Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Guns N' Roses / Velvet Revolver / Slash

Post autor: tomtomala »

Znalazłem ten temat i nie chciałem zakładać nowego.

Wygląda na to, że mamy początek końca Velvet Revolver. Scott Weiland został wyrzucony z zespołu, a teraz trwa tradycyjna pyskówka pomiędzy stronami. Odsyłam do
http://muzyka.onet.pl/10174,1722480,newsy.html

i

http://muzyka.onet.pl/10174,1721659,newsy.html
Awatar użytkownika
Bizon
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bizon »

wlasciwie nie tyle zostal wyrzucony, co sam odszedl... z tydzien temu na koncercie oznajmil, ze to ostatnia trasa VR, tylko jakos zapomnial skonsultowac te decyzje z pozostalymi heheh pomijajac cala pyskowke miedzy nim, a mattem, to wyszlo na to, ze slash powiedzial pare dni pozniej, ze to na pewno nie jest ostatnia trasa velvet revolver oraz, ze mysla juz powoli o nowej plycie, byc moze z nowym wokalista... no i dzien czy dwa pozniej w trakcie trwania ostatniego koncertu ze scottem, podano w mediach oficjalnie, ze scott opuszcza zespol... pyskowki ciag dalszy ze strony scotta, ale na szczescie wyglada na to, ze reszta nie dala sie sprowokowac, bo matt podziekowal tylko ekipie technicznej po skonczonej trasie i zyczyl scottowi powodzenia w dalszej karierze..

teraz oczywiscie najbardziej goracy temat w obozie - kto bedzie nowym wokalista... osobiscie bylbym za dwoma wyjsciami

1. do zespolu dolacza izzy albo gilby (pierwszy gral juz z velvetami i mial byc nawet na poczatku w zespole, drugi lubi ich muzyke, jest z nimi zakumplowany i byl nawet widziany na jednym z ostatnich koncertow z boku sceny)... jako trzeci gitarzysta + jeden z wokalistow obok duffa i matta

2. opcja z jednym glownym wokalista i frontmanem (bardziej prawdopodobna) - tu widzialbym roda jacksona z drugiego skladu snakepit... gosc potrafil spiewac, oj potrafil...

w plotkach wymieniani sa glownie sebastian bach i chris cornell, ale pierwszy raczej odpada ze wzgledu na przyjazn z axlem i na to, ze byl juz kandydatem na poczatku istnienia zespolu, ale reszta uznala, ze brzmieliby jak "skid roses"

cornell odpada raczej tez, bo chyba juz ma dosc tego typu mieszanek po szybkim rozpadzie audioslave

zapewne bedzie to ktos raczej z 2.-3. ligi, jesli chodzi o slawe, nie spodziewalbym sie gwiazdy z najwyzszej polki, bo wiekszosc albo ma swoje zespoly, albo swoje nalogi, a drugi raz tego samego bledu chyba nie popelnia

generalnie szkoda wielka, no ale niestety... scottowi znowu odbilo ostatnio i to wisialo w powietrzu juz od kilku miesiecy jak tylko okazalo sie, ze STP jada w trase, a scott znow zaczal cpac
"everybody lies"
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Bizon pisze:generalnie szkoda wielka, no ale niestety... scottowi znowu odbilo ostatnio i to wisialo w powietrzu juz od kilku miesiecy jak tylko okazalo sie, ze STP jada w trase, a scott znow zaczal cpac
No dokładnie. Już od dawna krążyły pogłoski, że będzie reaktywacja STP i kwestią czasu wydawało się kiedy Scott spakuje manatki.

Swoją drogą coś Slash i co nie mają szczęścia do wokalistów. Lepszy koleś z II ligi niż kolejna naćpana i z wybujałym ego gwiazda.

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... emID=94175
Kolejna część przepychanki
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

A ja tam się cieszę, że odszedl. Niech wezmą gościa z drugiego składu Snakepit i będzie gitara.
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Dla mnie only stary GN'R to był fantastyczny zespół. Obecnie ani Velvet Revolver, ani nowe Guns N' Roses niczym mnie nie podniecają.... czekam na reunion starego składu :PP
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

No to sobie poczekasz.... :mrgreen: Myślę, że takie rozwiązanie możemy włożyć między bajki
norbert
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: norbert »

Myślę,że Scott skończy podobnie jak lider Alice In Chains.Grunge zawsze będzie mi się kojarzył z bandą ćpunów
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

W zasadzie to można było sie tego spodziewać, biorąc pod uwagę postać Weilanda, jego przeszłość. Co nie znaczy, że ludzie z GN'R byli tu bez winy, bo oni też do najgrzeczniejszych nie należeli, więc zapewne sami też sie przyczynili.

Tak więc Velvet Revolver skończył w podobny sposób co druga z tych amerykańskich rockowych 'supergrup' ostatnich lat. Już mniejsza o to czy okoliczności rozpadu są zbieżne, bo z tym to nigdy nie wiadomo. Mówie oczywiście o Audioslave - kilka płyt (odpowiednio 2 i 3), koncerty, ale okazuje sie, że na nie były to najwidoczniej zespoły 'z krwi i kości' ;) Co nie zmienia faktu, że troche dobrej muzyki nam dały, tak więc ja zawsze z przyjemnością zapuszcze sobie debiuty w/w.

