Airbourne

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Airbourne

Post autor: Kuba »

Zakładam temat bo nie widziałem takowego.

Widział ktoś ?

Zespół wydał trzy lata temu debiutancki album, objechał świat dwa razy dookoła (miedzy innymi jako jedna z gwiazd Rockstar Mayhem), wykroił z debiutu trzy single ( chociażby zajebisty Diamond in the Rough http://www.youtube.com/watch?v=XofA6SZdHUY )

Podobieństwa z AC/DC słyszalne już nie pierwszy rzut ucha :) Do tego chłopaki są z Australii i również w zespole gra dwóch braci odpowiedzialnych za całość repertuaru (wokalista/gitarzysta Joel O'Keeffe i perkusista Ryan O'Keeffe).

W tym roku w marcu, wychodzi druga płyta. Promuje ją No Way But the Hard Way
http://www.youtube.com/watch?v=2QZ47h4fVTU

Trasa obejmująca niemalże całą Europę nie obejmuje oczywiście Polski :???: No cóż....myślę że warto im się przyjrzeć. Co myślicie ? :)
Ostatnio zmieniony sob lis 05, 2011 4:50 pm przez Kuba, łącznie zmieniany 2 razy.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Airbourne

Post autor: yankes »

Miałem przyjemność zobaczyć ich na Gods Of Metal Festival w 2008 we Włoszech. Świetny zespół na żywo, czysty rock&roll. Z chęcią bym ich zobaczył na klubowym koncercie w Polsce
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

yankes pisze:Miałem przyjemność zobaczyć ich na Gods Of Metal Festival w 2008 we Włoszech. Świetny zespół na żywo, czysty rock&roll. Z chęcią bym ich zobaczył na klubowym koncercie w Polsce
Czy Joel walił jacka prosto z butli na scenie ? Albo wspiął się gdzieś na jakieś rusztowanie ? :twisted:
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A Ja myślałem,że to temat o chłopakach z kompanii Braci :pijak:(airborne)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Płytę "Running Wild" bardzo lubię, nic odkrywczego ale przynajmniej dobra energia. Na koncercie, o którym pisał Yankes też bardzo mi się podobali, bardziej niż ich doświadczeni rodacy czyli Rose Tattoo.

A co do Twojego pytania Kuba:

Obrazek

;)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:Płytę "Running Wild" bardzo lubię, nic odkrywczego ale przynajmniej dobra energia. Na koncercie, o którym pisał Yankes też bardzo mi się podobali, bardziej niż ich doświadczeni rodacy czyli Rose Tattoo.

Mam bardzo podobne zdanie. "Running Wild" zupełnie nic odkrywczego, ale jak się słucha to nóżka sama tupie ;-)

A o wspinaczki pytam bo dostałem na urodziny "Running Wild" właśnie w wersji CD/DVD gdzie na DVD jest koncert z Wacken Open Air 2008 i tam właśnie to samo odstawił. Najpierw pociągnął z gwinta Jacka a potem też wspiął się na rusztowanie :D

Rock`n`Roll pełną gębą ;-)

;)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:Płytę "Running Wild" bardzo lubię, nic odkrywczego ale przynajmniej dobra energia. Na koncercie, o którym pisał Yankes też bardzo mi się podobali, bardziej niż ich doświadczeni rodacy czyli Rose Tattoo.

;)
Mam bardzo podobne zdanie. "Running Wild" zupełnie nic odkrywczego, ale jak się słucha to nóżka sama tupie ;-)

A o wspinaczki pytam bo dostałem na urodziny "Running Wild" właśnie w wersji CD/DVD gdzie na DVD jest koncert z Wacken Open Air 2008 i tam właśnie to samo odstawił. Najpierw pociągnął z gwinta Jacka a potem też wspiął się na rusztowanie :D

Rock`n`Roll pełną gębą ;-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Kolesie rządzą. To jest przyszłość Rock'n'Rolla. Jeśli miałby sobie wyobrazić na czyj koncert bym pójdę za 10-20 lat to Airbourne jest moim nr. 1. Nie widziałem jak powstawało AC/DC, czy Motorhead, teraz jednak widzę jak rodzi się legenda Airbourne. Oby chłopaki nie zeszli z tego poziomu.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Przyzwoity zespół, choć z relatywnie nowych kapel wole Volbeat. Airbourne trochę jednak za nadto trąci AC/DC, brak w tym troszeczke indywidualnego stylu. Ostania płyta mi sie podobała, tej jeszcze nie słyszałem.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Ogólnie zgadzam się, że muzycznie Australii nie odkrywają, ale to bardzo dobre granie, a przy tym zastrzyk energii dla słuchacza. Ostatni album trzyma poziom, chętnie przesłucham go jeszcze wiele razy.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

chłopaki mają właśnie konferencje na żywo na YT
https://www.youtube.com/watch?v=xs8WnY3FUqg
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

Nowy album jest niezły, ale do poziomu debiutu nie ma startu
Awatar użytkownika
ttomek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: ttomek »

mialem okazje widziec dwa razy. Pierwszy raz na Woddstocku 2011. Joel wlazl na sama gore rusztowania i zagral koncowke Black jacka

Drugi raz niedawno na Download. Zagrali duzo nowych kawalkow. Tym razem Joel wbiegl w publike z gitara i tak gral jeden z kawalkow. I to zrobil niezle kolko :)

Ogolnie fajny zespol koncertowy.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

https://www.youtube.com/watch?v=SZvBIgEPLrA

Kolejny kawałek z nadchodzącego albumu Breakin' Outta Hell!
dudi1212
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: dudi1212 »

Jakby ktoś chciał się zapoznać z moją opinią na temat nowej płyty Airbourne, to zapraszam na bloga:

http://geek-nerd-news.blogspot.com/2016 ... outta.html
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Ocena zachęca by po niego sięgnąć. I chyba właśnie tak w najbliższej przyszłości zrobię, bo utwory opublikowane w necie siadły.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Z zespołu odszedł... David Roads :O Nie lubię tego :(
ODPOWIEDZ