Na czym się skończyło Iron Maiden?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Na czym się skończyło Iron Maiden?
a na czym się zaczęli?
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ale utwory z Dance of Death przynajmiej bardzo dobrze wypadały na żywo, przynajmiej zyskiwały,czego nie można powiedziec o utworach z AMOLAD, przynajmiej nie o większości, opener sie nie sprawdził, takie TCDR które miało być niby utworem koncertowym też się kompletnie nie sprawdziło, poza tym widzę że nie doceniasz płyty No Prayer for Dying, zresztą tak jak ja jeszcze parę lat temu, tak naprawdę ta płyta jest conajmiej dobra, to stare dobre Iron Maiden ,do płyty dobrze się wraca ,ma coś w sobię.Pink Panther pisze:Na czym się skończyło Iron Maiden? Dość trudne pytanie, bo na nieszczęście zespół nie zamierza zakończyć działalności i dalej będzie zatruwał świat muzyczny swoimi „progresywnymi” płytami. Jak dla mnie dyskografia Iron Maiden powinna wyglądać tak:
1. Iron Maiden
2. Killers
3. The Number of the Beast
4. Piece of Mind
5. Powerslave
6. Somewhere in Time
7. Live After Heath
8. Seventh Son Of Seventh Son
9. Live At Donington
10. The X Factor
11. Virtual IX
12. Brave New World
Nikt mnie nie przekona, że AMoLaD czy DoD to są dobre płyty, są po prostu przeciętne. Owszem mają pojedyncze, wyróżniające się kawałki, ale to wszystko. Dla mnie jest wręcz niepojętym jak po takim albumie jak BNW można dwa kolejne studyjne krążki rozpocząć totalnym syfem w postaci Wildest Dreams i Different Word przecież tego słuchać się nie da. Oczywiście zaraz polecą w moją stronę gromy, że przecież są tam i utwory takie jak Paschendale czy For the Greater Good of God, ale cóż z tego się pytam? Skoro zespołu z 30 letnim stażem nie stać na nagranie całej płyty na wysokim poziomie to znaczy, że jest wypalony i tyle. Dla mnie skończyli się więc na BNW.
Z tym muzycznym światem to też przesada, bo jest tak zatruty, że czego by IM nie nagrało to go nie pogorszy.
No Prayer jest super. Czytałem w biografii, że z założenia miał to być taki powrót do czasów killers, jako odświeżenie stylu IM i moim zdaniem wyszło im to bardzo.
Diametralnie inny wokal bruca niż na poprzednich albumach, też jest dla mnie sporym plusem.
a Dance to super płyta. Kichą to tam jest właściwie tylko WD. Średnie jest jeszcze No More Lies, Gates Of Tommorow i na tym koniec.
Rainmaker to killer lepszy od Wickermana.
Diametralnie inny wokal bruca niż na poprzednich albumach, też jest dla mnie sporym plusem.
a Dance to super płyta. Kichą to tam jest właściwie tylko WD. Średnie jest jeszcze No More Lies, Gates Of Tommorow i na tym koniec.
Rainmaker to killer lepszy od Wickermana.
syzygy pisze:No Prayer jest super.
Mamy podobne zdanie. Nie wiem czemu tak dużo ludzi krytykuje oba te albumy.syzygy pisze:a Dance to super płyta.
Bo Dance Of Death jest do dupy.M@ti pisze:syzygy pisze:No Prayer jest super.Mamy podobne zdanie. Nie wiem czemu tak dużo ludzi krytykuje oba te albumy.syzygy pisze:a Dance to super płyta.
Gówno prawda.
Gówno to ten album jest, a nie prawda.
Dance to dobry album, a No Prayer niewiele mu ustepuje.
Idź bo Cię zaoram.herki pisze:Gówno to ten album jest, a nie prawda.
nowość na rynkuM@ti pisze:Mamy podobne zdanie
A ja uważam, ze Dance to najlepszy ich album. Proszę się nie śmiać 
Kiedyś też tak uważałem 
A teraz nie wiem co uważam za najlepszy album Maiden.
A teraz nie wiem co uważam za najlepszy album Maiden.
W sumie to o ten tytuł walczy jeszcze & syn ale DoD jak dla mnie jest dużo lepsza jeśli chodzi o pojedyńcze kawałki. Syna musze sobie puścić całego zeby niszczył 
Aj tam nowość, w niektórych kwestiach mamy podobne zdanie. W niewielu ale zawsze to coś.syzygy pisze:nowość na rynku
Dance lepszy od Killersow jest
już nie mam tu najwięcej postów

A co ma Dance do Killersów?
ja powiem tak: Dance lepszy od AMOLADa jest. I chłoszczcie mnie, zdzierajcie skórę a zdania nie zmienię.
dal mnie to dwa ostatnie są na równi. a co ma dance do killersow? no to ten sam zespół w koncu 
już nie mam tu najwięcej postów

Ale z innym wokalem, i myślałem, że raczej porównasz jakieś płyty z Dickiem. :jSzajba pisze:a co ma dance do killersow? no to ten sam zespół w koncu
przecież to oczywiste.M@ti pisze:ja powiem tak: Dance lepszy od AMOLADa jest.