A "Libertad" do dziś nie wysłuchałem :lol:

a reaktywacja starych Gunsów ? Prosze bardzo :D Ale też w to mocno wątpię.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Artur pisze:Prosze bardzo :D Ale też w to mocno wątpię.
Tym bardziej, że Axl ponoć (piszę ponoć - bo już tyle razy o tym pisano) przystępuje do kontrataku. Dopóki to jego Chinese Democracy nie wyjdzie i nie zobaczę na półce dopóty nie uwierzę.

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... emID=94189
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Wy jeszcze czekacie na tą płytę? Nie zdziwię się, jak to będzie kaszana, wtedy będzie największy zawód w historii muzyki rozrywkowej.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Czekamy a jak. Też nie spodziewam się arcydzieła, ale sentyment do Gunsów został.
Awatar użytkownika
Bizon
-#Invader
-#Invader

Post autor: Bizon »

ktos tu napisal, ze skonczyli jak audioslave.. yy ale jakie skonczyli? :twisted: zmieniaja wokaliste, a nie koncza ;) co wiecej, potwierdzili, ze juz od kilku tygodni maja proby z roznymi wokalistami i z jednym cos kombinuja blizej... i oby to nie byl sebastian bach heh... mam nadzieje na roda jacksona ze snakepit, ale pewnie marne szanse
"everybody lies"
Tiramisu
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Tiramisu »

To ja dowale.
Jako nastolatka podkochiwalam sie w Duff'ie.

Znalam wszystkie plyty, teraz podchodze do tego z dystansem :B .
Uwielbienie dla mordodarcia mi pozostalo. Chwytliwe kawalki, kontrowersyjne teksty, narkotyczno-alkoholiczni muzycy...wszystko to sprawia(lo), ze GN'R wymiata.

Nie trawie obecnych dokonan zesplolu pod wodza Axl'a R. , zwanego Guns And Roses.
Plyta Chinese Democracy to zarcik.

Nawiasem mowiac, wracam wlasnie z forum gansandrolzes,
gdzie zawiesilam dzialalnosc osobista po otrzymaniu łorna. :mrgreen:

Tapir na glowie, cetkowane futerka Axl'a,
ach...wpinajace sie w tylek spodenki skorzane....
Zaluje czasem, ze nie bylo mnie w Ritz w '88 :dance:
Brak pomyslu na podpis? Usun konto!
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Tiramisu pisze:Plyta Chinese Democracy to zarcik.
Zarcikiem jest Twoj pobyt na tym forum. A Chinska Demokracja wymiata.
icar
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: icar »

Na polskiej stronie o gunersach przeczytalem set z koncertu w Halifax i .... Przy utworze Sweet Child Jam w nawiasie jest napisane Run to the hills riff.Nie wiem czy chodzi tu o Maiden bo szukałem czegoś takiego na youtubie ale nic nie znalazłem.Może wy wiecie coś więcej na ten temat.
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mike Patton »

Potwierdzone jesienne koncerty w Europie:

09.04 - Rome, Italy @ Palalottomatica
09.05 - Milan, Italy @ Mediolanum Forum
09.08 - Zurich, Switzerland @ Hallenstadion
09.10 - Amneville, France @ Le Galaxie Arena
09.13 - Paris, France @ Bercy Arena
09.16 - Genebra, Switzerland @ Arena Geneva
09.18 - Vienna, Austria @ Wiener Stadthalle Arena
09.23 - Belgrade, Serbia @ Belgrade Arena
09.24 - Zagreb, Crotia @ Arena Hall
10.02 - Lille, France @ Zenith
10.03- Arnhem, Netherlands @ GelreDome XS
10.09 - Madrid, Spain @ Palacio de Vistalegre
10.10 - San Sebastian, Spain @ Velódromo de Anoeta
10.13 - Zaragoza, Spain @ Pabellón Príncipe Felipe
10.14 - Barcelona, Spain @ Palau Olímpic de Badalona

Ps. Live Nation negocjuje z zespołem, koncert ma odbyś się w Atlas Arena:) ale to jeszcze nie jest pewne, że u nas wysapią, bo rozmowy są w fazie początkowej...
Awatar użytkownika
Mike Patton
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mike Patton »

Dodali Pragę 27 września.
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

jak dodali Pragę to tak patrzyłem, czy nie pojechać, ale z cenami biletów to ich przekleństwo. 150 euro, 155 i 160. też euro.
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 12:47 pm przez Maczup, łącznie zmieniany 2 razy.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Maczup pisze:jak dodali Pragę to tak patrzyłem, czy nie pojechać, ale z cenami biletów to ich przekleństwo. 150 euro, 155 i 160. też euro.

A skąd Ty takie ceny wytrzasnąłeś? Jak z jakiejś strony koników typu worldticketshop, to nie dziwię się...

Wchodzisz na stronę czeskiego Livenation, kupujesz bilety, przekierowuje Cię na serwis Sazkiej Areny i masz:

http://www.sazkaticket.cz/Ticket/eventD ... d=19082171
Plocha:
stání u pódia 1 290 Kč
stání 990 Kč
1. patro sezení:
1 990 Kč a 1 490 Kč
O2 patro – 4. podlaží:
790 Kč
-----------------------
Držitel ZTP/P, průvodce:
vozíčkář 790 Kč + 1 Kč
k stání 790 Kč + 1 Kč
1290 Koron to na dziś według NBP około 205 zł za sektor pod sceną...
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

aha to przepraszam. już nie pamięteam gdzie i jak to było, ale 200 zł to cena do przemyślenia :)
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
ODPOWIEDZ