Covery
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Covery
Nie lubię takiej muzyki, więc się nie wypowiem ale chyba dobrze, że artyści takiej klasy składają hołd Ironom, to może bardzo wypromować ich w pewnych środowiskach i pokazać snobom, że taka tandetna i nadęta muzyka też może sięgnąć artystycznych szczytów i inspirować nawet muzyków "z najwyższej półki".
to na pewno dobrze, ale mówię wiele interpretacji już słyszałem łącznie z techno i Gaba jakoś do mnie nie trafia i byłem ciekawy opinii innych
Jako projekt muzyczny, BAABA KULKA jest dla mnie totalną porażką, której nie jestem w stanie słuchaćBudziol pisze:jak Wam się podoba BAABA KULKA?
Night Mistress Fan Club Łódź
Najlepsze interpretacje IM jakie słyszałem od dawna. Zabawa konwencja, mieszanie na modłe jazzu i innych gatunków a nie głupie nasladownictwo jak w przypadku metalowych tribiutów. Lubie to.Budziol pisze:jak Wam się podoba BAABA KULKA?
Ostatnio zmieniony pn kwie 18, 2011 1:23 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 1 raz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
muycznie ok sredni akceptuję jej wokal, ale to już rzecz gustu
Mi też jakoś nie podchodzi zbyt specjalnie 
buhahahahahWrath pisze:Oni też dali radę:panzerschreck pisze:Flight of Icarus to utwór absolut, jeden z lepszych IM (myślę, że pierwsza 3 moich ich ulubionych kawałków) i zmierzyc się z tym to spore wyzwanie, ale dali radę.
http://www.youtube.com/watch?v=OBg-P0hs ... dded#at=76
a apropo Baaby Kulki to nie leży mi to i tyle
UP THE IRONS
Keep f**king support METAL! \m/
Ot co myślę.PanPrezes pisze:Nie lubię takiej muzyki, więc się nie wypowiem ale chyba dobrze, że artyści takiej klasy składają hołd Ironom, to może bardzo wypromować ich w pewnych środowiskach i pokazać snobom, że taka tandetna i nadęta muzyka też może sięgnąć artystycznych szczytów i inspirować nawet muzyków "z najwyższej półki".
Ale zauważyłem, że w Empiku łatwiej dostać Babę Kulkę niż The Final Frontier
MYSTIC strasznie promuje Gabe
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

No ja się postaram minimalnie szerzej opisać moje wrażenia z Baaby Kuli. Jako, że polskich artystów coverujących Iron Maiden warto wspierać a płytę znalazłem za 15 zł więc postanowiłem sobie kupić i zobaczyć co to jest szczególnie, że często podobają mi się zupełnie nowe interpretacje klasyków. Więc tak:
1. The Number of the Beast - pierwsze sekundy, refren, "krzyk" spowodowały, że zacząłem żałować, że kupiłem tę płytę. Jakiś zupełnie bez uczucia zaśpiewany. Taki wykastrowany troszkę. Partia, w której się oryginalnie znajduje solo całkiem przyzwoicie. Kiedy się już przyzwyczaiłem do wokalu to partia po solo do końca utworu była całkiem przyjemna. 4/10
2. Wratchild - Z utworu dzikiego robi się śmieszny, skoczny kawałeczek. Jedynie w refrenie zacząłem się zastanawiać co wspólnego ma on z wyrazem "wrath" ale poza tym całkiem fajnie 8/10
3. Aces High - Tego coveru słuchało mi się całkiem przyjemnie. Musiałem co prawda odjąć tyle basu ile się da ze względu na denerwujący bit w zwrotce. Marne było jedynie przejście między zwrotką a refrenem. 9/10
4. To tame a Land - Tutaj mam mieszane uczucia. Pomijając początek, który niesamowicie mnie drażnił to reszta wypada bardzo "w kratkę". Raz brzmi jak jakaś indyjska melodia (na plus) a raz jak disco polo na wiejskim weselu. Nie leży mi jakoś to wykonanie 5/10
5. The Ides of the March - rozwiązanie przypomina nieco bliźniaka czyli bodajże Sunburst Samsona. Bardzo króciutkie ale bardzo pozytywnie odebrałem ten cover 10/10
