Autopsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Autopsy
Niby chciałem wrzucać to gdzieś po newsach/death metalach tematach, ale się zreflektowałem, bo jeśli oni nie zasługują na własny topic, to kto miałby zasługiwać?
Oczywiście zachęcam do wymiany opinii, chociaż co tu wymieniać- niech to będzie po prostu taki nasz własny kącik gdzie możemy w zadumie poklęczeć przed potęgą tego zespołu
Impulsem było to- http://www.youtube.com/watch?v=aRBdYVeYko0 . Zapowiada się nieziemsko wprost. No i taki mały prezent- komu kojarzy się ten pierwszy riff w trailerze z tym co tu wkleję poniżej, ręka do góry
Mam nadzieję, że to nie jest moje osobiste szaleństwo i inni się ze mną zgodzą- http://www.youtube.com/watch?v=wEAL8loQ1z0 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Re: Autopsy
aż za bardzo się kojarzy wręczpanzerschreck pisze:Mam nadzieję, że to nie jest moje osobiste szaleństwo i inni się ze mną zgodzą
już nie mam tu najwięcej postów

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No Szajba, skoro Ty coś tam pykasz na basie, to nie dziwota, że Severed Survival podchodzi- wg mnie są tam jedne z lepszych, jak nie najlepsze ścieżki basu w metalu. Po prostu poezja.
Ta inspiracja utworem PL pewnie nie zamierzona, ale podobieństwo uderzające, fakt
Zresztą Autopsy już zdradzało w przeszłości, że co jak co, ale debiutu PL to oni trochę słuchali, jakkolwiek wygląda to groteskowo 
Ta inspiracja utworem PL pewnie nie zamierzona, ale podobieństwo uderzające, fakt
hola hola, nie zagalopowuj się aż takpanzerschreck pisze:Ty coś tam pykasz na basie, to nie dziwota, że Severed Survival podchodzi- wg mnie są tam jedne z lepszych, jak nie najlepsze ścieżki basu w metalu.

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

To dawaj synek, przebijaj innymi przykładamiSzajba pisze:hola hola, nie zagalopowuj się aż takpanzerschreck pisze:Ty coś tam pykasz na basie, to nie dziwota, że Severed Survival podchodzi- wg mnie są tam jedne z lepszych, jak nie najlepsze ścieżki basu w metalu.ogólnie cała płyta jest kosmiczna, ale bez przesady
Cannibal Corpse – Gallery of Suicide (szczególnie Crushing the Despised). Dziękuje, dobranoc. 

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

czuję się rozwalcowany doszczętnie... ale to, że na tej płycie jest taka gleba, nie czyni z niej jeszcze pretendenta do miana ultra-bass everpanzerschreck pisze:http://www.youtube.com/watch?v=S3siTNmkz-g

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Coś wcześniej nie zauważyłem tego postaSzajba pisze:czuję się rozwalcowany doszczętnie... ale to, że na tej płycie jest taka gleba, nie czyni z niej jeszcze pretendenta do miana ultra-bass everpanzerschreck pisze:http://www.youtube.com/watch?v=S3siTNmkz-gu Cannibali ten bas zajebiście wszystko dociska do podłogi, a tutaj się przez ową podłogę przebija do mieszkania niże i miejscami robi się to ciężkostrawne. Choć sama partia jest miam
No wai po prostu, nie ma opcji żeby ten basik przebił Autopsy
boś ślepy od denaturatupanzerschreck pisze:Coś wcześniej nie zauważyłem tego posta
ale bas który się za bardzo wybija do przodu to też nie jest dobra rzecz. Robi się wtedy walec. Za duży jak na moje potrzeby. Choć tutaj się zgodzę, że na tej płycie bas jest genialnypanzerschreck pisze:Co z tego, że są doły, jak nie ma głębi, która na Autopsy po prostu powala. Niewiele jest takich płyt, a już szczególnie w death metalu, gdzie bas to po prostu "pełnoprawny" instrument, w tym przypadku chciałoby się wręcz rzec- wiodący, a nie jedynie ubogacające całość tło

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Warto odświeżyć temat, bo przecież nadchodzi najlepsza death metalowa płyta roku
Coraz więcej przecieków muzycznych, jest już znana okładka- ojj, to będzie coś. Oczywiście zostanę uznany za schizofrenika, ale tak jak na ostatniej EP-ce ewidentnie pożyczyli sobie riff z debiutu Paradise Lost, tak na pełnym albumie ponownie to uczynili
Ciekawe czy to jest w ogóle świadome, czy aż tak dobrze wspominają wspólną trasę w 91.
Dziwny ten album... taki heavymetalowy ;] Ale bardzo fajny.