Jak dla mnie bezsprzecznie najważniejsza osoba z krajowego podwórka. Teksty super, rózna forma wokalna.
Kult - nazwa mówi już wszytsko, kultowy zespól. Byłem na 11 koncertach i pójdę na następne! Siła i moc grania i tekstów, czyli to co uwielbiam. Ostatnio Banana wywalili ze skąłdu i weszła druga gitara, ale nei ma waltorni
KNŻ - siłą moc i zniszczenie, takiego pogo jak dnia 16 stycznia 2005 roku to nie było nigdzie. Szkoda że juz są Świętej Pamięci
Buldog - byłem dopiero 2 razy ale tez super granie, mimo iż to kapela gdzie Kabura jest gościem. Założycielem Piotrek Wieteska ( managier kultowy), Grają KNŻ hiciory ( MAciek, Tata dilera, Legenda ludowa, Malciki, 4 pokoje) 22 czerwca 2008 - Kazik & Buldog - Tychy, Park Pod Żyrafą
El-Dupa - najbardziej lajtowa z wsyztskich kazikowych kapel. Teksty dołśownie z dupy i o dupie. a na kocnetach grają też kazikowe i Zacierowe hiciory !! 18 kwietnia 2008 - koncert El Dupa & Kazik - Łódź, "Luka" .......... na śłunsku bedom grali 20 kwietnia 2008 - Katowice, "Mega Club"
a dzisiaj widizalem chyba najlepszy teledysk do kazikowej muzyki. miażdży system! http://www.youtube.com/watch?v=K1I_YWEz9Po