14/08/2010 - IM - Węgry [polska flaga]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 14/08/2010 - IM - Węgry [polska flaga]
Ja jestem za tym żeby zrobić jakieś koszulki w stylu " Sanktuarium On The Road + Nick " etc. Pytanie czy bylibyście chętni na coś takiego.
www.last.fm/user/darkfuneral18
jeśli ktoś fajnie o dobrze oraz porządnie to wykona przy niezbyt wygórowanej cenie to myślę że chętni się znajdą 
Chętni się znajdą z pewnością. Kilkadziesiąt złotych to nie majątek a pamiątka i ' nobilitacja na hardkorowego fana IM z Polski ' to bardzo fajna rzecz. Tylko znajdz teraz kogoś kto by się za to zabrał .
A czy oprócz tekstu chcemy jakąś grafikę na te koszulki? Jakiegoś oryginalnego Eddiego samorubę? Cokolwiek?
Westwards, the tide!
No jakiś wzór Eddiego , napis ' Sanktarium FC On The Road + Nick + data jakiegoś gigu " i styka .
mi chodzi o to ,żeby rzucić na scenę flagę i może Bruce wspomni na koncercie coś o Polskich fanach, żadne tam przykrywanie Węgrów, zresztą powiedzmy sobie szczerze ,na tym koncercie będzie totalna międzynarodówka
a co to komu da ze wspomni?? Tzn jak najbardziej, jak masz taka potrzebe to rzucaj flaga
Ale powiem tylko tyle ze oni unikaja takich sytuacji. Raz w 2005 Bruce wspomnial o Polakach i sie szybko zorientowal, ze sie troche zapedzil. 
Wracając do koszulek, które chyba na razie mają większe poparcie niż duża flaga:
robiliście takie koszulki wcześniej? Jeżeli tak (albo nie, ale się orientujecie) - jakie były koszty takiego przedsięwzięcia, jakie to były koszulki, co na nich było, czy robiliście ręcznie, czy w jakiejś firmie?
Moja słodka wizja jest taka, aby:
-najpierw stworzyć jakiś koncept eddiego i napisów, który w miarę trzyma się kupy i coś reprezentuje, wszystko w miarę możliwości w narodowych barwach
-znaleźć jakiegoś znajomego, uzdolnionego plastycznie, który za w miarę nieduże pieniądze przeleje nasze widzimisię na papier
-projekt wysłać do innego znajomego, który również w miarę niedrogo druknie to na koszulki
robiliście takie koszulki wcześniej? Jeżeli tak (albo nie, ale się orientujecie) - jakie były koszty takiego przedsięwzięcia, jakie to były koszulki, co na nich było, czy robiliście ręcznie, czy w jakiejś firmie?
Moja słodka wizja jest taka, aby:
-najpierw stworzyć jakiś koncept eddiego i napisów, który w miarę trzyma się kupy i coś reprezentuje, wszystko w miarę możliwości w narodowych barwach
-znaleźć jakiegoś znajomego, uzdolnionego plastycznie, który za w miarę nieduże pieniądze przeleje nasze widzimisię na papier
-projekt wysłać do innego znajomego, który również w miarę niedrogo druknie to na koszulki
Westwards, the tide!
po 1sze projekt najlepiej stworzyć na compie
i drukarnia tylko w takim formacie go przyjmie
chałupnicza metoda wprasowywania to bezsens, bo będzie wyglądało jak...
i drukarnia tylko w takim formacie go przyjmie
chałupnicza metoda wprasowywania to bezsens, bo będzie wyglądało jak...
jeszcze wczesniej trzeba znalezc znajomego co ma fabryke koszulek w chinach i moze w miare tanio dostarczyc je nam
Znajomego bankiera, ktory tani zbierze od wszystkich pieniadze i znajomego w jakiejs telefonii, zebysmy byli w tanim kontakcie 
Przepraszam, tak mnie jakos naszlo
Wiecej nie bede....
Przepraszam, tak mnie jakos naszlo
a wlaczajac sie konstruktywnie do dyskusji
To koszuli i owszem moga byc fajne i oryginalne, byle nie zrobic takiego nadruku jak na tych pierwotnych koszulkach sanktuarium - taka wstretna cerata na klacie z tego byla :/ Niestety nie wiem jaka to technika jest, zeby bylo ladnie.....
To koszuli i owszem moga byc fajne i oryginalne, byle nie zrobic takiego nadruku jak na tych pierwotnych koszulkach sanktuarium - taka wstretna cerata na klacie z tego byla :/ Niestety nie wiem jaka to technika jest, zeby bylo ladnie.....
A nie można normalnie i zeskanować?Budziol pisze:po 1sze projekt najlepiej stworzyć na compie
Jakkolwiek byśmy tego nie robili, wypada przeprowadzić jakąś burzę mózgów odnośnie grafiki. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Niby można, ale to już nie ta jakość.ryju pisze:A nie można normalnie i zeskanować?Budziol pisze:po 1sze projekt najlepiej stworzyć na compie
Jakkolwiek byśmy tego nie robili, wypada przeprowadzić jakąś burzę mózgów odnośnie grafiki. Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Firmy koszulkowe wymagają bardzo wysokich rozdzielczości plików, które mają być nadrukowane. Ot kwestia techniczna - co nie zmienia faktu, że na komputerze też da się niesamowite rzeczy rękami rysować i w sumie znam takiego gościa, chociaż on to w sumie takimi bardziej bajkowymi klimatami się zajmuje - to jego prace http://komarywczekoladzie.blog.pl/
Eddie z TNOB pociaga za sznurki, tylko na sznurkach nie ma diabla, a autobus z napisem Sanktuarium FC wypelniony rozentuzjazmowanymi malymi edkami jadacy po jakiejs drodze, przy ktorej stoi znak drogowy "BUDAPEST 666 KM", ewentualnie samo "Budapest" a w tle np umiescic miasto, moze byc z jakas budowla charakterystyczna dla tegoz miasta.ryju pisze:A nie można normalnie i zeskanować?Budziol pisze:po 1sze projekt najlepiej stworzyć na compie
No to teraz biegiem na lekcje plastyki i do kosciola na modly o talent rysownika
PS. Oczywiscie ze zeskanowac i na kompie obrobic..........
no to pomysł już jestSzymon pisze:Eddie z TNOB pociaga za sznurki, tylko na sznurkach nie ma diabla, a autobus z napisem Sanktuarium FC wypelniony rozentuzjazmowanymi malymi edkami jadacy po jakiejs drodze, przy ktorej stoi znak drogowy "BUDAPEST 666 KM", ewentualnie samo "Budapest" a w tle np umiescic miasto, moze byc z jakas budowla charakterystyczna dla tegoz miasta.
jakby co biere ino 20% ze zysków 
moze niech autobus bedzie w barwach Polski zeby wiadomo bylo z kad my sa 
autobus bedzie pospawany z 2 innych - Autosanu i Ikarusa, zeby symbolicznie podkreslic więź miedzy polakami i wegrami....
a może ogórkiem ? 
polski aż do bólu

polski aż do bólu