krytykę odważyli, bo jest wolność słowa.
A ta krytyka może i sensowna, ale całość taka nijaka.
A ta krytyka może i sensowna, ale całość taka nijaka.
"Strach się bać JEEEEJEEE" - mnie niszczy to JEEEJEEE

Do bani. W radiu puszczają to trzy-cztery razy dziennie. Już nie mogę tego słuchać. A poza tym zdecydowanie wolę bardziej Pudelsów - Wolność Słowa. Tematyka taka sama, a zdecydowanie lepszy tekst, wręcz kultowy i muzycznie też faniejsze. Wałek oparty na prostym rytmie i infantylnej gitarze, ale w połączeniu z tekstem tworzą idealną kompozycję. Strach się bać może ma bogatszą strukturę, ale tekstowo jest kiepski, całkowicie inna liga. A chyba jednak w tego rodzaju piosenkach najważniejsze są słowa.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
nie slucham radia, więc mnie jeszcze ta piosenka nie razi 
Co do Pudelsów...Maleńczuk. Malenczuk z Waglewskim nagrał świetną płytę-Koledzy... no ale chyba to nie temat.
Fajnie zgrane wokale, fajny klimat płyty. Chodzi o MM z WW.
Co do Pudelsów...Maleńczuk. Malenczuk z Waglewskim nagrał świetną płytę-Koledzy... no ale chyba to nie temat.
Fajnie zgrane wokale, fajny klimat płyty. Chodzi o MM z WW.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Dokładnie, polecam też Anarchia w IV RP z ich nowszej płytymimski pisze:A poza tym zdecydowanie wolę bardziej Pudelsów - Wolność Słowa. Tematyka taka sama, a zdecydowanie lepszy tekst, wręcz kultowy i muzycznie też faniejsze.
no ale EOT ;P
Janek Bo beknie ?
"Prokuratura Regionalna w Warszawie prowadzi śledztwo przeciwko 48-latkowi zarządzającemu agencją eventową. Jest on podejrzany o popełnienie tak zwanej zbrodni vatowskiej poprzez wystawianie faktur poświadczających wykonanie fikcyjnych usług na łączną kwotę ponad 14,5 miliona złotych - poinformował w środę Marcin Saduś, rzecznik prasowy prokuratury regionalnej.
Śledztwo dotyczy 48-latka, ale - jak przekazał w komunikacie Saduś - "wśród kilkudziesięciu osób biorących udział w procederze znalazły się również osoby publicznie znane, w tym przedstawiciele świata show biznesu". Polska Agencja Prasowa ustaliła, że jedną z tych osób jest Jan B., gitarzysta Lady Pank.
Jak sprecyzował z kolei "Super Express", "muzyk ma usłyszeć zarzuty wyłudzenia podatku VAT i posługiwanie się "lewymi" fakturami na około 200 tys. złotych i ok. 50 tys. zł niezapłaconego VAT-u". Według gazety, miało chodzić o promocję trasy koncertowej w wakacje 2018 roku.
Prokuratura poinformowała, że śledztwo w tej sprawie prowadzone jest od grudnia 2019 roku. Zostało zainicjowane m.in. zawiadomieniami złożonymi przez szefa Krajowej Administracji Skarbowej oraz naczelnika Urzędu Skarbowego w Legionowie.
- W toku śledztwa zgromadzono dowody wskazujące, że poświadczające nieprawdę faktury były dystrybuowane przez współpracującą z podejrzanym warszawską księgową. Ustalonym osobom nabywającym nierzetelne faktury sukcesywnie ogłaszano zarzuty z artykułu 271a §1 Kodeksu karnego, artykułu 62 § 2 Kodeksu karnego skarbowego albo artykułu 273 Kodeksu karnego - podał prokurator Saduś.
Zaznaczył, że teraz "są wykonywane z tymi osobami czynności procesowe w postaci ogłaszania postanowień o przedstawieniu zarzutów". - Do czasu wykonania czynności z udziałem wezwanych osób, Prokuratura Regionalna w Warszawie nie będzie informowała o szczegółach zarzutów, jak również kogo one dotyczą - zastrzegł rzecznik.
W popołudniowej rozmowie z tvnwarszawa.pl, nie chciał powiedzieć, czy Jan B. usłyszał już zarzuty.
Menadżer gitarzysty Maciej Durczak odmówił nam komentarza w tej sprawie."
"Prokuratura Regionalna w Warszawie prowadzi śledztwo przeciwko 48-latkowi zarządzającemu agencją eventową. Jest on podejrzany o popełnienie tak zwanej zbrodni vatowskiej poprzez wystawianie faktur poświadczających wykonanie fikcyjnych usług na łączną kwotę ponad 14,5 miliona złotych - poinformował w środę Marcin Saduś, rzecznik prasowy prokuratury regionalnej.
Śledztwo dotyczy 48-latka, ale - jak przekazał w komunikacie Saduś - "wśród kilkudziesięciu osób biorących udział w procederze znalazły się również osoby publicznie znane, w tym przedstawiciele świata show biznesu". Polska Agencja Prasowa ustaliła, że jedną z tych osób jest Jan B., gitarzysta Lady Pank.
Jak sprecyzował z kolei "Super Express", "muzyk ma usłyszeć zarzuty wyłudzenia podatku VAT i posługiwanie się "lewymi" fakturami na około 200 tys. złotych i ok. 50 tys. zł niezapłaconego VAT-u". Według gazety, miało chodzić o promocję trasy koncertowej w wakacje 2018 roku.
Prokuratura poinformowała, że śledztwo w tej sprawie prowadzone jest od grudnia 2019 roku. Zostało zainicjowane m.in. zawiadomieniami złożonymi przez szefa Krajowej Administracji Skarbowej oraz naczelnika Urzędu Skarbowego w Legionowie.
- W toku śledztwa zgromadzono dowody wskazujące, że poświadczające nieprawdę faktury były dystrybuowane przez współpracującą z podejrzanym warszawską księgową. Ustalonym osobom nabywającym nierzetelne faktury sukcesywnie ogłaszano zarzuty z artykułu 271a §1 Kodeksu karnego, artykułu 62 § 2 Kodeksu karnego skarbowego albo artykułu 273 Kodeksu karnego - podał prokurator Saduś.
Zaznaczył, że teraz "są wykonywane z tymi osobami czynności procesowe w postaci ogłaszania postanowień o przedstawieniu zarzutów". - Do czasu wykonania czynności z udziałem wezwanych osób, Prokuratura Regionalna w Warszawie nie będzie informowała o szczegółach zarzutów, jak również kogo one dotyczą - zastrzegł rzecznik.
W popołudniowej rozmowie z tvnwarszawa.pl, nie chciał powiedzieć, czy Jan B. usłyszał już zarzuty.
Menadżer gitarzysty Maciej Durczak odmówił nam komentarza w tej sprawie."
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Tak się składa, że dziś mija 40 lat od rozpoczęcia kariery tej kapeli.
-
Deleted User 5490
Nagrali dwie dobre płyty. Te dwie pierwsze, które najbardziej przypominały Police. To nic, że wtórne i naśladownicze.
Poza tym to ciecie, menele, oszuści podatkowi i fałszywi obalacze komuny, którzy podczas stanu wojennego grali trasy życia za przyzwoleniem SBcji. Strach się bać tych typków.
Żenada.
Poza tym to ciecie, menele, oszuści podatkowi i fałszywi obalacze komuny, którzy podczas stanu wojennego grali trasy życia za przyzwoleniem SBcji. Strach się bać tych typków.