Mój pierwszy utwór...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mój pierwszy utwór...
Mój ojciec słucha ironów..Bodajże w 2005 jeżdząc z nim samochodem zwróciłem uwagę na muzykę jaka leciała z głośników..Cały czas w odtwarzaczu była płytka Rock in Rio, szczególnie w ucho wpadł mi kawałek Dream of Mirrors(byłem wtedy świecie przekonany, że to największy hit Ironów). Posłuchałem ich trochę, i przestałem. W 2008 mój tata jechał do Wawy na koncert, wiec ja z nim, i wtedy się zaczeło...Ale pierwszą usłyszaną piosenką było Dream of Mirrors, i ciągle czuje do niej jakis sentyment
Pierwszy utwor Maiden jaki uslyszalem to Aces High, jako mały szkut ojciec sluchał plyt. Jednak zaraziłem się ich muzyką za sprawą The Nomad, który uslyszałem w radiowej 3
Tak samo miałem, Kolega zagrał na ognisku klasowym ten kawałek na akustyku, potem jak wróciliśmy do domu przyniósł mi Rock in Rio i się zaczeło....molojuh pisze:Ale pierwszą usłyszaną piosenką było Dream of Mirrors, i ciągle czuje do niej jakis sentyment
Bo to piękny kawałek i podpis pod moimi postami też jest pięknyremi pisze:Tak samo miałem, Kolega zagrał na ognisku klasowym ten kawałek na akustyku, potem jak wróciliśmy do domu przyniósł mi Rock in Rio i się zaczeło....molojuh pisze:Ale pierwszą usłyszaną piosenką było Dream of Mirrors, i ciągle czuje do niej jakis sentyment
Jak już wcześniej napisałam moja przygoda z IM rozpoczęła się od płyty BNW, oczywiście Wicker Man "ściął mnie z nóg", ale już wtedy od pierwszego przesłuchania na długo zauroczył mnie Dream of mirrors.
zauroczył mnie Dream of mirrors.[/quote]
Fakt, potrafi zauroczyć
Fakt, potrafi zauroczyć
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
- Iron Soldier
- -#Invader

U mnie pierwszy utwór jaki poznałem to był The Angel and the Gambler na 4fun.tv. Słyszałem o Ironach wcześniej, ale jakoś nie miałem chęci ich przesłuchać. Po tym kawałku się zmieniło. Jakieś 2 tygodnie później na tej samej stacji był Maidenowy Weekend i poleciało Aces High. Zaraz wszedłem na YouTube i zacząłem słuchać innych kawałków. I tak to trwa już prawie 5 lat. 
Aces High. Siedziałem u wujka i przeglądałem płyty patrze "ale fajna okładka" i bach do odtwarzacza xD To co usłyszałem powaliło mnie i wiedziałem że to ONI, ONI będą moim ulubionym zespołem, przesłuchałem płytę. Powerslave był tym czego szukałem od dawna hehe
. Zacząłem kombinować jak zarobić kasę żeby sobie taka płytę kupić xD Dogadałem się z wujkiem i przez tydzień jeździłem z nim po polach i mierzyliśmy działki xD Robota straszna w 30 stopniowym upale ale zarobiłem pamiętam 25 zł pobiegłem do MM i kupiłem Powerslave. Byłem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie 
Pierwszy utwór jaki usłyszałem po AMOLAD.Stokrotka pisze:Bo to piękny kawałek i podpis pod moimi postami też jest pięknyremi pisze:Tak samo miałem, Kolega zagrał na ognisku klasowym ten kawałek na akustyku, potem jak wróciliśmy do domu przyniósł mi Rock in Rio i się zaczeło....molojuh pisze:Ale pierwszą usłyszaną piosenką było Dream of Mirrors, i ciągle czuje do niej jakis sentyment![]()
Jak już wcześniej napisałam moja przygoda z IM rozpoczęła się od płyty BNW, oczywiście Wicker Man "ściął mnie z nóg", ale już wtedy od pierwszego przesłuchania na długo zauroczył mnie Dream of mirrors.
Trzeba przyznać świetny, szczególnie wersja z Rock in Rio (albumowej praktycznie nie słucham).
To mógł byc rok 2001, na szkopskiej vivie po pólnocy grali metal, nie słuchałem wtedy takiej muzyki, ale jakoś z nudów ogladalem program. W pewnym momencie dali 666 Iron Maiden. Spodobało mi sie, ale raczej wypadło mi z głowy po paru dniach. Później w czasie odwiedzin u wujasa zobaczyłem spora kolekcje rockowych i metalowych płyt, min. mete, sabbathów, priestów, AC/DC i Iron Maiden. Pozyczyłem od niego i tak sie zaczęło
Pamietam, że z Maidenów był tam The X Factor, Iron Maiden i jakiś best of (nie pamietam już jaki) Później samo poszło, kupiłem sobie Piece of Mind oraz Somewhere in Time i nic już nie było takie jak przedtem 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Dokładnie.Emilio pisze: i nic już nie było takie jak przedtem
Sentymentalny wątek. U mnie zaczęło się od "Life after death" i dość świeżego wówczas "Brave new world". Najśmieszniejsza w tym wszystkim była moja obawa, że skoro to jest heavy metal to pewnie uszy mi wypali
Pierwsza myśl "nie taka ta muzyka straszna" 
No pewnie, że nie straszna, co więcej - pięknamila pisze:Sentymentalny wątek. U mnie zaczęło się od "Life after death" i dość świeżego wówczas "Brave new world". Najśmieszniejsza w tym wszystkim była moja obawa, że skoro to jest heavy metal to pewnie uszy mi wypaliPierwsza myśl "nie taka ta muzyka straszna"
A muzykę Ironów odkryłaś samodzielnie, czy może ktoś Cię nakłonił do przesłuchania tych płyt?
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

