Pantera

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Najlepszy album Pantery to :

Metal Magic
4
5%
Projects In The Jungle
2
2%
I Am The Night
0
Brak głosów
Power Metal
17
19%
Cowboys From Hell
28
32%
Vulgar Display Of Power
21
24%
Far Beyond Driven
8
9%
The Great Southern Trendkill
7
8%
Reinventing The Steel
1
1%

Liczba głosów: 88

miki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Pantera

Post autor: miki »

Matek pisze:dodam jeszcze że imo płyt przed cowboys nie da się słuchać
przed cowboys nie ma żadnych płyt..
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Przezajebista kapela. Głos oczywiście na Vulgara.
Awatar użytkownika
GREGORMAN
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: GREGORMAN »

Moim zdanie Cowboys From Hell to czad płytka a czad nagranie to oczywiście
CEMETERY GATES ,jak również DOMINATION.Reszta płyty też jest niezła. :rocx
łups de IRON
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Obrazek

2 lata
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

dwa...
Jazz is not dead, it just smells funny.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

RIP Dime [']

Aż sobie potem zapodam płyty Pantery...
Lucy Phere
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Lucy Phere »

Co za strata dla metalu :cry: [*]
:dance:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Lubię Power Metal nigdy bym nie przypuszczał że Pantera kiedyś tak właśnie grała, nie ukrywam że mi się takie granie bardzo podoba, kawał pozytywnej energii rodem z
lat 80,szkoda że mało kto docenia tą płytę.
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Chyba po raz pierwszy zgadzam się z Nomadem :) . Power Metal jest moim zdaniem o wiele lepsze niż tak wychwalany Cowboys From Hell. Świetne riffy, świetne solówki, a jak chciałem sobie ściągnąć taby żeby sobie pograć wraz z Dime to nie mogłem żadnego znaleźć. Świadczy to o tym, jak ludzie niedoceniają okresu przed Cowboys. A szkoda, bo zdecydowanie warto.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

miki pisze:przed cowboys nie ma żadnych płyt..
8)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Te płyty sa pamiętane przez fanów rocka lat '80 mimo tego ,że zupełnie inni ludzie,słuchający innej muzyki przynieśli temu zespołowi sławę .
Gdyby nie powstał Cowboy from Hell i dalsze płyty ,pewnie Ci którzy teraz tak uwielbiają Panterę nie znaliby tego zespołu.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nomad pisze:Gdyby nie powstał Cowboy from Hell i dalsze płyty ,pewnie Ci którzy teraz tak uwielbiają Panterę nie znaliby tego zespołu.
Owszem, bo Pantera z lat 80. to po prostu zdecydowanie nie ta klasa. O czymś świadczy to, że swoją legendę zbudowali na "Cowboys From Hell", "Vulgar Display Of Power" czy "Far Beyond Driven".
to na tych płytach zagrali z nieporównywalnie większą energią niż wcześniej i dodali do tego mnóstwo takiego "amerykańskiego wkurwienia" i wyszły rzeczy dziś już klasyczne.
Ja sie osobiście zupełnie nie dziwie, że tak wielu ludzi pomija kompletnie płyty wydane przed "CFH". I tyle.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

płyty z lat 80 nie były gorsze, były inne, nie można tak powiedzieć od razu że były gorsze, teoretycznie na tym forum powinny być bardziej lubiane, bo to forum zespołu grającego bardziej jak Pantera z lat 80 niż Pantera z lat 90, oczywiście pisze że teoretycznie żeby nie było
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ja bym nie przesedzał z wychwalaniem Cowboys, czy Vulgar. Zresztą chyba nie tylko ja i Nomad zauważamy to. Na metal-archives Power Metal ma średnią ocen 91%, Cowboys 85%, a Vulgar już 68%.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

metal archives ssie ; )

Pantera do power metal nie miała zupelnie swojego 'ja' , zmieniła się na zespół z duszą.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Nomad pisze:płyty z lat 80 nie były gorsze, były inne, nie można tak powiedzieć od razu że były gorsze
ta, to sie tak ładnie mówi. A ja twierdze z czystym sumieniem, że Pantera od "Cowboys" to znacznie lepszy zespół. Inny i lepszy jakościowo.
mimski pisze:Ja bym nie przesedzał z wychwalaniem Cowboys, czy Vulgar. Zresztą chyba nie tylko ja i Nomad zauważamy to. Na metal-archives Power Metal ma średnią ocen 91%, Cowboys 85%, a Vulgar już 68%.
Aleś argumentem zapodał ;) Poprzeglądaj sobie średnią ocen tak z 100 płyt (chyba, że już to zrobiłeś) i wtedy stwierdzisz, że akurat to w M-A jesyt gówno warte ;)
slayer pisze:Pantera do power metal nie miała zupelnie swojego 'ja' , zmieniła się na zespół z duszą.
No raczej
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

a co mnie to obchodzi czy muzyka ma duszę czy nie, ma mi się dobrze słuchać, a Power Metal mi się bardzo dobrze słucha
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

slayer pisze:metal archives ssie ; )
dokładnie, nie znają się a pi...dolą głupoty.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nomad pisze:a co mnie to obchodzi czy muzyka ma duszę czy nie, ma mi się dobrze słuchać, a Power Metal mi się bardzo dobrze słucha
boś się zatrzymał w czasie i utknąłeś w zaciasnych rajtuzach ;)
Oczywiscie, dla fana heavy power metal moze sie podobac, ale nie zmienia to faktu, ze gdyby pantera dalej poszla w takie tany to nic by nie osiagnela.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

no to wiadomo, ale teraz trzeba sobie zadać pytanie czy to że zmieniła taki styl gdy muzyka z lat 80 przestawała być modna to nie było pójście w koniunkture...nie no żartuje trochę, bo cenię Panterę, to w sumie jedynym zespół grający bardziej nowocześnie z lat 90 ,na którego nie powiedziałbym złego słowa, nie przepadam za tym graniem,ale np. takie Cemetery Gates bardzo mi się podoba, kwestia jest tylko taka ,że skoro jesteśmy na forum heavy-metalowego zespołu...kiczowatego co tu dużo mówić, to trochę dziwne że olewamy twórczośc heavy-metalową zespołu, wynosząc na szczyt jednocześnie taką z heavy-metalem nie mającą nic wspólnego...jasne że Pantera lat 90 może się bardziej podobac, ja to doskonale rozumiem ,no ale te starsze płyty też nie są do niczego ,tutaj to jeszcze piszę w miarę delikatnie, ale na jednym forum to takie jazdy były z tych płyt ,że już nawet nie chciałem wchodzić w dyskusje
ODPOWIEDZ