31/07-02/08/2008 - Wacken, GER @ Wacken Open Air

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 31/07-02/08/2008 - Wacken, GER @ Wacken Open Air

Post autor: Piwowarus »

No już bez jaj w Chorzowie przecież grali w takim zestawieniu i jakoś wszyscy przeżyli, nikt samobójstwa nie popełnił. Jak dla mnie na supporcie może być wszystko. Nawet Szwagierkolaska
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ale myslę ,że mimo wszystko Nightwish nie jest takim złym supportem dla Maidenów. Całkiem przyjemnie moim zdaniem. Szczególnie dla tego ,że oba zespoły uwielbiam :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

zawsze mozna wejsc na stadion dopiero na gwiazde wieczoru :)
bo cena biletu i tak mniej wiecej bedzie jednakowa kto by oprocz MAIDEN nie zagral. Pozyjemy zobaczymy
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

na pewno się nie wybiorę bo metalowe festivale nie bardzo mnei interesują, zero klimatu to dla mnie jest, Ironi to taki zespół który świetnie wypada na pojedynczych koncertach, Wacken to taki spęd metalowców więc to nie dla mnie, a cena taka że starczy na 2 koncerty IM +jeszcze parę płyt, liczę na jakiś koncert na Węgrzech,Słowacji może, może coś na wschód od Polski no i przede wszystkim Polski koncert, ale nie powiem chciałbym zobaczyć Ironów 2 koncerty na tej trasie
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Nomad pisze:a cena taka że starczy na 2 koncerty IM +jeszcze parę płyt
Ale w tej cenie masz kilkadziesiąt różnych kapel. Gdybyś chciał jechać na pojedynczy koncert każdej z nich to byś wydał kilka razy więcej. Ja bym się bardzo chętnie na Wacken przejechał, ale zobaczymy jak z kasą i czasem.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

ale ja bym napewno nie jechał na te kapelę co by Wacken grały ,słucham Ironów i jeszcze paru heavy-metalowych kapel ,a reszta to rock,hard-rock przede wszystkim, Wacken to festival metalowy,a jak już jest to heavy to coś ala Blind Guardian czy Edguy czego nie trawię, poza tym mówię, to juz nie ten klimat co na koncercie pojedynczym
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 4:43 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Ale ja tylko porównywałem, także jak na tyle kapel + Iron Maiden to nie jest dużo. Taki biwak pijacko muzyczny. ;]
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No właśnie, ja na koncercie Iron Maiden jednak wolę czegoś innego, spotykają się fani IM jest podróż pociągiem, klimat ,na koncercie każdy wie po co tam jest,a nie jestem na IM ,a tutaj jeden black-metalowiec obok mnie z gotką pod pachę, a za mną dziecko Najtłiszowe itd....tam to by wyglądało ;-)
Natomiast dla Ciebie to frajda napewno bo zapowiedziany jest już Kreator i faktycznie masz po co jechać, tymbardziej że jeszcze coś dodadzą.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nomad pisze:No właśnie, ja na koncercie Iron Maiden jednak wolę czegoś innego, spotykają się fani IM jest podróż pociągiem, klimat ,na koncercie każdy wie po co tam jest,a nie jestem na IM ,a tutaj jeden black-metalowiec obok mnie z gotką pod pachę, a za mną dziecko Najtłiszowe itd....tam to by wyglądało
Ale to jest też niepowtarzalny klimat. Wszyscy fani ciężkiej muzyki spotykają się w jednym miejscu i wspólnie się bawią. Dla mnie na koncercie Ironów nie musi być 100% fanów Maiden.
Nomad pisze:Natomiast dla Ciebie to frajda napewno bo zapowiedziany jest już Kreator i faktycznie masz po co jechać, tymbardziej że jeszcze coś dodadzą.
Bo ja lubię jak impreza jest zróżnicowana. ;]
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No to zależy od gustów, ja z doświadczenia wiem że na festivalach jest dużo osób z przypadku, widziałem jak ludzie się patrzyli jak na głupków na Mysticu w Chorzowie na tych co trochę głośniej krzyczeli, nie lubię takich sytuacji, poza tym teraz za metal uważane jest trochę co innego niż w latach 80, wtedy na festivalu takim grały zespoły takie jak KISS,Van Halen,Motley Crue też ,nie mówiąc oczywiście o heavy-metalu i to takim porządnym ,dobrym ,nie to co teraz typu BG czy Edguy ,czy jakieś Theriony no i oczywiście death/black...poprostu było sympatyczniej, widziałem zdjęcia z Wacken i w sumie trochę Castle Party momentami zajeżdża...nie dla mnie to,to...a co do 100% widowni to wiadomo że nie będzie, ludzie co jeżdzą na IM dzielą się na 3 grupy
metalowców ,ludzi jeżdzących na bardzo znane zespoły jakim IM od 20 paru lat jest no i fanów zespołu dla których IM to ulubiony lub jeden z ulubionych zespołów , wiadomo że im mniej zespołów obok IM to więcej będzie tych ostatnich, ale to też zależy od kraju,bo są mniejsza gdzie publika zawsze robi wspaniały klimat np.w Brazylii,Szwecji,Anglii,Włoszech czy Grecji
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nomad pisze:poza tym teraz za metal uważane jest trochę co innego niż w latach 80, wtedy na festivalu takim grały zespoły takie jak KISS,Van Halen,Motley Crue
A to chyba normalne, że na festiwale sprowadza się coraz młodsze i ciężej grające kapele. Poza tym, w latach 80-tych były już grupy grające o wiele ciężej niż w/w kapele. był Sodom, Death, Slayer, Possessed itp. Mocne agresywne i szybkie granie nie powstało niedawno. I do dziś są uważane za metalowe.
Nomad pisze:no i oczywiście death/black
To też już było popularne w latach 80-tych.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

