Heaven & Hell

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Heaven & Hell

Post autor: ttomasz »

Obrazek

Mimo tylko jednej płyty zagranej w tym "nowym Black Sabath", ale jest to jeden z moich ulubionych zespołów.
Utwory takie jak: Atom and Evil, czy Fear są prawdziwymi majstersztykami, niewiele słabsze są Rock_N Roll Angel, Bible Black i Double the Pain.

Jesli nie słuchałeś jeszcze-zacznij, naprawdę warto, jeśli słuchałeś to co o nich sądzisz?
Ostatnio zmieniony sob sty 08, 2011 8:33 pm przez ttomasz, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Heaven & Hell - nowy, lepszy Black Sabath?

Post autor: Dziku »

ttomasz pisze:
Moim zdaniem są o wiele lepsi od Black Sabathu z Ozzym (ktorego lubię tylko w kilku solowych płytach), Dio (kilka fajnych utworów, ale reszta to zwykły chłam :cry: ) i tym z pozostałymi wokalistami (ślepa uliczka w historii zespołu).
synek, ten nowy Black Sabbath to stary Black Sabbath z Dio.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Heaven & Hell

Post autor: WICKER MAN »

Dokładnie. :roll:

Nie da się ukryć, że najlepszym składem Black Sabbath był ten z Dio, i to z nim wydali swój najlepszy album w historii (Heaven And Hell). Na żywo zespół nadal prezentuje fenomenalną formę i wypada lepiej niż na ostatnich koncertach z Ozzy'm. Widziałem ich 3 razy (2007, 2008 i 2009) i za każdym razem powalali. Głos Dio, mimo jego wieku, nadal się broni, a w połączeniu z riffami Iommi'ego i basem Butlera tworzy zabójczą mieszankę. :B Naprawdę wielka szkoda, że nasz Live Nation się nie postarał i nie ściągnął ich na Sonisphere do Warszawy... :(
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Pies trącał jakąś tam Warszawę, ważne, że grają razem z Maidenami w Szwecji :cool:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

ttomasz pisze:Dio (kilka fajnych utworów, ale reszta to zwykły chłam :cry: )
że niby "The Devil You Know" jest lepsze niż "Heven And Hell", "Mob Rules" i "Dehumanizer" ?
WICKER MAN pisze:Nie da się ukryć, że najlepszym składem Black Sabbath był ten z Dio, i to z nim wydali swój najlepszy album w historii (Heaven And Hell).
Nie da się ukryć, że "Heaven And Hell" to najlepszy album wydany z Dio. Na tym można zakończyć wypowiedź :)

Co do "The Devil You Know" - dobra płyta, z tendencjami do bardzo dobrej, ale czegoś tu brakuje. Zapewne tak znakomitych kompozycji jak "Neon Knights", "Die Young", "Heaven & Hell", "Sign Of The Southern Cross", "Falling Off The Edge Of The World". Na tej płycie żaden z utworów nie reprezentuje poziomu w/w. Co nie zmienia faktu, że w zasadzie wszystkie są ok. Najlepsze wg mnie "Fear" oraz "Follow The Tears", dobre walce. Oczywiście jeśli brać wszystkie płyty BS z Dio to ta wypada najsłabiej jednak.
Album koncertowy wydany pod tym szyldem doskonały.

Koncert w Spodku w 2007 roku znakomity.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Ty Dziki nie ucz ojca dzieci robic:d
Zreszta do konca nie masz racji, bo jest nowy perkusista.
Jednym z powodów dla których wybrałem czeską sonisperę to w łaśnie oni. Zresztą nie wíadomo czy to nie ostatnia okazja by ich zobaczyć, bo Dio ma raka trzustki i chociaż leczenie idzie dobrze to on już siedem dych na karku dźwiga:(
Płyta jest świetna i najlepsza moim zdaniem, ale czuć sporo master of the moon Dia:)
Ostatnio zmieniony śr wrz 29, 2010 3:29 pm przez ttomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

ttomasz pisze:Zreszta do konca nie masz racji, bo jest nowy perkusista.
Kto taki?
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

albo: jaki on nowy? ;)

a mi za to h&h zupełnie nie podeszło. bardzo lubię płyty sabbath z dio, zwłaszcza dehumanizera, ale the devil you know za bardzo "neodiowe" są ;) tzn są momenty ale potrafi zmęczyć.
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

WICKER MAN pisze:Dokładnie. :roll:

Nie da się ukryć, że najlepszym składem Black Sabbath był ten z Dio, i to z nim wydali swój najlepszy album w historii (Heaven And Hell). Na żywo zespół nadal prezentuje fenomenalną formę i wypada lepiej niż na ostatnich koncertach z Ozzy'm. Widziałem ich 3 razy (2007, 2008 i 2009) i za każdym razem powalali. Głos Dio, mimo jego wieku, nadal się broni, a w połączeniu z riffami Iommi'ego i basem Butlera tworzy zabójczą mieszankę. :B Naprawdę wielka szkoda, że nasz Live Nation się nie postarał i nie ściągnął ich na Sonisphere do Warszawy... :(
Mam podobne zdanie o Black Sabbath. Widziałam ich w Katowicach w 2007r. - rewelacja.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

The devil you know to mój ulubiony album black sabath, jednak całego nigdy go nie słucham, bo racja trochę męczy, ale po 3 na tydzień i jakimś cudem mam na lascie ponad 300 odtworzeń:p:d
Co do perkusisty to go nie znam, bo nie interesuję się historią black sabath. Wiem tyle co z bloga Dio i wikipedii;)
Przy okazji dzięki za taką aktywność dzisiaj w moim pierwszym temacie:)
Deleted User 622

A znasz jakies inne albumy BS z DIO?
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

No przecież napisał że zna:
ttomasz pisze:Dio (kilka fajnych utworów, ale reszta to zwykły chłam :cry:
;-)
Deleted User 622

Żelazny pisze:No przecież napisał że zna:
ttomasz pisze:Dio (kilka fajnych utworów, ale reszta to zwykły chłam :cry:
;-)
Zrozumiałem że mowa o solowych albumach DIO... bo nie chce mi się wierzyc zeby ktos tak mogł napisac o BS z Ronnie :B
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Właśnie, płyty BS z Dio to mistrzostwo przecież :)

"The Devil You Know" daje radę, ale żeby od razu nazywać ją lepszą od wszystkich płyt Sabbath? Nie ma mowy ;) W sumie to u mnie w zestawieniu z nimi jest baardzo niziutko :]
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Właśnie ja mam małe problemy ze starym black sabath:(
Lubię tylko kilka pojedyńczych utworów które na dodatek ostatnio mi się znudziły. Są to: heaven and hell, sign of the southern cross, faliing of the edge of the world, over and over (ta ostatnia z mob rules, nie chcę na wikis p rawdzić bo jestem na komórce), master of insenity, I.
Natomiast z devil you know lubię prawie wszystkie.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

a ja tam wolę black sabbath z ozym zwłaszcza debiut i sabbath bloody sabbath
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Mądrego to miło poczytać :mrgreen: ;-)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Nie da się ukryć, że najlepszym składem Black Sabbath był ten z Ozzym.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkos »

A ja tam uwielbiam (poza innymi oczywiscie) plyty z Martinem. Szczegolnie pierwsze trzy - mistrzostwo!
Deleted User 622

Ironkos pisze:A ja tam uwielbiam (poza innymi oczywiscie) plyty z Martinem. Szczegolnie pierwsze trzy - mistrzostwo!
o to to to <piona>
ODPOWIEDZ