Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Accept

Post autor: PanPrezes »

Moim zdaniem Blood Of The Nations to płyta żywcem wyjęta z lat osiemdziesiątych, jeżeli jest na niej coś nowoczesnego to tylko brzmienie. Poza tym to 100% starego Accepta i nie zmienia tego nawet nowy wokalista, który na pewno nie jest gorszy od Udo.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

PanPrezes pisze:Moim zdaniem Blood Of The Nations to płyta żywcem wyjęta z lat osiemdziesiątych, jeżeli jest na niej coś nowoczesnego to tylko brzmienie. Poza tym to 100% starego Accepta i nie zmienia tego nawet nowy wokalista, który na pewno nie jest gorszy od Udo.
Dokładnie... zgadzam się w 100%.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Tak sobie poczytałem relacje z koncertu, reckę gumby'ego i postanowiłem dać kapeli szansę. Wcześniej już chciałem ich sprawdzić, ale solowowy Dominator pana Udo mało mi przypadł do gustu, więc zrezygnowałem.
Na razie przesłcuchałem sobie tylko Teutunic Order i jestem mile zaskoczony, naprawdę dobry kawałek. Nie chcę sobie psuc zabawy przez mp3, więc w poniedziałek wybieram się na poszukiwanie CD ;-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Dominator to bardzo przeciętna/dobra płyta... jeśli chodzi o U.D.O. to najlepiej sięgnij po jakieś starsze.
www.MetalSide.pl
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Restless and Wild to pieprzona definicja heavy-metalu ,Breaker nie wiele mu ustępuje,te dwie płyty to jak dla mnie esencja tego zespołu...pod względem solówek Wolf najbardziej chyba niszczy na Balls to the Wall
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Szkoda, że postawili na rejestrację na festiwalu a nie w małym, zadymionym klubiku. Wolę bardziej kameralne imprezy, zwłaszcza, że zespół zapewne nie może zainwestować tyle co Maiden przy Rock In Rio
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

krusejder pisze:zwłaszcza, że zespół zapewne nie może zainwestować tyle co Maiden przy Rock In Rio
Świetny argument. DVD z koncertami festiwalowymi/stadionowymi zarezerwowane dla Maiden, Metallicy i U2 :B :dance: :lol:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Zdecydowanie Accept bardziej do klubu pasuje, niż na festiwale i stadiony...
Deleted User 622

RALF pisze:Zdecydowanie Accept bardziej do klubu pasuje, niż na festiwale i stadiony...
Ale ja tego nie neguję, tylko argument finansowy do mnie nie przemawia ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dziwne, że nie przemawia. Bo produkcja stadionowa to pirotechnika, lasery telebimy, wysięgniki itp itd.

Wciśnij KISS do klubu na 1000 osób. Będą wtedy zwykłą kapelą, grającą prostą jak cep muzykę rock n rollową. Daj im stadion i milion złotych - zrobią show jak nikt inny na świecie.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja uważam,że Accept to taki zespół,który ze swoją muzyką pasuje wszędzie,Wiecie,w latach 80 w okolicy Metal Heart kapela naprawdę stała wysoko komercyjnie ,wprawdzie nie tak jak Judas Priest czy Iron Maiden ale grali na dużych obiektach.

Ja myślę,że to ogólnie kwestia tego,że heavy-metal to raczej taka muzyka która najlepiej wypada w zamkniętych obiektach,na duże stadiony w zasadzie nadaję się tylko AC/DC z tej całej naszej ekipy.

Swoją drogą dziś moi kumple zobaczą dziadka U.D.O na Masters of Rock, ja już go widziałem co bardzo mnie cieszy,bo w tym roku,mimo,że we Wrocku to raczej kasy nie starczy ,tymbardziej,że jeszcze ceny biletów niewiadome

Oba koncerty,Accept i Udo oceniam bardzo wysoko,z tym,że na obu nie było mojego ukochanego utworu Accept-Head over Heels
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

ZłapanyWCzasie pisze:Ja myślę,że to ogólnie kwestia tego,że heavy-metal to raczej taka muzyka która najlepiej wypada w zamkniętych obiektach,na duże stadiony w zasadzie nadaję się tylko AC/DC z tej całej naszej ekipy.
Kto jeszcze sie zalicza do naszej ekipy?
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

wpisałem Ci w liście ulubionych zespołów,będziesz miał pasjonującą lekturę szkolną
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

krusejder pisze:Wciśnij KISS do klubu na 1000 osób.
Wystarczy sobie wyobrazić jak wyglądałby koncert IM w takich warunkach. A DVD Accept to dla mnie zakup obowiązkowy. Widziałem ich na wielkim festiwalu (Wacken 2005), widziałem w klubie (Wrocław 2011) i oba koncerty były genialne.

Podobnie jest z UDO, który broni się i na festiwalach i na małych salkach.
www.MetalSide.pl
lolowiecki
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lolowiecki »

I Kiss i Iron Maiden zawsze dali by super show... i dla 1000 osob na sali
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze:
krusejder pisze:Wciśnij KISS do klubu na 1000 osób.
Wystarczy sobie wyobrazić jak wyglądałby koncert IM w takich warunkach.
??

Przecież koncerty tych zespołów są nieporównywalne. W Maiden jest tylko muzyka oraz Eddie, Kiss prawie przy każdym numerze mają jakiś bajer.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

krusejder pisze:W Maiden jest tylko muzyka oraz Eddie, Kiss prawie przy każdym numerze mają jakiś bajer.
Wystrój sceny, podesty, efektowne światła, są płachty z tyłu, przebieranki Dickinsona, flagi na The Trooper, Eddie na scenie, diabełek przy TNOTB, Eddie z tyłu przy Iron Maiden itp, itd.

Też tego sporo jest...
www.MetalSide.pl
Deleted User 622

Dobra dobra, ale odbiegacie w zupełnie inną stronę ;) Ja jestem zdania, że Accept na dużej scenie mógłby bez problemu zagrać koncert formatu RiR Maidenów. Swoją drogą tam (na DVD) i tak najwięcej roboty odwalili montażyści ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

metal pisze:Ja jestem zdania, że Accept na dużej scenie mógłby bez problemu zagrać koncert formatu RiR Maidenów.
A ja już to wcześniej potwierdziłem :)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