Wickerman, czy TFF...Ja już spać nie mogę
11/02/2011 - Moskwa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 11/02/2011 - Moskwa
Niecierpliwie czekamy na relację
Zrób jakies fotki i podziel sie wrazeniami po koncercie 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Serdecznie Pozdrawiamy - cóż, trochę zazdroszczę, nie ukrywam. BARDZO prosimy o kilka słów relacji, jaki koncert, widownia, forma zespołu, set i widowisko. Może uda Ci się jakieś foty zrobić... Ale masz teraz frajdę.Pozdrawiam wszystkich z Moskwy! Jestem tu od wczoraj i problemów takich jak Bruce z lądowaniem nie miałam;-)
Dziś jest tylko - 10 stopni ale jutro zapowiadają -20:-)
http://www.rian.ru/video/20110210/332560420.html
na tym filmiku widać, że limuzyna chyba miała problemy z odpaleniem na tym mrozie i że nie domknęli w niej klapy od bagażnika
na tym filmiku widać, że limuzyna chyba miała problemy z odpaleniem na tym mrozie i że nie domknęli w niej klapy od bagażnika
Janick chyba alko odstawił
bo nie widać żeby mu cienienie wywaliło
IRON MAIDEN
http://www.rian.ru/culture/20110210/332878514.html
dziś odbył sie "tajny" koncert bez udziału publiczności tylko dla zaproszonych gosci?
i nie ma przecieków co do setlisty?
dziś odbył sie "tajny" koncert bez udziału publiczności tylko dla zaproszonych gosci?
i nie ma przecieków co do setlisty?
Niestety, to próba generalna przed trasą. Wiele sprzętu na miejsce przyjechało już w środę. Jutro maja dopracować efekty i - JAZDA.
Ludzie narzekają na potwornie wysokie ceny biletów, które nie sprzedają się tak dobrze, jak przed laty. Wiele osób kupi je "w ostatniej chwili". Koncert w Moskwie jest wielkim wydarzeniem - mówią o nim wszystkie tamtejsze media. Ciekawe, co pokażą. ja liczę na dużego Eddie'go i pirotechnikę. Inne tła, może efekty świetlne - zobaczymy.
O tej porze będziemy wszystko wiedzieć...
O tej porze będziemy wszystko wiedzieć...
zapytam powtórnie nie ma przeciwków co do setlisty jeśli koncert już za nami?
nie wierzę
nie wierzę
Jejeje jeszcze tylko 24h
nie mogę się doczekać idę spać żeby "mniej" czasu zostało 
Tez sie dziwie. Jestem ciekawy oprawy, ale mysle, że w pełnej krasie zobaczymy ją dopiero za pare miesiecy. Oczekiwania są spore.Budziol pisze:i nie ma przecieków co do setlisty?
Pewnie gdzieś w necie ktos puścił pare z gęby na ten temat, ale gdzie szukać?Budziol pisze:zapytam powtórnie nie ma przeciwków co do setlisty jeśli koncert już za nami?
nie wierzę
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
To, że na próbnym koncercie mogli coś zagrać, nie oznacza że ten kawałek "zostawią". Przed trasą "Eddie Rips Up The World" próbowali "Prodigal Son" w wersji akustycznej i co... Poczekajmy lepiej na koncert. Dicki obiecywał "ogromne show", ciekaw jestem tegoż 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jezu RALF, niby tyle czytasz wywiadów, artykułów itp., a piszesz takie brednie.
Po pierwsze nie było żadnego koncertu, a tylko tzw. stage/production rehearsal czyli próba generalna ze wszystkimi światłami, scenografią itp. To normalne przed każdą trasą. Np. w 2005 roku Maiden robili taką próbę w Nottingham Arena, a najczęściej robią ją dzień przed pierwszym koncertem na trasie w danym obiekcie. Najczęściej grają cały lub większość setu, ale na pewno nie zapraszają na te próby żadnych postronnych osób - jedynie techniczni, ew. rodziny.
Na pirotechnikę nie ma szans. Bruce mówił w kilku wywiadach, że na obecnej trasie skupiają się na oświetleniu i nie planują żadnej pirotechniki - heh, oszczędności.
Co do sprzętu to cały przyleciał Ed Force One, oczywiście poza takimi elementami jak konstrukcja sceny, nagłośnienie, monitory, oświetlenie czy podesty z tyłu sceny, gdyż te na trasie z Ed Force One są zawsze załatwiane przez lokalnych promotorów.
Nie ma czym się podniecać - scenografia będzie identyczna jak rok temu, a nawet bardziej uboga, bo wszystkiego nie zapakują do Ed Force One. Może przybędzie z jedna nowa płachta z tyłu sceny (do When The Wild Wind Blows?) plus te do Troopera czy 2 Minutes.