M@ti pisze:To też już było popularne w latach 80-tych.
tylko, że Vader grał wtedy heavy-speed np :B
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Szajba pisze:tylko, że Vader grał wtedy heavy-speed np
Nie patrz na metal przez pryzmat Vadera. Dla w/w przeze mnie kapel oni mogą laski robić.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Deathowi i Slayerowi owszem. ale Sodomowi ? tu sie chyba nie zgodzimy M@ti ;)

ale to co napisałem miało na celu pokazanie, że kapele teraz grające BRUTALNIE i w stylu "SAMA SIARA Z DUPY SZATANA" wtedy grały lżej ;) z resztą wiesz, że ja, poza małymi wyjątkami, wole klasyczny metal ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Szajba pisze:ale Sodomowi ?
lol, jeszcze bardziej niż Deathowi.
Szajba pisze:tu sie chyba nie zgodzimy M@ti
Nie wszędzie musimy. :j
Szajba pisze:ale to co napisałem miało na celu pokazanie, że kapele teraz grające BRUTALNIE i w stylu "SAMA SIARA Z DUPY SZATANA" wtedy grały lżej
A Slayer? Fakt Show no mercy było nieco łagodniejsze ale dalej do dziś siara z dupy szatana.
Szajba pisze:z resztą wiesz, że ja, poza małymi wyjątkami, wole klasyczny metal
Wiem wiem, Monstrum i te sprawy. ;]
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

oczywiście żę były już cięzko grające zespoły ,ale raz że ich poziom był wyższy ,a dwa że jednak an festivalach królowały rzeczy przebojowe....wg.mnie Ironi to powinny grac na festivalach rockowych a nie metalowych jednak bo im bliżej stylistycznie, takie kapele jak np.Deep Purple,Scorpions,Motorhead,Saxon,Queensryche..o taki festival to ja bardzo chętnie
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

M@ti pisze:ol, jeszcze bardziej niż Deathowi.
polemizował bym :P
M@ti pisze:Nie wszędzie musimy. :j
fakt:*
M@ti pisze:A Slayer? Fakt Show no mercy było nieco łagodniejsze ale dalej do dziś siara z dupy szatana.
zapomniałem, tam słowa "niektóre" ;)
M@ti pisze:Wiem wiem, Monstrum i te sprawy. ;]
a monstrum jest fpyte :P
EDIT:
Nomad pisze:Deep Purple,Scorpions,Motorhead,Saxon,Queensryche..o taki festival to ja bardzo chętnie
ja też ;)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nomad pisze:oczywiście żę były już cięzko grające zespoły ,ale raz że ich poziom był wyższy
Wiadomo, bo te lata to ich złoty okres.
Nomad pisze:a dwa że jednak an festivalach królowały rzeczy przebojowe....
Bo w latach 80-tych kapele pokroju Black Sabbath czy Judas Priest już zyskały miano gwiazd a zespoły mocniejsze, wtedy jeszcze nawet undergroundowe dopiero zdobywały sympatie fanów.
Nomad pisze:wg.mnie Ironi to powinny grac na festivalach rockowych a nie metalowych jednak bo im bliżej stylistycznie
lol. Toć to nadal jest heavy metal. Na festach rockowych to U2 może pograć, ale nie Ironi czy Motorhead.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Szajba pisze:polemizował bym
Wyśle Ci kiedyś dyskografię Sodom to zobaczysz. :j
Szajba pisze:a monstrum jest fpyte
feeee
Awatar użytkownika
Szajba