10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Zilian »

AnarchyMen pisze:Do koncertu przyjdzie :D o to się nie martw ;)
Czyli mówicie ,że ten EE jest gówno wart ??
Tak bo praktycznie nie możliwe jest żebyś koczował w jednym miejscy 12h xD
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Iks pisze:Ale nie mam doświadczenia w sprawach koncertowych i mam w związku z tym pytanie...
W której trybunie lepiej kupić miejsce? I w ogóle w której części tej trybuny, żeby był możliwie jak najlepszy widok?
Zakładajac ,ze bedzie taki sam rozkład jak na BIG4, najlepiej w dalszej części patrząc od strony sceny. Masz wtedy lepsza perspektywe (mimo ,ze siedzisz troche dalej)
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Ja będę w czapce tam... jak mnie znajdziecie, to postawie po koncercie flache i tymbarka
Dobra, ja będę w koszulce Iron Maiden. Znajdziemy się.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

thorgal_30 pisze:Hm np. KISS organizuje spotkania z fanami ale kasuje 1000 euro za 15 minut spotkania, 2 zdjecia itp.
:shock: :roll:
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

No tak kasują, nawet na forum Kissa sie udzielał taki 15-sto latek co mu Tata zafundował takie spotkanko -- masakra. No ale jest popyt jest i podaż. Za spotkanie z Brucem i spółką to tak włąsnie 800 zeta byłbym w stanie wybulić..ale musiałoby trwac z 90 minut i ze browarka wypic itd. hehe :D Kończąc off top dodam ze Kiss robi genialne koncerty swoją drogą... :P
sedzia
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: sedzia »

Iks pisze:Prawdopodobnie jutro będę zamawiać bilet.
Chyba na trybuny.
Ale nie mam doświadczenia w sprawach koncertowych i mam w związku z tym pytanie...
W której trybunie lepiej kupić miejsce? I w ogóle w której części tej trybuny, żeby był możliwie jak najlepszy widok?
Byłem na trybunie na Big4, i szczerze nie polecam, lepiej za ta kasę na GC - i tak żem uczynił :mryellow: a spokojnie będziesz mógł sobie pójśc na piwko pomiedzy występami i wrócić na dobre miejsce.
albo inny patent kolesia z Big4
przypadkiem miał w plecaku podobną pomarańczową koszulke odblaskową jak ochrona i spokojnie wszedł pod scenę z trybuny:-) SŁUŻBOWO:-)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Melduje posłusznie że przekonałem dziewczynę i zabieram ją na koncert :D Prośba Bruca z 2008 roku w moim przypadku spełniona :D 2x GC :D
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Zilian pisze:Prośba Bruca z 2008 roku w moim przypadku spełniona
W moim przypadku też :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Emilio pisze:
Zilian pisze:Prośba Bruca z 2008 roku w moim przypadku spełniona
W moim przypadku też :-)
Mnie wtedy nie było, ale conajmniej trzy osoby pociągnę :B
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ja tak sądzę, że kumpla namówię - raz niech porządny koncert zobaczy :lol:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

thorgal_30 pisze:No tak kasują, nawet na forum Kissa sie udzielał taki 15-sto latek co mu Tata zafundował takie spotkanko -- masakra. No ale jest popyt jest i podaż. Za spotkanie z Brucem i spółką to tak włąsnie 800 zeta byłbym w stanie wybulić..ale musiałoby trwac z 90 minut i ze browarka wypic itd. hehe :D Kończąc off top dodam ze Kiss robi genialne koncerty swoją drogą... :P
ciekawe czy tak faktycznie jest z tym kiss czy to tylko bujna wyobraznia nastolatka. Maiden takich spotkan nie robia....... jedyne co mozna pod to podciagnac to bruce air - choc ostatnio z tego co czytalem unikalnosc tego przezycia spadla. Bruce raczej ucieka od fanow, ktorych wiezie - ale to glownie przez ich zachowanie. Wydawac 800 pln zeby apic sie piwa z maiden to lekki bezsens, przy odrobinie szczescia uporu i zachowaniu taktu mozna sie z nimi napic po kosztach alkoholu ispedzic wiecej niz marna godzine :) (Najlatwiej z Janickiem ;-) )
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Szymon pisze:ciekawe czy tak faktycznie jest z tym kiss czy to tylko bujna wyobraznia nastolatka.
Czytałem o tym gdzieś indziej, więc to nie wymysł.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Co do wymysłów to odsyłam na oficjalną stronę Kiss - celem weryfikacji. Co do IM to wiadomka koncert w Goldenie + spotkanie z Bandem i piwko == 800 zeta to nie jest jakis kosmos. Wiadomo ze o wiele fajniej jest bez płacenia, licze na spotkanie z zespołem Pendragon w przyszłym roku, ale to jest zupełnie inna skala. IM to WORLD TOP. :P
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Post autor: AnarchyMen »

