oczywiście będzie z jajemMurderousTrooper pisze:Mnie osobiście najbardziej z dokonań Kwasożłopów podoba się ostatni album "Verses of Steel", poprzednie albumy nie są złe, aczkolwiek akurat ta płyta "wryła" mi się w pamięć. Ciekawi mnie, jaki będzie ich najnowszy album.
Najlepszy polski zespół metalowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 622
Re: Najlepszy polski zespół metalowy
a ja za to Acidków najbardziej lubię z Litzą. Ogólnie cztery pirwsze płytki, to po prostu wesoły na maxa rock'and'rollowy thrash z wieloma muzycznymi żartami, wstwkami, jajcarski i w ogóle. Na "StripTease" chyba było tych jaj najwięcej, w dodatku sporo zmian tempa, zaskakujących momentów - zabawa na całego. Potem nagrali tez świetny, ale zupełnie inny "Infernal Connection" - już nie taki żartobliwy, ale za to bardzo ciężki, świetnie brzmiący, a bębny to po prostu poezja. Za to na "State Of Mind Report" zrobili muzę jak Metallica na "Kill'em All" ( i nie tylko stylistycznie, ale jakościowo podobną). Potem dziwaczny "High Prooof Cosmic Milk" - to już ewidentnie nie moje klimaty, długo się musiałem przekonywać, ale płytka ma swój urok. Po odejściu Litzy już tak wielkich płyt nie nagrali, jak pierwsze 6 (lub 7 jak kto woli), ale nadal trzymają bardzo wysoki poziom. Z tych późniejszych płyt najbardziej podeszły mi "Acidofilia" i "Verses Of Steel". No, i koncertowo niszczą!!! Byłem cztery razy na nich i wciąż nie mam dość.
Our time will come! Oooo...
Racja, w CETI ładniejsze klawisze -> Maria to piękna kobieta.panzerschreck pisze: i wreszcie- nie te klawisze
-
Deleted User 622
Bez 2 zdań, pod warunkiem że to Dobrzańska z Bajmu a nie WietrzykowskaStokrotka pisze:Maria to piękna kobieta

to wszystko = BAJM jest bardziej "true" od CETI? Bo już się pogubiłem... 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Chyba jednak jesteś w błędzieStokrotka pisze:Racja, w CETI ładniejsze klawisze -> Maria to piękna kobieta.panzerschreck pisze: i wreszcie- nie te klawisze
Jedno i drugie to shit, ale osobiście wybieram shit gdzie są lepsze dupyWiwern pisze:to wszystko = BAJM jest bardziej "true" od CETI? Bo już się pogubiłem...
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
shit happens... ale nie zawsze tam, gdzie je widzisz 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Oczywiście Turbo 
Ostatnio zmieniony wt sty 04, 2011 8:55 pm przez IronCezarek, łącznie zmieniany 1 raz.
KAT i Turbo - ale zagłosowałem jednak na KATa.
DECAPITATED
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
- maidengraf
- -#Wrathchild

Kat i Turbo ze wskazaniem na Kata 
Bajm jest najlepszym zespołem Polskiej sceny metalowej. Może nie teraz, bo ustępuje miejsca młodszym ,ale ich pierwsze płytki to metalowy orgazm. MMM i ten growl Beaty Kozidrak podczas śpiewania "Nie ma nie ma wody na pustyni!".
- Dark_noldor
- -#Prodigal son

hahaha, boski tekst!molojuh pisze:Bajm jest najlepszym zespołem Polskiej sceny metalowej. Może nie teraz, bo ustępuje miejsca młodszym ,ale ich pierwsze płytki to metalowy orgazm. MMM i ten growl Beaty Kozidrak podczas śpiewania "Nie ma nie ma wody na pustyni!".
Co do ankiety, to zabrakło mi tam takich zespołów jak choćby Black River czy Decapitated - a to przecież przyszłość polskiej sceny, zresztą też już dość doświadczona
Noldor, blood is on yours hands
zagłosowałem na KATa, ale to ze względu na ubogą listę. ogólnie to:
Wilczy Pająk. Dziękuję, dobranoc.
a kAt zaraz za nim
Wilczy Pająk. Dziękuję, dobranoc.
a kAt zaraz za nim
już nie mam tu najwięcej postów

-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Świetną kapelą była Geisha Goner. Ostatnio wróciłem do słuchania ich kawałków - niesamowicie klimatycznych! Poznałem ich chyba z audycji radiowej Tomasza Ryłki, to mogła być "Stacja krwiopijców" albo wcześniejsza "Radio Overground".
Tutaj [0:04-0:11] ktoś z TVP albo będąc dyletantem na maxa wpisał nazwę ze słuchu, albo postanowił jaja sobie zrobić:
www.youtube.com/watch?v=VXDZZ_eHkYU
Tutaj [0:04-0:11] ktoś z TVP albo będąc dyletantem na maxa wpisał nazwę ze słuchu, albo postanowił jaja sobie zrobić:
www.youtube.com/watch?v=VXDZZ_eHkYU
-
TheMagican
- -#Prisoner

Nie ma takiego bo polski język nie nadaje się do takiego rodzaju muzyki i polski akcent też nie. In my Humble Opinion myly państwo 
Along the coast road, by the headland
the early lights of winter glow.
I'll pour a cup to you my darling.
And raise it up say Cheerio.
the early lights of winter glow.
I'll pour a cup to you my darling.
And raise it up say Cheerio.