Maiden Heaven - nowy album tribute

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Re: Maiden Heaven - nowy album tribute

Post autor: dostoevsky »

Już jest na torrencie.

EDIT:

Właśnie słucham tribute'u. Na ten moment gniecie mnie cover Glamour Of The Kill - 2 minutes to midnight. Metallica dobra, ale jakoś mnie nie przekonuje. Choć założę się, że wiele osób się podnieci. :razz:

EDIT 2: Super płytka. Szczególnie podobały mi się covery w nowych aranżacjach, i choć wiele osób je zjedzie, to dla mnie jest to dowód na muzyczną dojrzałość wykonawców. Cover Madiny Lake (Caught Somewhere In Time) jak dla mnie wymiata.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Grzędi pisze:Super płytka. Szczególnie podobały mi się covery w nowych aranżacjach, i choć wiele osób je zjedzie, to dla mnie jest to dowód na muzyczną dojrzałość wykonawców. Cover Madiny Lake (Caught Somewhere In Time) jak dla mnie wymiata.
Jaką dojrzałość muzyczną wykonawców? :lol:
Dobry cover owszem, fajnie jak jest zrobiony w swojej aranżacji, ale cała sztuka polega na tym, żeby jednak jakaś magia oryginału pozostała. A ten cover co podałeś za przykład to jakiś absurdalny dowcip :)

A Metallica też kiepsko, podoba mi się przejście z tego dziwnego wstępu do motywu na basie i w sumie tyle xd
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

iEvE pisze:zapodaj ten torent na PM <3 ;)
tez bym prosil :]
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

herki pisze:Jaką dojrzałość muzyczną wykonawców? :lol:
Dobry cover owszem, fajnie jak jest zrobiony w swojej aranżacji, ale cała sztuka polega na tym, żeby jednak jakaś magia oryginału pozostała.
Eeee... to ja mam inne zdanie. Może dlatego, że już nasłuchałem się oryginału i właśnie na coś takiego liczyłem. Owszem, nie wszystkie nowe aranżacje mi się podobały, bo np. cover Run To The Hills ssau pauke.

A co do dojrzałości - moim zdaniem to też jakaś sztuka zrobić to w ciekawej aranżacji, niż tylko idealnie kopiować oryginał (jak np. Dream Theater) co również jest godne podziwu, ale przecież oryginał znamy.
herki pisze:A ten cover co podałeś za przykład to jakiś absurdalny dowcip :)
Panie, fajne, fajne. :)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Abstract pisze:Czy wiadomo jak można zdobyć tę płytkę? Można kupić Kerrang! w naszych Empikach?
Tylko zamawiając z ich strony. empik Tobie tego nie sprowadzi. Ja zamówiłem i wyszło 16 zeta z przesyłką.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

tomtomala pisze:
Abstract pisze:Czy wiadomo jak można zdobyć tę płytkę? Można kupić Kerrang! w naszych Empikach?
Tylko zamawiając z ich strony. empik Tobie tego nie sprowadzi. Ja zamówiłem i wyszło 16 zeta z przesyłką.
Nie no, Kerrangi i Metal Hammery z UK zawsze były dostępne w Empiku czy Traffic Clubie, trzeba jeszcze poczekać.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Grzędi pisze:Nie no, Kerrangi
Dzwoniłem do nich z pytaniem. Powiedział mi kolo na infolini, że nie mają podpisanej umowy na sprowadzanie tej gazety i mi nie sprowadza. Więc nie wiem o co kaman, ale ja sobie zamówiłem ze strony.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

tomtomala pisze:
Grzędi pisze:Nie no, Kerrangi
Dzwoniłem do nich z pytaniem. Powiedział mi kolo na infolini, że nie mają podpisanej umowy na sprowadzanie tej gazety i mi nie sprowadza. Więc nie wiem o co kaman, ale ja sobie zamówiłem ze strony.
Aha, no to zwracam honor. :)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Grzędi pisze:A co do dojrzałości - moim zdaniem to też jakaś sztuka zrobić to w ciekawej aranżacji, niż tylko idealnie kopiować oryginał (jak np. Dream Theater) co również jest godne podziwu, ale przecież oryginał znamy.
No tak, dlatego napisałem, że kopiowanie oryginału jak to robiło Dream Theater na swoich fatalnych koncertówkach z serii "nie chcą słuchać naszych utworów, zagramy im jakąś fajną płytę" jest biedne. Tak samo biedne jest robienie jakiegoś nie wiadomo czego z oryginalnych utworów jak w przypadku tego coveru CSIT co żeś wychwalił. Jakbyś mi to puścił to dopiero przy refrenie bym się skapnął, że to ten utwór. Nie no bida bida, w ogóle covery to temat szeroki, bo każdy lubi gdy są grubi :) Całej tej płyty na razie mi się tykać nie chce, może kiedyś przesłucham w ramach ciekawostki.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Całkiem fajnie wypadają covery FOTD oraz 23:58.Ten ostatni chyba najlepszy z całej płyty. Również Trivium zagrał Iron Maiden bardzo po swojemu co spowodowało ,ze zrobił się z tego niezły thrashowy utwór :)
herki
-#Clansman
-#Clansman

Garfield pisze:Moim zdaniem całą sztuką w robieniu coveru jest właściwe wyważenie proporcji między ogólnym klimatem oryginału a indywidualnym czuciem coverowanego utworu przez jego odtwórcę. Jeśli wskaźnik trafi idealnie na 12tą to mamy do czynienia z czymś wybitnym. Jeśli równowaga jest zachwiana, to słyszymy później jakieś gówniane pitolenie i dziwimy się, że doskonałe zespoły popełniają takie chały.
No o to samo mi chodziło kilka postów wyżej. Poza tym nie jestem fanem albumów "a tribute to" i słuchałem tylko 2 takich wynalazków w całości. Czarne Zastępy w Hołdzie Kat i jakiś podrzędny tribute Carcassa. Tak to mnie nudzi...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dla mnie META słabiutko - Hetfield zamiast ryknąć to zawodzi

Najlepsze wersje wedlug mnie to
CSIT - Madina Lake
oraz BNW - Ghostlines

naprawdę ciekawe wykonanie i aranżacja
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

mnie sie najbardziej podoba Fear of the Dark i Run to the Hills:]
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Fear jest ok, ale jak dla mnie rządzi 23:58. Troszke inaczej zaspiewane, ale jednak słychać dickinsonowski wpływ :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Szajba pisze:mnie sie najbardziej podoba Fear of the Dark i Run to the Hills:]
RTTH w tej wersji znów mogę słuchać bo w wykonaniu MAIDEN już mi sie znudził
Awatar użytkownika
Jailer
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jailer »

Caught Somewhere in Time, Remember Tomorrow, To Tame a Land sa naprawdę dobre.

2Minutes jak dla mnie tragedia, ale i tak najgorsze Flash of the Blade i Wasted Years. W tym ostanim darcie ryja totalnie bez wyczucia, jakby sobie ktos jaja robil...
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

Moim zdaniem najlepiej wypadła Metallica, Trivium, Dream Theater...

Trooper totalna porażka!
jak ktoś chce posłuchać; http://pl.youtube.com/user/godzio
ODPOWIEDZ