Koncert na 666 urodziny Bydgoszczy - czy to realne?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

gripinc
-#Prowler
-#Prowler

Koncert na 666 urodziny Bydgoszczy - czy to realne?

Post autor: gripinc »

Witam wszystkich bardzo serdecznie!
To mój pierwszy wpis.
19 kwietnia 2012 roku Bydgoszcz obchodzi swoje 666 urodziny. Lepszej okazji na zorganizowanie koncertu w tym mieście już chyba nie będzie. Dodając do tego fakt, iż Janek ma w pobliżu Bydgoszczy rodzinę...
http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1, ... atach.html

...aż strach pomyśleć co by było, gdyby się to udało :)

Zachęcam do lobbowania tego pomysłu na bydgoskim forum Gazety Wyborczej. Dużo postów=duże zainteresowanie=zainteresowanie się tematem przez osoby mające wpływ na różne imprezy w mieście=koncert w Bydgoszczy za niecały rok :) :) :)

http://forum.gazeta.pl/forum/w,54,12607 ... _.html?v=2

Myślicie, że stać ich na odrobinę szaleństwa???
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: Koncert na 666 urodziny Bydgoszczy - czy to realne?

Post autor: Emilio »

To raczej nierealne. Ale nie mam nic przeciwko, może tym razem stadion zawiszy by nie został zdemolowany :P
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

gripinc pisze:Myślicie, że stać ich na odrobinę szaleństwa???
Będzie sianko, będzie granko :B ;););)
www.MetalSide.pl
gripinc
-#Prowler
-#Prowler

;)
Jest jeszcze hala, jest lotnisko...
Miejsce to nie problem.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Lotnisko to zły wybór, po ostatnich koncertach maiden, mety i ac/dc, kazdy ma chyba dosyć :P Po co grac w łuczniczce jak jest wieksza i nowoczesniejsza Ergo Arena czy Atlas Arena? Stadion Zawiszy to natomiast bardzo dobre miejsce, obiekt o pojemności na trybunach 20 tys a pojemności koncertowej, zakładam max 35, 40 tys wypadłby idealnie. :twisted:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

A ja cos czuje ze zobaczymy Ironów za rok na Sziget, cena 200 zl,dojazd ze 150, wyjdzie taniej niz u Live Nation.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Niestety też wydaje mi sie, że za rok beda w wiekszosci festiwale, ale licze tez na jakies osobny koncert...
gripinc
-#Prowler
-#Prowler

...urodzinowy na przykład!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

ZłapanyWCzasie pisze:A ja cos czuje ze zobaczymy Ironów za rok na Sziget, cena 200 zl,dojazd ze 150, wyjdzie taniej niz u Live Nation.
Czuć możesz sobie co chcesz... wszystko zależy od zespołu i organizatorów.
www.MetalSide.pl
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ale na Sziget jest naprawde fajna atmosfera,a jak bedziesz mial do tego set oparty na Number of the Beast czy utworach z lat 90 albo mix jednego i drugiego czyli powiedzmy wprost set bardzo ciekawy + to ze bedzie to jedyny koncert w tej czesci Europy i wszyscy najwieksi maniacy sie zjada to daje bardzo dobry koncert

raz tam bylem i chetnie wróce, przy calym szacunku chetniej pojechalbym tam niz do Warszawy czy do Czech

bym wlasnie chcial by zagrali malo koncertów,bo sorry o ile Polacy jeszcze jeszcze to tacy Czesi poprostu nie zasluguja na koncert
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

gripinc pisze:...urodzinowy na przykład!
to nie jest dobry termin,w kwietniu Ironi jesli sa w trasie to zawsze w USA, w Europie graja na wakacjach chyba ze promowali Dance..czy A Matter...we wrzesniu jesienia na koncertach halowych

inicjatywa fajna,ale nierealna

poza tym by Ironi zagrali musza byc w trasie,takie kapele nie graja takich okolicznosciowych koncertów,nie chodzi nawet o kase,to poprostu nieprofesjonalne ,jak niby by wygladaly przygotowania do takiego koncertu,Ironi to nie Scorpions ,musi byc kondycja na 100%, scenografia, przygotowania utworów itd.
gripinc
-#Prowler
-#Prowler

