Blaze - The Man Who Would Not Die
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Blaze - The Man Who Would Not Die
Szykuje na się powrót Blaze. Po poprzednich bardzo dobrych płytach już nie mogę się doczekać na tą. Garść informacji:
Okładka - http://www.planetblaze.com/2k8/images/siteindex2.jpg
Setlista:
01. The Man Who Would Not Die
02. Blackmailer
03. Smile Back At Death
04. While You Were Gone
05. Samurai
06. A Crack In The System
07. Robot
08. At The End Of The Day
09. Waiting For My Life To Begin
10. Voices From The Past
11. The Truth Is One
12. Serpent Hearted Man
Premiera - 7 lipca 2008
Okładka - http://www.planetblaze.com/2k8/images/siteindex2.jpg
Setlista:
01. The Man Who Would Not Die
02. Blackmailer
03. Smile Back At Death
04. While You Were Gone
05. Samurai
06. A Crack In The System
07. Robot
08. At The End Of The Day
09. Waiting For My Life To Begin
10. Voices From The Past
11. The Truth Is One
12. Serpent Hearted Man
Premiera - 7 lipca 2008
-
Deleted User 622
Re: Blaze - The Man Who Would Not Die
Oby była bardziej jak 2 pierwsze, niż ostatnia :>
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

No czekamy...okładka jakaś nieblejzowa 
Nemesis...as one we stand!!
okładka to porażkowa mocno
- Iron Marcin
- -#Invader

Zobaczymy co to będzie. Też bym wolał, żeby była bardziej podobna do dwóch pierwszych niż do trzeciej. No i ten skład co był na Metalmanii to jakoś nie najlepszy był. Podobno zmienił się perkusista, ale reszta jest ta sama. Zobaczymy, może im lepiej pójdzie niż na tamtym koncercie.
ooo, czyli jednak rockmetal.pl walnął niezłą ściemę- podali ten tytuł i listę kawałków, na którą składały się utwory z trzech poprzednich płyt- wniosek mógł być tylko jeden- kretyńska składanka.
A tu jednak płytka, nooo jestem pod wrażeniem
.. a pamietam, ze pierwsza mnie zamulała strasznie- monotnia, do tego monotonny wokal. Tenth Dimenson miało brzmienie jakies takie wkurzające. A B&B poznałem jako pierwsze i podobało mi się, hehehe
Choć możliwe że ocenę płyty podbił jeden kawałek- Regret. Oby znalazła się chociaż jedna taka perełka na nowym albumie. Więcej od tego pana nie oczekuję.
A tu jednak płytka, nooo jestem pod wrażeniem
trzecia była spoko, nie wiem co się czepiacie. chociaż nie słuchałem Blaze ponad dwa lata, to moje wspomnienia mogą być dość mgliste.metal pisze:Oby była bardziej jak 2 pierwsze, niż ostatnia :>
.. a pamietam, ze pierwsza mnie zamulała strasznie- monotnia, do tego monotonny wokal. Tenth Dimenson miało brzmienie jakies takie wkurzające. A B&B poznałem jako pierwsze i podobało mi się, hehehe
ta okładka miażdży \m/ wieś sie bawi. Ale muzyka może być fajna i to się liczy ;]
już nie mam tu najwięcej postów

-
Deleted User 622
gejmetalem ta okładka smierdzi
ja się nie czepiam, ino stwierdzam fakt, że na ostatniej płycie formuła sie jakby wyczerpałasyzygy pisze:nie wiem co się czepiacie
Ta okładka to nawet nie gejmetal tylko coś gorszego.
Ale informacja cieszy, może wyjdzie coś ciekawego. I nie miał bym nic przeciwko temu by było zbliżone do trzeciej płyty.
Ale informacja cieszy, może wyjdzie coś ciekawego. I nie miał bym nic przeciwko temu by było zbliżone do trzeciej płyty.
tylko ta jest gorszaPiwowarus pisze:Ta okładka to nawet nie gejmetal tylko coś gorszego.
w ogóle to jakby był jakiś koncert u nas, gdzieś w obrębie śląska/małopolski to się na pewno przejade
już nie mam tu najwięcej postów

ta jest calkiem fajna w porownania do tej blejza ;]Szajba pisze:tylko ta jest gorsza
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Akurat na forum Maidenów nikt się nie powinien czepiać innym beznadziejnych okładek ; )Szajba pisze:ta okładka miażdży \m/ wieś sie bawi. Ale muzyka może być fajna i to się liczy ;]
Zaś po samej płycie niespodziewam się niczego specjalnego, wątpie, żeby odważył się nagraź coś innego niż kolejną wersję poprzednich płyt...
A mnie się jego 3 solowe płyty bardzo podobały. Widać, że się w nich odnalazł. Dlatego czekam na tą nową i tak sobie myślę, że będzie to fajny kawałek muzyki.
Składanka też wyszła, chyba jest już nawet do kupieniasyzygy pisze:ooo, czyli jednak rockmetal.pl walnął niezłą ściemę- podali ten tytuł i listę kawałków, na którą składały się utwory z trzech poprzednich płyt- wniosek mógł być tylko jeden- kretyńska składanka.
Zmienili też gitarzystę, całe szczęście, że tego gorszego. Posłuchajcie sobie Stare at the Sun z któregoś z jego ostatnich gigów (filmik jest na jego myspace) - miażdży.Iron Marcin pisze:Zobaczymy co to będzie. Też bym wolał, żeby była bardziej podobna do dwóch pierwszych niż do trzeciej. No i ten skład co był na Metalmanii to jakoś nie najlepszy był. Podobno zmienił się perkusista, ale reszta jest ta sama. Zobaczymy, może im lepiej pójdzie niż na tamtym koncercie.
-
The Burczax
- -#Moonchild

A mi się tam ta podoba, ale ta Blaze'a jest dupiata faktycznie.Szajba pisze: tylko ta jest gorsza
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Poziomu Tenth Dimension ta nowa raczej nie osiągnie. Trójka to już niestety straszny shit był.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- likipiki
- -#Lord of the flies

odstawała od poprzednich. ale nie ma co mówić o niesamowitym shicie.panzerschreck pisze:Trójka to już niestety straszny shit był.
ale i tak Blaze'owi najlepiej koncertówka wyszła ;]
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
a tam gadanie, 'blood and belief' była bardzo dobra. taki heavy metal bardzo mi się podoba, niewykluczone, że nawet posłucham nowej płyty 
nolikipiki pisze:ale i tak Blaze'owi najlepiej koncertówka wyszła ;]
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Iron Marcin
- -#Invader

Moim zdaniem trzecia płyta była gorsza od tych dwóch pierwszych, co nie znaczy, że była zła. Dwie pierwsze płyty Blaze'a bardzo lubię, uważam, że są naprawdę bardzo dobre. To bardzo dobry heavy metal, no i na dwóch pierwszych płytach Blaze miał bardzo dobry skład, co widać na koncertówce wspomnianej wyżej. Zobaczymy jaka będzie ta nowa płytka...