Machine Head
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Machine Head
Ja to się raczej przyczyniam do opinii Arkadiusa
Nie wiem czym się wszyscy tak podniecają w tym albumie 
tak jest! Abstract-ja przesluchalem plyte ze 2-3 razy i mi nie weszla..wrocilem do niej po pol roku gdzies i wsiaklem w nia i stala sie dla mnie plyta 2007yanek pisze::beerEvil pisze:bzdury pleciecie oj bzudy , ta plyta niszczy od pierwszych taktow
:beer :beer !S1MON pisze:yanek napisał/a:
Evil napisał/a:
bzdury pleciecie oj bzudy , ta plyta niszczy od pierwszych taktow
:beer
Happy little boozer ! :laugh
"The Blackening" to jak dla mnie bardzo dobra rzecz, nie jakaś zajebista, wybitna etc. ale jak jej słucham to morda mi sie cieszy. Mocne 8/10. Świetne, potężne i klarowne brzmienie no i przede wszystkim to sama muzyka - w zasadzie w większości fragmentów to po prostu thrash metal, widać Flynn i Demmel zatęsknili za czasami Forbidden. Jedynie jak Flynn zaczyna czasem niepotrzebnie jęczeć to troszke psuje to wrażenie, ale ogólnie jest ok. Takie wokale zdecydowanie mi bardziej na poprzedniej pasowały, tutaj niekoniecznie, po prostu nie pasują mi do koncepcji albumu. W każdym razie jest ich za dużo.
A skoro już jestem przy poprzedniej to mimo wszystko musze zaznaczyć że "The Blackening" to płyta

a tak BTW - Ty lubisz w ogóle Machine Head ?
A skoro już jestem przy poprzedniej to mimo wszystko musze zaznaczyć że "The Blackening" to płyta
tamta to dla mnie jednak wzór jakiś jeśli idzie o MH. Nawet debiut mnie tak nie rozpieprzył.sz pisze:slabsza od poprzedniczki.
jak już to przychylaszAbstract pisze:przyczyniam
a tak BTW - Ty lubisz w ogóle Machine Head ?
widac nie,bo nie lubi plyty 
Jak dla mnie głownym minusem The Blackening są 2-3 ostatnie kawałki, są po prostu za długie, ilekroć ich słucham, męczą mnie (coś jak nowy Exodus ;P). Ale ponieważ cała reszta jest fpytę to uważam ten album za jeden z lepszych w 2007 roku. Choć poprzedniczki oczywiście nie przebija, TTAOE jest przecie genialne od początku do końca.
Koncert strasznie chcę, nawet gdyby mi Blackening kompletnie nie podszedł to i tak bym chciał, dla starszych kawałków. Mogliby przed Metalliką zagrać ;P
Koncert strasznie chcę, nawet gdyby mi Blackening kompletnie nie podszedł to i tak bym chciał, dla starszych kawałków. Mogliby przed Metalliką zagrać ;P
to niech wraca do słuchania Nightwish 
jkaie 3,jak Halo to najlepszy kawalek na plycie
a farewall tez czolowka 
Wrath pisze:Jak dla mnie głownym minusem The Blackening są 2-3 ostatnie kawałki, są po prostu za długie
no właśnie problem w tym, że w "Halo" to Flynn już przesadził z jękamiS1MON pisze:jak Halo to najlepszy kawalek na plycie
ekhm, lubię, ale np. poprzednią płytę. Jakoś bardziej mi pasuje od The Backening.Artur pisze:a tak BTW - Ty lubisz w ogóle Machine Head ?
A Ty coś masz do słuchania Nightwish ?Artur pisze:to niech wraca do słuchania Nightwish
ależ nicAbstract pisze:A Ty coś masz do słuchania Nightwish ?![]()
EOT
żeby nie robić offtopa - mają oni w planach w tym roku jakąś trasę po Europioe czy raczej niezbyt ?
Z tego co na oficjalce widze to plany skromniutkie raczej jeśli chodzi o występy poza USA. W Europie:
05.31 - Madrid, SPA - Electric Weekend
06.05 - Lisbon, POR - Rock In Rio
Hehe, no i wykrakałeś. Nie żebym miał coś przeciwkoWrath pisze:Mogliby przed Metalliką zagrać ;P
podpis
O ile TTAOE i TMFC są super i bardzo mi leżą, to Burning Red to jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Co to ma być, Machine Head?
To brzmi jak marna podróbka Papa Roach, albo innego numetalowego zespołu. Tylko że wypada to niezbyt dobrze.
To ja się boję, jak wielkim gównem musi być Supercharger, który na rateyourmusic.com dostał średnią ocen coś koło 2.50- ewenement
Dobra, moja wina, mogłem słuchać debiutu a nie wynajdować jakieś Burning Redy
To brzmi jak marna podróbka Papa Roach, albo innego numetalowego zespołu. Tylko że wypada to niezbyt dobrze.
To ja się boję, jak wielkim gównem musi być Supercharger, który na rateyourmusic.com dostał średnią ocen coś koło 2.50- ewenement
Dobra, moja wina, mogłem słuchać debiutu a nie wynajdować jakieś Burning Redy
zobacz sobie do tego jakieś ich sesje zdjęciowe, albo klipy z okresu 'The Burning Red'. odlecisz
zachęta:

zachęta:

Bardzo wtedy dali ciała
świetna płyta, najmocniej na niej rozwalają Space Truckin i Never Before ,Highway Star najlepiej wychodzi na koncertówkach

no mialem pisac HE HE HE, ale sie rozmyslilem...
w pierwszej chwili myślałem że chodzi o album Purpli
Bardzo miła,( mam nadzieję, ze również dla Polaków) informacja, a raczej plotka z dużym prawdopodobieństwem.
Szykuję się trasa po Europie listopad/grudzień a więc równocześnie z unholy tour, w skład której wejdą:
SLIPKNOT
MACHINE HEAD
CHILDREN OF BODOM
Za:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... emID=97257
Szykuję się trasa po Europie listopad/grudzień a więc równocześnie z unholy tour, w skład której wejdą:
SLIPKNOT
MACHINE HEAD
CHILDREN OF BODOM
Za:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... emID=97257