18, 19 Luty- The Cure w polsce

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 18, 19 Luty- The Cure w polsce

Post autor: Nomad »

KISS ma w Polsce dużo fanów ,na pewno więcej niż The Cure, co do Def Leppard, to nie wiem ...nie ma znaczenia USA czy Europa ,gusta muzyczne chyba nie są aż tak strasznie różne, myślę że będzie Torwar 2 tys. Spodek 3 tys. ,jesli organizowane są tak niepewne koncerty, to o Maiden wypada być spokojnym.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Zdziwiłbym się, gdyby Kiss mieliby w ogóle jakiś fanów... Nie ta liga, nie ten poziom...
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Tomek(JMM) pisze:Zdziwiłbym się, gdyby Kiss mieliby w ogóle jakiś fanów... Nie ta liga, nie ten poziom...
Osobiście znam przynajmniej 2 :)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

pewnie że nie ta liga, KISS to zespół którego każda płyta była w USA platynowa i pewnie zna go 1/3 mieszkańców ziemi, mówisz o hitach, kto nie zna Rock and Roll All Night czy Shout it Out Loud ,mają jeden z największych fanclubów KISS Army ,a jak byłem na zlocie fanów to byli Polacy którzy mieszkają w Niemczech i zrobili 800 km żeby tylko być na zlocie ,o koncertach nie mówie, bo są znane, piszę tu tylko o aspekcie komercyjnym, ilości fanów itd. bo jeśli chodzi o ogólną jakość muzyki to nie mogę nic powiedzieć, bo Cure nie słucham,nie moja muzyka ,więc sie nie wypowiadam, na pewno nie są jednak w 1/5 tak znani jak KISS ,podejrzewam że to jeden z 5 najbardziej znanych rockowych zespołów na ziemi, głównie przez koncerty właśnie
Ostatnio zmieniony czw paź 04, 2007 6:03 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Po pierwsze proszę mi nie offtopować w moim temacie ; ) Gdzieś się pałętał temat o Kiss, więc można tam się przenieść- z mojej strony jedno- tak jak ktoś napisał o Nightwishu, tak samo mogę powiedzieć o Kiss- nawet nie ma co ich porównywać z The Cure. Dziękuję bardzo.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

pewnie że nie ma bo to zupełnie inna muzyka ,natomiast cokolwiek by powiedzieć są dużo bardziej znani od The Cure ,to tak jakby powiedzieć np. że Queen jest mniej znane od Depeche Mode załóżmy...ale spoko, nie mam na celu offtopować
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

ale dyskusja tyczyła się chyba który zespół jest bardziej znany w polsce i tutaj ma więcej fanów. pomijając muzykę obu grup, to w przypadku polski wydaję mi się, że the cure wypada zdecydowanie lepiej ;-)
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

Jak ktoś będzie urządzał przed czy po koncercie 18-stego to wypijcie moje zdrowie bo mam urodzinki :mrgreen:
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

KISS ma w Polsce dużo fanów ,na pewno więcej niż The Cure
Heh,zdziwyłbyś się.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ceny biletów:

18.02.2008 Warszawa, Torwar
miejsca stojące: 140 PLN
miejsca siedzące: 160, 170 PLN
loża: 250 PLN

19.02.2008 Katowice, Spodek
miejsca stojące: 120 PLN
miejsca siedzące: 100, 140, 160 PLN
loża: 500 PLN

Czyli już wiem na pewno, że pojawie się tylko w Spodku.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

:!: z tymi cenami - klapa frekwencyjna gwarantowana :angry
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

www.thecure.pl pisze:Z opóźnieniem, spowodowanym zbyt dużym obciążeniem serwera ruszyła sprzedaż biletów na oba koncerty The Cure w Polsce. Bilety można zakupić on-line, jak również w kilkuset punktach sprzedaży.

Zbyt duże obciążenie serwera spowodowalo klopoty z dostaniem sie na strone dystrybutora biletow. Widocznie zbyt wielu z nas zdecydowalo sie na zakup biletów juz w pierwszych minutach sprzedazy.
Jednak o frekwencje bym się nie martwił... Nawet zresztą jak nie będzie pełnego Spodka, to show będzie niesamowity. Osobom niezdecydowanym przypominam, że zespół szykuje się do grania trzygodzinnych koncertów- a o takich fani Iron Maiden mogą sobie tylko pomarzyć.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Ja także ponieważ torwar już praktycznie został wykupiony + spodek też nie ma się najlepiej... (info z ticket pro z mapek + forum the cure.pl)
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Bilety bardzo szybko schodzą, i nie zdziwię się jesli najpóźniej do końca miesiąca się skończą. Na szczęście udało mi się zarezerwować jeden, chociaż pani z bileterii robiła to z wielką niechęcią, bo dłuższym namawianiu.
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

65daysofstatic jako support.
Polikarpus
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Polikarpus »

Jak w ogóle można porównywać the cure z jakimś glam rockowym shitem ;) zupełnie inni ludzie inna publika, the cure to absolutna klasyka alternatywnego grania, warszawa wyprzeda się na 100%, będzie również sporo osób zza wschodniej granicy. przyjazd the cure to coś takiego jak koncert The Smiths, Pixies, Talking Heads albo Joy Division, pewnie powiecie że bardziej znane kapele typu Deep Purple, Aeorosmith czy Van Halen są bardziej popuralne a mimo to się nie wyprzedały :]
My pain is as deep as my roots.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Ja nie chcę żeby się wyprzedał, bo potem nici z szansy na bilet za jakieś 50 zł :(
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Polikarpus pisze: Joy Division
Nie no, koncert Joy Division to by dopiero było wielkie wydarzenie...

Nie zdziwię się, jeżeli oba koncerty będą wyprzedane, ale jeżeli będziesz miał taką możliwość, to idź bo naprawdę warto, zresztą już Ci chyba o tym mówiłem.
Polikarpus
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Polikarpus »

JD nie istnieje już od dawna niestety... ale mimo wszystko the cure to klasa porównywalna.
Chyba skojarzyłem dlaczego porównujecie ich do np. def lepard, pewnie dlatego że wyglądają jak oni ;) ale the cure nie ma nic wspólnego z glamem, imige nawiązuje do nurtu cold wave raczej, coś jak siouxsie and the banshees, glam rocka wtedy na świecie jeszcze nie było.

ja kupiłem dzisiaj bilet do katowic, jutro chyba kupie kilka/kilkanaście do warszawy, mam nadzieje że sporo na tym zarobie :]
My pain is as deep as my roots.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

Polikarpus pisze:JD nie istnieje już od dawna niestety... ale mimo wszystko the cure to klasa porównywalna.
Koncerty Joy Division to raczej kaszana byla ;) kolesie sie nawet nastroic dobrze nie potrafili ;p
ODPOWIEDZ