6. Prodigal Son - Przypadł mi do gustu bardziej od oryginału a to mnie zaskoczyło bardzo, bardzo, bardzo... 10/10
7. Flight of Icarus - no i diametralna zmiana... Brzmi jak naprawdę kiepska kolęda... No i "like an igol"
1/10
8. Children of the Damned - po raz kolejny zupełnie mi nie przypadło do gustu. Bardzo mi tu nie pasuje pianino. 2/10
9. The Clairvoyant - bardzo podobnie do oryginału i znacznie lepiej niż CotD.
10. Still Life - No i na koniec tragedia. Poza Icarusem najgorszy z 10tki. 2/10
Wychodzi średnia ok 6,0. Na pewno nie jest jakoś tragicznie ale słyszałem lepsze covery Iron Maiden. Zrobiła to na swój sposób ciekawie jednak jak dla mnie (w przynajmniej niektórych) mogła się wysilić bardziej, bo w przynajmniej połowie utworów nie słychać, że śpiewa to z przekonaniem.
1. The Number of the Beast - pierwsze sekundy, refren, "krzyk" spowodowały, że zacząłem żałować, że kupiłem tę płytę. Jakiś zupełnie bez uczucia zaśpiewany. Taki wykastrowany troszkę. Partia, w której się oryginalnie znajduje solo całkiem przyzwoicie. Kiedy się już przyzwyczaiłem do wokalu to partia po solo do końca utworu była całkiem przyjemna. 4/10
2. Wratchild - Z utworu dzikiego robi się śmieszny, skoczny kawałeczek. Jedynie w refrenie zacząłem się zastanawiać co wspólnego ma on z wyrazem "wrath" ale poza tym całkiem fajnie 8/10
3. Aces High - Tego coveru słuchało mi się całkiem przyjemnie. Musiałem co prawda odjąć tyle basu ile się da ze względu na denerwujący bit w zwrotce. Marne było jedynie przejście między zwrotką a refrenem. 9/10
4. To tame a Land - Tutaj mam mieszane uczucia. Pomijając początek, który niesamowicie mnie drażnił to reszta wypada bardzo "w kratkę". Raz brzmi jak jakaś indyjska melodia (na plus) a raz jak disco polo na wiejskim weselu. Nie leży mi jakoś to wykonanie 5/10
5. The Ides of the March - rozwiązanie przypomina nieco bliźniaka czyli bodajże Sunburst Samsona. Bardzo króciutkie ale bardzo pozytywnie odebrałem ten cover 10/10
6. Prodigal Son - Przypadł mi do gustu bardziej od oryginału a to mnie zaskoczyło bardzo, bardzo, bardzo... 10/10
7. Flight of Icarus - no i diametralna zmiana... Brzmi jak naprawdę kiepska kolęda... No i "like an igol"
8. Children of the Damned - po raz kolejny zupełnie mi nie przypadło do gustu. Bardzo mi tu nie pasuje pianino. 2/10
9. The Clairvoyant - bardzo podobnie do oryginału i znacznie lepiej niż CotD.
10. Still Life - No i na koniec tragedia. Poza Icarusem najgorszy z 10tki. 2/10
Wychodzi średnia ok 6,0. Na pewno nie jest jakoś tragicznie ale słyszałem lepsze covery Iron Maiden. Zrobiła to na swój sposób ciekawie jednak jak dla mnie (w przynajmniej niektórych) mogła się wysilić bardziej, bo w przynajmniej połowie utworów nie słychać, że śpiewa to z przekonaniem.
stare jak świat (ale dobre)
Ten cytat tak spodobał sie Gabie, że zamieściła go na swoim fejsieBudziol pisze:MYSTIC strasznie promuje Gabe
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
no jeśli w EMPIKU łatwiej dostać GABE niz FF
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

świetny dzieciak! swojego też tak wychowam !! 
Takie mi wpadło przypadkiem: http://www.youtube.com/watch?v=HvZp4SdV ... re=related
www.MetalSide.pl
Piekne, ta piosenka powinna być właśnie balladagumbyy pisze:Takie mi wpadło przypadkiem