A "The evil that man do"?Rainmaker. pisze:Seventh Son Of A Seventh Son nie może się jednak poszczycić takim numerem
Seventh son vs fear of the dark
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Seventh son vs fear of the dark
Na Fearze faktycznie są epokowe utwory, ale są i mielizny, a na Seventh Sonie każdy utwór jest małym, większym lub całkiem dużym arcydziełem

Przed '92 cholera z tego co pamiętam jakoś grali koncertyRainmaker. pisze: ...akurat jeśli chodzi o start to "Be Quick Or Be Dead" co by nie mówić jest zdecydowanie lepszym openerem niż Moonchild,, a i zakończenie albumu czyli tytułowy "Fear Of The Dark" jest tak kultowy że Ironi nie mogą grać bez niego grać koncertówSeventh Son Of A Seventh Son nie może się jednak poszczycić takim numerem
Siódmy Syn ;>
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

PanPrezes pisze:Na Fearze faktycznie są epokowe utwory, ale są i mielizny, a na Seventh Sonie każdy utwór jest małym, większym lub całkiem dużym arcydziełem![]()
A "The evil that man do"?Rainmaker. pisze:Seventh Son Of A Seventh Son nie może się jednak poszczycić takim numerem
...bez tego numeru spokojnie mogą i odbywają się koncerty, a Feara zaczął grać nawet Blaze
...gdzie mielizny, że dwa numery (The Apparition, Weekend Warrior) są trochę słabsze, to taka tragedia ? Zwłaszcza że Fear ma aż 12 kompozycji, czyli jak do dzisiaj najwięcej ze wszystkich nagranych albumów.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Niby tak ale SSOASS jest całościowo bardzo dobry. Przynajmniej wg mnie są tam prawie same świetne utwory.
Moonchild - moim zdaniem przeciętaniak
SSOASS, Can I Play with Madness, The Evil that Men do, Clairvoyant, Only the Good Die Young - arydzieła
Prophecy, Infinite Dreams - świetne utwory
Jeśli natomiast chodzi o FotD to:
Be Quick, Childhood's End, Wasting Love, Weekend Warrior - świetne utwory
From Here, Afraid to Shoot, Judas Be My Guide, Fugitive - arcydzieła
FotD - mistrzostwo świata
Aparition, Fear is the Key - kiepskie
Chains of Misery - nic specjalnego
Dlatego uważam, że FotD jest świetną płytą ale jednak bardziej lubię SSOASS mimo, że jest tam Moonchild
Moonchild - moim zdaniem przeciętaniak
SSOASS, Can I Play with Madness, The Evil that Men do, Clairvoyant, Only the Good Die Young - arydzieła
Prophecy, Infinite Dreams - świetne utwory
Jeśli natomiast chodzi o FotD to:
Be Quick, Childhood's End, Wasting Love, Weekend Warrior - świetne utwory
From Here, Afraid to Shoot, Judas Be My Guide, Fugitive - arcydzieła
FotD - mistrzostwo świata
Aparition, Fear is the Key - kiepskie
Chains of Misery - nic specjalnego
Dlatego uważam, że FotD jest świetną płytą ale jednak bardziej lubię SSOASS mimo, że jest tam Moonchild
Moonchild to genialny kawałek, może nawet lepszy od Be Quick.
Głos zdecydowanie na Fear Of The Dark... Świetne "Be Quick or Be Dead" ; "From Here to Eternity" ; "Afraid to Shoot Strangers" ; "Wasting Love" ; "Judas Be My Guide" ; "Weekend Warrior" czy też tytułowy... reszta też nie jest taka zła
Natomiast Seventh Son to najmniej lubiany przeze mnie album Maidenów, niby są tam fajne utwory, ale całość jednak namniej mi podchodzi ze wszystkich...
Natomiast Seventh Son to najmniej lubiany przeze mnie album Maidenów, niby są tam fajne utwory, ale całość jednak namniej mi podchodzi ze wszystkich...
Night Mistress Fan Club Łódź
- michalhusta
- -#Invader

Dla mnie SsotsS jest drugim albumem z jakim miałem styczność. Jest on po prostu świetny, a co do fear'a słuchałem ale mnie zbytnio nie przekonał więc głos idzie na SsotsS
Maiden England!
Co za pytanie
oczywiście że SSOASS. Chyba najlepszy album Żelaznej Dziewicy, każdy utwór świetny, a na FOTD już nie.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

na pewno lepszyPanPrezes pisze:Moonchild to genialny kawałek, może nawet lepszy od Be Quick.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

ZłapanyWCzasie pisze:na pewno lepszyPanPrezes pisze:Moonchild to genialny kawałek, może nawet lepszy od Be Quick.
Jako opener to na pewno nie lepszy
Siódmy syn za równy poziom od początku do końca.
Siódmy syn za równy poziom od początku do końca.
Fear Of The Dark to dla mnie jeden z najsłabszych albumów. Głos na genialnego Siódmego Syna.
Pewnie, że 7 Syn 
-
ARTUR MELOMAN
- -#Wrathchild

Jak można porównywać, legendarną płytę SSOTSS do tak przeciętnej jaką jest FOTD??-nie rozumiem.
Te akurat dwa krążki,chodzą w zupełnie różnych" ligach" i nie ma co się na ten temat rozpisywać.
Te akurat dwa krążki,chodzą w zupełnie różnych" ligach" i nie ma co się na ten temat rozpisywać.
Smells good
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

No po prostu to jest jakaś zaraza! No tak można porównywać, że niektórym (aż 25%!!!) SSOASS aż tak nie podchodzi. Są różne gusta i jedni wolą FotD. Ja osobiście wolę 7 syna ale to nie znaczy, że inną nie mogą woleć FotD, która jest moim zdaniem również świetną płytą...ARTUR MELOMAN pisze:Jak można porównywać, legendarną płytę SSOTSS do tak przeciętnej jaką jest FOTD??-nie rozumiem.
+1Rainmaker. pisze:...akurat jeśli chodzi o start to "Be Quick Or Be Dead" co by nie mówić jest zdecydowanie lepszym openerem niż Moonchild,, a i zakończenie albumu czyli tytułowy "Fear Of The Dark" jest tak kultowy że Ironi nie mogą grać bez niego grać koncertów Seventh Son Of A Seventh Son nie może się jednak poszczycić takim numerem
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

dla mnie kazdy utwór na 7th Sonie deklasuje kinderski tytuly z FOtD, a BQBoBD to utwór fakt bardzo dobry,ale dla mnie starego fana takie rzeczy jak Ides of March ,Where Eagles Dare czy Moonchild to duzo wieksza klasyka
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Synek!! Koniec imprezy!