Ulubiony gitarzysta Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
VladTepes
Ulubiony gitarzysta Maiden
W zasadzie to szanuję i podziwiam wszystkich.Największą sympatią i podziwem darzę jednak Adriana Smitha.Za szerokie horyzonty w komponowaniu,rozpoznawalne brzmienie,ciekawą frazę.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 5:51 pm przez VladTepes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Re: Ulubiony gitarzysta Maiden
Dave Murray, dlatego że świetnie wymiata
, jak i również dlatego że jest najbardziej wierny Maiden, uczestniczy na wszystkich płytach.
Adrian za Wasted Years i Wicker Mana, za kompozycje i za jego wygląd na scenie. Na Rock in rio tylko on był normalnie ubrny
. Czemu nie ma wśród gitzrzystów Steva?? Bas to tez gitara, a jak nie tutaj to może by ankieta na najlepszego basiste IM
???
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2003 4:21 pm przez Saymon, łącznie zmieniany 2 razy.
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
oczywiscie za Adrian Smith !! Wlasciewie to wypowiedz Vlada jest najbardziej trafna.. sweitny kompozytor, potrafi wydobyc z gitary niesamowite dzwieki.. fajnie sie ubiera i porusza na scenie.. :solo
Ja sie z tego wyłamie i powiem ze Janick. Mój ulubiony gitarzysta IM. Moze nie wymiata tak w grze jak Murray ale za to ma niesamowita osobowosc sceniczna. Dzieki niemu Maideni sa duzo bardziej dynamiczni. Jest ruch jest wiecej wielkiego show. No i to jego szalenstwo 
Adrian...
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

janick, przede wszystkim na wypasione soloweczki na DoD 
A dla mnie najlepszym gitarzystą jest Dave Murray świetny technicznie i jak ktoś napisać od wiekow wierny Ironom z krotką przerwą.
mimo że mam wielki sentyment do Dave'a to zagłosuję na Adriana. Gitarzysta w pełnym tego słowa znaczeniu. Jego solówki nie są może tak szybkie jak Dave'a czy Janicka ale jak to się mówi: minimum środków-maksimum rezultatu. Poza tym świetny kompozytor
Adrian za gre i za kawalki jak 2 Minutes i Wasted Years
-
ndbmn
Janick za Dance of Death no i oczywiście za rzucanie gitarką :solo :solo :rocx :rocx .
Janick, za ruch sceniczny, poczucie humoru, a także to, co stworzył.
-
Jeden z Nich
- -#Charlotte

Dla mnie ulubionym z Maiden jest Janick. Jego gra jakos mnie najbardziej urzeka, no i to zachowanie na scenie :solo
Dla mnie najlepszy jest Adrian przedewszystkim za perwekcje
Janic za żywotność na scenie i za to że w jego żyłach płynie polska krew.
Mam dysortografie, prosze nie bić za błędy...
Janick-za styl jego gry, przyjemnie sie tego słucha, za jego solówki, może niezbyt skomplikowane, ale po prostu mi sie podobaja, za różnorodność od wesołych-hardrockowych piosenek z Gillan'em, przez wesołe piosenki na Tatooed Millionaire, rock na NPFTD i FOTD, heavy na TXF i VXI i dzieła takie jak Ghost Of The Navigator, Dream Of Mirors, Dance Of Death, Montsegur, Gates Of Tomorrow, The Mercenary. Za to, że lubi sobie poeksperymentować, chociaż często nie wychodzi mu to na dobre
. Poza tym wydaje się być fajnym człowiekiem, no i ma również inne zalety...
oops, troche to "nieskładne"
oops, troche to "nieskładne"
Dave. dla mnie najbardziej wszechstronny gitarzysta Maiden. z zespolem na dobre i na zle. swietny kompozytor. Nie ma na swoim koncie az tylu utworow, ale te ktore napisal mowia sama za siebie: Thin line, the prophecy, fates warning, nomad, still life, deja vu. Duet, ktory stworzyli z Adrianem byl czyms niesamowitym. Lubie go tez jako czlowieka(jego skromnosc)
-
Odziom_666
- -#Prodigal son

Dave za technike :solo i obecnosc na wszystkich Cd IM :rocx
Janick Gers - za technike (ostatnio to sie bardzo technicznie rozwina) i za jego poczucie humoru i energie na scenie