thorgal_30 pisze:Co do wymysłów to odsyłam na oficjalną stronę Kiss - celem weryfikacji. Co do IM to wiadomka koncert w Goldenie + spotkanie z Bandem i piwko == 800 zeta to nie jest jakis kosmos. Wiadomo ze o wiele fajniej jest bez płacenia, licze na spotkanie z zespołem Pendragon w przyszłym roku, ale to jest zupełnie inna skala. IM to WORLD TOP. :P
Mhy ja ci powiem ,że lepiej śmignąć się na lotnisko pstryknąć fotkę z ED FORCE ONE a przy odrobinie szczęścia nawet z zespołem choć i tak czuję ,że tam będą mega tłumy
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

AnarchyMen pisze:czuję ,że tam będą mega tłumy
Nie będzie. :)

To nie przywitanie reprezentacji po przegranym meczu. :mrgreen:
dampol
-#Charlotte
-#Charlotte

:D

Post autor: dampol »

O której należało by tak czatować pod lotniskiem?
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Madril pisze:
AnarchyMen pisze:czuję ,że tam będą mega tłumy
Nie będzie. :)

To nie przywitanie reprezentacji po przegranym meczu. :mrgreen:
Dzięki za info :D oby było warto koczować na lotnisku ;)
A koczować to pewnie od rana ;D
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

No ale w Warszawie i tak chyba nie będą się odprawiać przez główny terminal.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

ankan pisze:Kurcze, ale powiem Wam tak sobie myślę - szkoda, że w tym pakiecie VIP-owskim nie ma takiego półgodzinnego spotkania z zespołem. Nie mówię, że mają się od razu bawić z fanami na after party bo mają swoje, ale takie podpisywanie płyt w kulturalnych warunkach byłoby fajne. A nie jak wszędzie prawa dżungli - kto większy, silniejszy i bardziej nachalny ten dostanie to co chce. Pewnie zaraz odezwą sie głosy, że nie wszystkich stać itp. ale powiem Wam, że mnie osobiście na to też nie stać. Zarabiam 1100 zł miesięcznie, ale odłożyłabym potrzebną kasę. Szkoda, że nie pomyślą o tym, że nie każdy ma czas i ochotę na czatowanie godzinami pod hotelem lub na lotnisku. To jest może fajne jak się jest zafascynowanym nastolatkiem, ale generalnie jest to trochę, jakby to nazwać...poniżające.
W innym, niestety skasowanym już temacie założonym przez Father Russię, pisałem, że organizuję spotkania z zespołem dla fanek. :cool: :B

Cóż, Maiden od ponad 8 lat nie organizują, z bardzo nielicznymi wyjątkami, spotkań z fanami typu Meet & Greet. Przed koncertem zespół woli skupić się na rozgrzewce i zagraniu dobrej sztuki, a po zejściu ze sceny bardzo często ucieka do hotelu lub na lotnisko. Owszem, Metallica robi Meet & Greet dla członków oficjalnego Fan Klubu (wpisowe 60$ czyli jakieś 180zł) jednak szansa wygrania go jest minimalna, a zespół ma zakaz podpisywania płyt fanom czy robienia sobie z nimi zdjęć poza oficjalnymi M&G czyli np. w hotelu, na lotnisku czy 'na mieście'. Fakt faktem, że nie każdy członek kapeli tego przestrzega, ale od kilku lat Metallica jest praktycznie nieosiągalna dla fanów, którzy nie wygrali Meet & Greet. Maiden nie robi takiej segregacji i szansę zamienienia z nimi kilku słów czy zrobienia zdjęcia ma każdy - jeśli tylko ma odrobinę szczęścia. :)
AnarchyMen pisze:Mhy ja ci powiem ,że lepiej śmignąć się na lotnisko pstryknąć fotkę z ED FORCE ONE a przy odrobinie szczęścia nawet z zespołem choć i tak czuję ,że tam będą mega tłumy
Ed Force One jest używany jedynie podczas trasy dookoła świata - po Europie zespół podróżuje prywatnym samolotem. W 2008 roku przylecieli do Warszawy o godzinie 18, a więc tuż przed koncertem - i zaraz po nim odlecieli do Pragi. Więc szanse na spotkanie zespołu były praktycznie zerowe (poza Bruce'm, który przyleciał wcześniej z fanami lecącymi Bruce Air).
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Mhy to szkoda ,że tylko ludzie z odrobiną szczęścia i dobrym zegarkiem dorwą kogoś z zespołu :D
W sumie może każdemu się udać
ODPOWIEDZ