przez tydzień jeździłem z nim po polach i mierzyliśmy działki xD Robota straszna w 30 stopniowym upale ale zarobiłem pamiętam 25 zł
Na godzine chyba miałeś 25gr brutto
Płyty w zasadzie sama znalazłam:) Byłam ciekawa jak to będzie brzmiećStokrotka pisze: A muzykę Ironów odkryłaś samodzielnie, czy może ktoś Cię nakłonił do przesłuchania tych płyt?
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

Witam wszystkich, to mój pierwszy i mam nadzieję nieostatni post na tym forum. 
To było kilka lat temu... Nie pamiętam dokładnie ile, to było tak dawno temu. Ktoś puszczał Ironów, pamiętam jeden kawałek - Dance of Death. Później łapałam się na nuceniu tego kawałka i podśpiewywaniu.
Z czasem dopadłam do "Rock in Rio" i tak jakoś się potoczyło... 
Pozdrawiam
To było kilka lat temu... Nie pamiętam dokładnie ile, to było tak dawno temu. Ktoś puszczał Ironów, pamiętam jeden kawałek - Dance of Death. Później łapałam się na nuceniu tego kawałka i podśpiewywaniu.
Pozdrawiam
Witaj! Po "Rock in Rio" musiało się jakoś potoczyćMurderousTrooper pisze:Witam wszystkich, to mój pierwszy i mam nadzieję nieostatni post na tym forum.
To było kilka lat temu... Nie pamiętam dokładnie ile, to było tak dawno temu. Ktoś puszczał Ironów, pamiętam jeden kawałek - Dance of Death. Później łapałam się na nuceniu tego kawałka i podśpiewywaniu.Z czasem dopadłam do "Rock in Rio" i tak jakoś się potoczyło...
Pozdrawiam
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

Ooo tak, ten album nie może zostawić kogokolwiek obojętnym na twórczość Ironów.
Pamiętam, że jak już polubiłam "Rock in Rio" i słuchałam na okrągło tego albumu, to postanowiłam posłuchać studyjnych dokonań. Zaczęłam naturalnie od "Brave New World", bo część kawałków stamtąd znałam. Potem były "Piece of Mind" i "The Number of the Beast" -> The Trooper, Hallowed Be Thy Name, Run To The Hills i The Number... też znalazły się na "Rock in Rio". Później postanowiłam zaszaleć i rzuciłam się na głęboką, nieznaną wodę -> i pokochałam tę muzę. Z początku nie mogłam zaakceptować wykonania Blaze'a w The Clansman i Sign of the Cross, bo przecież Bruce tak genialnie wykonał to na fantastycznym DVD... Jednak z czasem doceniłam Blaze'a i kocham dwie płyty Ironów z nim nagrane - po prostu miażdżą moim zdaniem. Wiele zawdzięczam Ironom - dzięki nim zaczęłam słuchać wspaniałej muzyki, poznałam (i wciąż poznaję) genialnych ludzi i spełniłam część swoich marzeń.
Fear of the dark z Rock in Rio był mym pierwszym przesłuchanym i obejrzanym kawałkiem Iron Maiden. I tak zaczęła się moja miłość do nich. Zobaczyłem że Iron Maiden to kapela nie z tej ziemi i szybko wziąłem się za odkrywanie nowych, jeszcze lepszych piosenek. Od tamtej chwili mój zespół nr. 1! Podtrzymują mnie przy życiu, moje codzienne paliwo to co najmniej kilka utworów Żelaznej Dziewicy. Tak jak koleżanka wyżej z początku usłyszawszy 1 czy 2 piosenek w wykonaniu Blaza stwierdziłem że jednak lepszy był Bruce i szukałem wersji piosenek śpiewanych przez niego, jednak gdy dorwałem The X Factor szybko cofnąłem te słowa, gdyż ta płytka stała się jedną z moich ulubionych IM.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Moim pierwszym utworem był Wickerman z RiR. Natomiast pierwszy którego posłuchałem świadomie i mi się spodobał - Run to the Hills
Oczywiście też z RiR
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Iron'ów to mi tata pokazał , przyniósł mi LaD , a pierwszym kawałkiem było Aces High 
Potem to już poznawałem coraz nowsze piosenki , aż to teraz
\m/
Potem to już poznawałem coraz nowsze piosenki , aż to teraz
\m/
Akurat ... ;/Iron Soldier pisze: The Angel and the Gambler na 4fun.tv.