heja, wybiera się ktoś gdzieś na jakiś koncert? Są jakieś plotki odnośnie gigu w Polsce?
może byś tak daty wrzucił?
~`mod
Kyuss Lives - Europa 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Kyuss Lives - Europa 2011
Ostatnio zmieniony sob sty 22, 2011 3:04 pm przez Michcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kyuss Lives - Europa 2011
Dzisiaj wróciłem z koncertu w Wolverhampton, oj super! Strasznie głośno panowie grali, jakby niedociągnięcia chcieli zagłuszyć wyższym poziomem dźwięku. Super hala, tak na 2000 osób, udało się stać pod barierką na samym środeczku. Publika żywo reagowała i sporo śiewała. W lipcu gra tam Judas Priest, na których będę i zapowiada się super kameralny gig
A'propos Kyuss.
Zagrali 17 utworów. Kontakt z publiką prawie żaden, wyszli zagrali i poszli. Może przez to że już od półtora miesiąca w trasie grając prawie codziennie. Po koncercie dostałem setliste, która prezentuje się następująco:
Gardenia
Hurricane
Thumb
1''
Conan Troutman
Freedom
Asteroid
Supa
50 million
Sandspider/Demon P
Odyssey
White
El Rodeo
100 Degrees
bisy
Spaceship Landing
Allen's Wrench
Green
Podsumowując, jak najbardziej pozytywny wypad i przedsmak mojego lipcowego tourne po UK
A'propos Kyuss.
Zagrali 17 utworów. Kontakt z publiką prawie żaden, wyszli zagrali i poszli. Może przez to że już od półtora miesiąca w trasie grając prawie codziennie. Po koncercie dostałem setliste, która prezentuje się następująco:
Gardenia
Hurricane
Thumb
1''
Conan Troutman
Freedom
Asteroid
Supa
50 million
Sandspider/Demon P
Odyssey
White
El Rodeo
100 Degrees
bisy
Spaceship Landing
Allen's Wrench
Green
Podsumowując, jak najbardziej pozytywny wypad i przedsmak mojego lipcowego tourne po UK
- Mike Patton
- -#Trooper

Ja też zazdroszcze!
Dzięki za reckę!
Dzięki za reckę!
Na Dime jest bootleg ( super jakości) z koncertu w Wolverhampton, POLECAM !!
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten post, stwierdziłem że tu będzie pasował najbardziej. Byłem wczoraj na koncercie Kyuss Lives! w Pradze i muszę powiedzieć że to najlepszy koncert na jakim byłem od dawien dawna.
Panowie grali 1h 40 min, zagrali 14 kawałków, w tym aż 4 bisy (zazwyczaj grają po 2-3 i tyle się spodziewałem) - przynajmniej wg. setlist.fm, bo ja jestem przekonany że było ich 5. Setlistę znajdziecie tutaj: http://www.setlist.fm/setlist/kyuss/201 ... fdf97.html od siebie dodam, że jest mocarna
7/10 ze Sky Valley plus po 4 z Circusa i Red Sun, miodzio, nie było właściwie słabej piosenki. Zabrakło mi tylko Demon Cleanera.
Na koncercie nie było tłumów, Czesi jak zwykle wyluzowani, pod sceną nie było muru z ludzkich ciał
, bez problemu i bez przepychanek stanęliśmy sobie w pierwszym rzędzie przy scenie, z metr od Garcii i ze dwa od Bjorka - także widok był świetny.
Koncertowo zespół wymiata, Garcia i Bjork wiadomo - klasa sama w sobie, ale nowy gitarzysta i basita również są świetni - nic dziwnego, bo to nie są w końcu ludzie z łapanki, np. basista, Billy Cordell gra również w Yawning Man. Brzmienie niesamowite, bardzo selektywne, przyczepić się mogę jedynie do zbyt słabego nagłośnienia wokalu Garcii, przez co w połowie koncertu przemieściłem się trochę w lewo, gdzie było go lepiej słychać.
Fanom Kyussa zdecydowanie polecam udanie się na ich koncert, a jeśli ktoś się martwi że bez Homme'a to już nie jest to samo, niech się nie martwi - to nieprawda. Jak napisał ktoś w recenzji któregoś z poprzednich koncertów Kyuss Lives!: "Josh Homme was not missed, not at all." Podpisuję się pod tym.
A na deser, dostałem od Garcii autograf na okładce Sky Valley.
...i co z tego, że chwilę później niechcący wylał mi na nią piwo a w trakcie suszenia kawałek się oddarł, sklei się

Panowie grali 1h 40 min, zagrali 14 kawałków, w tym aż 4 bisy (zazwyczaj grają po 2-3 i tyle się spodziewałem) - przynajmniej wg. setlist.fm, bo ja jestem przekonany że było ich 5. Setlistę znajdziecie tutaj: http://www.setlist.fm/setlist/kyuss/201 ... fdf97.html od siebie dodam, że jest mocarna
Na koncercie nie było tłumów, Czesi jak zwykle wyluzowani, pod sceną nie było muru z ludzkich ciał
Koncertowo zespół wymiata, Garcia i Bjork wiadomo - klasa sama w sobie, ale nowy gitarzysta i basita również są świetni - nic dziwnego, bo to nie są w końcu ludzie z łapanki, np. basista, Billy Cordell gra również w Yawning Man. Brzmienie niesamowite, bardzo selektywne, przyczepić się mogę jedynie do zbyt słabego nagłośnienia wokalu Garcii, przez co w połowie koncertu przemieściłem się trochę w lewo, gdzie było go lepiej słychać.
Fanom Kyussa zdecydowanie polecam udanie się na ich koncert, a jeśli ktoś się martwi że bez Homme'a to już nie jest to samo, niech się nie martwi - to nieprawda. Jak napisał ktoś w recenzji któregoś z poprzednich koncertów Kyuss Lives!: "Josh Homme was not missed, not at all." Podpisuję się pod tym.
A na deser, dostałem od Garcii autograf na okładce Sky Valley.
...i co z tego, że chwilę później niechcący wylał mi na nią piwo a w trakcie suszenia kawałek się oddarł, sklei się