Najlepszy utwór z lp. No Prayer For The Dying
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
VladTepes
Najlepszy utwór z lp. No Prayer For The Dying
Bring Your Daugther ...... To The Slaughter
Za chrypkę Bruce`a,hiciasty refren,nietypowość kompozycji jak na Maiden,powalające solo Jana,za aurę ......... za wszystko.
Zainteresowani wiedzą, iż kompozycja miała pierwotnie wejść na krążek Dickinsona jednak Steve uprosił go aby utwór ten włączyć do repertuaru Maiden.Dobrze się stało bo jest on przez nich wspaniale wykonywany live.
A tak na marginesie.Mówi sie,że No Prayer .... jest jedną ze słabszych pozycji w dyskografii Maiden.Ja się z tym nie zgadzam.Sceptyków odsyłam do bootlegu zatytułowanego War Machine.Tam dokładnie słychać,że kompozycje z No Prayer świetnie wypadają na koncertach... i to wcale nie gorzej od tych z innych płyt.
Za chrypkę Bruce`a,hiciasty refren,nietypowość kompozycji jak na Maiden,powalające solo Jana,za aurę ......... za wszystko.
Zainteresowani wiedzą, iż kompozycja miała pierwotnie wejść na krążek Dickinsona jednak Steve uprosił go aby utwór ten włączyć do repertuaru Maiden.Dobrze się stało bo jest on przez nich wspaniale wykonywany live.
A tak na marginesie.Mówi sie,że No Prayer .... jest jedną ze słabszych pozycji w dyskografii Maiden.Ja się z tym nie zgadzam.Sceptyków odsyłam do bootlegu zatytułowanego War Machine.Tam dokładnie słychać,że kompozycje z No Prayer świetnie wypadają na koncertach... i to wcale nie gorzej od tych z innych płyt.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 5:55 pm przez VladTepes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Re: Najlepszy utwór z lp. No Prayer For The Dying
Jeśli chodzi o album "No Prayer For The Dying" to zagłosowałen na utwór
"Fates Warning" wydaje mi się iż ten numer jest niedoceniany, a według mnie jest naprawdę dobry (super wstęp), jak i cały album.
"Fates Warning" wydaje mi się iż ten numer jest niedoceniany, a według mnie jest naprawdę dobry (super wstęp), jak i cały album.
Run Silent Run Deep za refren. Jak już pisałem zarówno tą jak i Fear of the dark uwazam za najsłabsze płyty w dorobku Maiden
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
Moj glos oddaje na No Prayer For The Dying.. jak dla mnie najlepszy utwor z tego albumu.. swietny glos Brucea.. ogolnie to dla mnie najslabszy album maiden.. zaraz po tytulowym utworze sa Mother Russia (tak nielubiana przez wieli.. a dla mnie to swietny utwor) i oczywiscie BYDTTS.. restza na dobrym rownym poziomie ale jak dla mnie nic szczegolnego co by mnie zachwycalo jak utwory na innych albumach..
Najsłabszy moim zdaniem album. Niewielki wybór jak dla mnie. Licza sie Holy Smoke i Bring your daughter. Głos na ten drugi.
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

stawiam na tytulowy jednak zaraz za nim plasuje sie holy smoke
Bring Your Daughter ...... To The Slaughter ....
Bring Your Daughter bo swietnie wypada na koncertach
Fates Warning- kompozycje Dave'a powalaja. Bardzo niedoceniany utwor.
P.S. Dla mnie album ten wcale nie jest slaby, jest tylko troche "inny". Kawalki takie jak NPFTD, Bring.., Holy Smoke wumiataja. Aha, jescze te intro do Public Enema...cud
P.S. Dla mnie album ten wcale nie jest slaby, jest tylko troche "inny". Kawalki takie jak NPFTD, Bring.., Holy Smoke wumiataja. Aha, jescze te intro do Public Enema...cud
tytułowy - jak dla mnie jedno z najlepszych dzieł Harrisa
-
Jeden z Nich
- -#Charlotte

Holy Smoke za ten prześmiewczy charakter i ten genialny teledysk 
bring your daughter...to the slaughter
za niesamowity klimat i wiele nieprzespanych nocy z dobrą książką i rzeczoną piosenką w tle
za niesamowity klimat i wiele nieprzespanych nocy z dobrą książką i rzeczoną piosenką w tle
Bring Your Daughter ...... To The Slaughter a czemu świetnie wypada na koncertach utwór bardzo drapieżny.
Bring Your Daughter ...... To The Slaughter - za to ze jest to genialna piosenka 
-
Odziom_666
- -#Prodigal son

Bring Your Daughter ...... To The Slaughter wypasiona piosenka 
'Holy Smoke' za teledysk i ogolnie jest fajny oczywiscie corke rzeznika tez lubie a najbardziej nie lubie tytulowego
Bring Your... idealne na koncerty, a co do wersji studyjnej.... po prostu technicznie prezentuje się najlepiej spośród utworów z całego albumu.
KMFDM
-
Nikki Rebel
- -#Prodigal son

no i przypadł mi ten zaszczyt jako pierwszej zagłosowac na jakze sympatyczny Public Enema Number One 
Pamiętam jak miałem 12 lat, kumple mi tą płytke pożyczył i cały czas bringa słuchałem, pózniej chodziłem i śpiewałem sobie, od tego zaczołem ironów słuchać:)
jak dla mnie na tej plycie jest tak samo jak na Fear of the Dark, czyli polowa kawalkow jest powalajaca i wogole, a druga polowa "wypelnia" tylko album, choc nie powiem ze nie nadaja klimatu, co do najlepszego kawalku to Holy Smoke, za genialne solowki, piekny szybki refren, no i oczywiscie za teledysk...........