Po pierwsze nie było żadnego koncertu, a tylko tzw. stage/production rehearsal czyli próba generalna ze wszystkimi światłami, scenografią itp. To normalne przed każdą trasą. Np. w 2005 roku Maiden robili taką próbę w Nottingham Arena, a najczęściej robią ją dzień przed pierwszym koncertem na trasie w danym obiekcie. Najczęściej grają cały lub większość setu, ale na pewno nie zapraszają na te próby żadnych postronnych osób - jedynie techniczni, ew. rodziny.
Na pirotechnikę nie ma szans. Bruce mówił w kilku wywiadach, że na obecnej trasie skupiają się na oświetleniu i nie planują żadnej pirotechniki - heh, oszczędności.
Co do sprzętu to cały przyleciał Ed Force One, oczywiście poza takimi elementami jak konstrukcja sceny, nagłośnienie, monitory, oświetlenie czy podesty z tyłu sceny, gdyż te na trasie z Ed Force One są zawsze załatwiane przez lokalnych promotorów.
Nie ma czym się podniecać - scenografia będzie identyczna jak rok temu, a nawet bardziej uboga, bo wszystkiego nie zapakują do Ed Force One. Może przybędzie z jedna nowa płachta z tyłu sceny (do When The Wild Wind Blows?) plus te do Troopera czy 2 Minutes.
To co jest napisane w tym newsie od ruskich? Nie znam rosyjskiego a anglojezycznej wersji chyba nie ma.WICKER MAN pisze:Po pierwsze nie było żadnego koncertu, a tylko tzw. stage/production rehearsal czyli próba generalna ze wszystkimi światłami, scenografią itp
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jak zwykle media lekko przekręcają sprawę. Chodziło o stage/dress rehearsal czy de facto zagranie całego lub większości setu z całym oświetleniem itp. ale to normalna procedura, a nie żaden "secret show".Emilio pisze:To co jest napisane w tym newsie od ruskich? Nie znam rosyjskiego a anglojezycznej wersji chyba nie ma.WICKER MAN pisze:Po pierwsze nie było żadnego koncertu, a tylko tzw. stage/production rehearsal czyli próba generalna ze wszystkimi światłami, scenografią itp
Cyrylicy się nie zna co?Emilio pisze:To co jest napisane w tym newsie od ruskich? Nie znam rosyjskiego a anglojezycznej wersji chyba nie ma.WICKER MAN pisze:Po pierwsze nie było żadnego koncertu, a tylko tzw. stage/production rehearsal czyli próba generalna ze wszystkimi światłami, scenografią itp
Bez względu na miłość rosyjskich fanów do Maiden, organizator podaje, że "na chwilę obecną sprzedano dopiero połowę biletów i z pewnością nie będzie takiego ciśnienia jak w przypadku koncertów Mety czy DM".Несмотря на любовь российских зрителей к Iron Maiden, Зубицкий отметил, что "на данный момент билеты проданы примерно на половину и, конечно, такого безумного аншлага, как на Metallica или на Depeche Mode, не будет"
M.
Ale też wyjaśnia, że w tym roku wszystkie koncerty sprzedają się słabo (ceny) a wielu fanów kupi bilety w ostatniej chwili... Możliwe. 
Widać, że w Moskwie koncert Maiden to wielkie wydarzenie, ciekawe czy u nas jakiekolwiek media coś wspomną...
A co do setlisty - nie dziwię się, że nie ma przecieków, bo kto miałby puścić? Ekipa, która jest przed tym uprzedzona? Większe byłoby zdziwienie, gdyby setlista się pojawiła...
A co do setlisty - nie dziwię się, że nie ma przecieków, bo kto miałby puścić? Ekipa, która jest przed tym uprzedzona? Większe byłoby zdziwienie, gdyby setlista się pojawiła...
-
dagmara302
- -#Prodigal son

Otóż to, jakieś Gagi reklamują, a o Ironsach cisza. Komercja.
Musi być reklama - w Łodzi dwa wielkie billboardy widziałem. Do polskiego koncertu jeszcze 4 miechy, będzie OK.
A co do moich "bzdur" - obowiązuje mnie ścisłość informacji, jak podano (i cały czas tak sie mówi o tym "występie" w tamtejszej prasie !!!) - tak to przytoczyłem. Ja też mówię tu raczej o "probie generalnej", niż o koncercie.
A co do moich "bzdur" - obowiązuje mnie ścisłość informacji, jak podano (i cały czas tak sie mówi o tym "występie" w tamtejszej prasie !!!) - tak to przytoczyłem. Ja też mówię tu raczej o "probie generalnej", niż o koncercie.