Najlepszy utwór z The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z The Final Frontier
od pierwszego przesłuchania płyty na pierwszym miejscu u mnie jest The Alchemist
po godzinach w wolnych chwilach kojarzę fakty
When the Wild Wind Blows bo ma coś w sobie
już nie mam tu najwięcej postów

Póki co nie zagłosuję, bo jeszcze się najlepszy nie wyłonił, ale walczą już tylko Coming Home i When The Wild Wind Blows 
- maidengraf
- -#Wrathchild

Starblind..może nie zdecydowanie ale biorąc wszystkie za i przeciw 
-
Deleted User 4432
Starblind jest najlepszy , przymykam oko na pewne zapożyczenia. Zaraz za nim Isle of Avalon , Talisman . Alchemist tak jechany też jest bardzo mocnym punktem albumu , nie spodobał mi się od razu ale teraz uważam za mega zajebisty .
Starblind. Zaraz za nim Mother of Mercy i Coming Home. Isle of Avalon jest dla mnie kompletnym niewypałem.
Starblind. Tuż za nim When the Wild Wind Blows i Isle of Avalon, potem The Talisman.
o qrcze mam tak samo! 
Ja teshBudziol pisze:o qrcze mam tak samo!
A nie mowilem ( a raczej pisałem ) ze Starblind wymaga troche czasu zeby sie do niego wgryżć i poznac jaki to cudny kawalek jest ? U mnie tez jest nr 1 potem Talisman i Mother of Mercy 
Who motivates the motivator
trzy wyróżnienia
Mother of Mercy-dlatego ,że jako jedyny podoba mi się w 100%
Starblind-najlepszy instrumentalnie
The Talisman-najlepszy wokalnie
Mother of Mercy-dlatego ,że jako jedyny podoba mi się w 100%
Starblind-najlepszy instrumentalnie
The Talisman-najlepszy wokalnie
When the Wild Wind Blows - zdecydowanie najlepszy, tak dobrego kawałka nieslyszalem od czasu No More Lies.
Cholernie cięzko jest powiedzieć, bo praktycznie każdy poza Coming Home ma jakieś swoje duże plusy,ale niestety nei ma utworu który podoba mi się w 100%, jest bardzo podobna sytuacja jak na A MAtter of Life and Death, z tym ,że The Final Frontier jest zdecydowanie równiejsze.
Na dziś bym dał na Isle of Avalon, Starblind i When the Wild Wind Blows,ale to ciągle się zmienia ,ciągle uważam ,żę płyta jest za długa.
Cieszy brak aż tak dużej liczby posępnych momentów jak na A Matter of Life and Death,ale dla mnie ciągle jest ich za dużo .
Na dziś bym dał na Isle of Avalon, Starblind i When the Wild Wind Blows,ale to ciągle się zmienia ,ciągle uważam ,żę płyta jest za długa.
Cieszy brak aż tak dużej liczby posępnych momentów jak na A Matter of Life and Death,ale dla mnie ciągle jest ich za dużo .
Po kilkunastokrotnym przesłuchaniu płyty już wiem, który kawałek jest dla mnie najlepszy
Zdecydowanie stracił u mnie When the Wild Wind Blows i jest gdzieś w środku stawki, za to wszystkie utwory na płycie zmiótł The Talisman. Zaraz za nim Coming Home i The Alchemist. Płyta nierówna, ale TT, to jest po prostu majstersztyk i dla tego utworu warto zakupić płytę. Koniec, kropka 
-
Son after sin
- -#Prisoner

Glos na Talismana. Swietna plyta ogolem, ale ten kawalek najbardziej mnie bierze 
I don't give a fuck
- maidengraf
- -#Wrathchild

The Talisman i Starblind idą "łeb w łeb ":)....szkoda ,że tak mało głosów na Isle of Avalon oraz Mother of Mercy ..zasługują na to ,ale jak widać to właśnie te dwa pierwsze wzbudzają największe emocje 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Coming Home
When the Wild Wind Blows polubiłem zaraz gdy kupiłem płytę, lecz po jej dokładnym przesłuchaniu spodobał mnie się The Talisman, gdyby jeszcze nie było tego nudnawego wstępu byłby naprawdę świetny
zaznaczyłem Coming Home bo po dzisiajszym wywiadzie w rebel tv wpadło mi w ucho

- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Zmieniam zdanie: Starblind xD