Właśnie oto chodzi. Czy są zdolni do takiego skoku w bok? Nie widziałem tego, ale podobno IM zagrali na jakimś weselu w Polsce.
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Soldier »

Owszem, ale to był czysty przypadek, na filmie Behind the Iron Curtain to widać.
Ostatnio zmieniony wt cze 14, 2011 2:29 pm przez Iron Soldier, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

ZłapanyWCzasie pisze:Czesi poprostu nie zasluguja na koncert
Na czym opierasz swoją opinię, bo jeśli na tym, że po Twojej części sceny gorzej się bawili to nie do końca się zgodzę ;-)
gripinc pisze:podobno IM zagrali na jakimś weselu w Polsce.
Chcieli się zabawić w jednej restauracji, ale akurat odbywało tam się wesele. Całe szczęście pan młody był fanem IM :cool:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

ZłapanyWCzasie pisze:ale na Sziget jest naprawde fajna atmosfera,a jak bedziesz mial do tego set oparty na Number of the Beast czy utworach z lat 90 albo mix jednego i drugiego czyli powiedzmy wprost set bardzo ciekawy + to ze bedzie to jedyny koncert w tej czesci Europy i wszyscy najwieksi maniacy sie zjada to daje bardzo dobry koncert
Ale generalnie to o co chodzi? Co będzie to będzie i na dzisiaj nie ma takich tematów... koncert na Węgrzech, set oparty na konkretnych płytach... ke?
ZłapanyWCzasie pisze:bo sorry o ile Polacy jeszcze jeszcze to tacy Czesi poprostu nie zasluguja na koncert
:B dobrze, że Ty wiesz kto zasługuje na koncert, a kto nie :lol:

Ktoś tutaj napisał, że w Pradze była o lepsza atmosfera niż w Warszawie... Może gdybyś był bardziej "przytomny" na koncercie, to lepiej mógłbyś to ocenić? :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

gumbyy pisze:bo sorry o ile Polacy jeszcze jeszcze to tacy Czesi poprostu nie zasluguja na koncert

dobrze, że Ty wiesz kto zasługuje na koncert, a kto nie
A co, Czesi nie zapłacili za bilety? :twisted:
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Ja nie płaciłem, ale zasłużyłem chyba :lol:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

gumbyy pisze:
ZłapanyWCzasie pisze:ale na Sziget jest naprawde fajna atmosfera,a jak bedziesz mial do tego set oparty na Number of the Beast czy utworach z lat 90 albo mix jednego i drugiego czyli powiedzmy wprost set bardzo ciekawy + to ze bedzie to jedyny koncert w tej czesci Europy i wszyscy najwieksi maniacy sie zjada to daje bardzo dobry koncert
Ale generalnie to o co chodzi? Co będzie to będzie i na dzisiaj nie ma takich tematów... koncert na Węgrzech, set oparty na konkretnych płytach... ke?
ZłapanyWCzasie pisze:bo sorry o ile Polacy jeszcze jeszcze to tacy Czesi poprostu nie zasluguja na koncert
:B dobrze, że Ty wiesz kto zasługuje na koncert, a kto nie :lol:

Ktoś tutaj napisał, że w Pradze była o lepsza atmosfera niż w Warszawie... Może gdybyś był bardziej "przytomny" na koncercie, to lepiej mógłbyś to ocenić? :)
byłem na tyle przytomny,by dopchać się do drugiego rzędu (płyta zwykła) a zaczynałem z samego końca,a Czesi do słabeuszy nie należą,dzięki temu uratowało mi to koncert który...oceniam bardzo dobrze,ale tylko jeśli chodzi o formę Ironów

nie byłem w Wawie,to nie mogę ocenić gdzie była lepsza atmosfera, oceniam po 3 koncertach w Polsce na których byłem,gdzie sumująć atmosfera była dużo lepsza niż na 2 koncertach Czeskich na których byłem
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

ZłapanyWCzasie pisze:oceniam po 3 koncertach w Polsce na których byłem,gdzie sumująć atmosfera była dużo lepsza niż na 2 koncertach Czeskich na których byłem
I z tego powodu Czesi nie zasługuja na koncert? :razz:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Ja też do końca nie łapię czemu, może w punktach mógłbyś wypisać?
Serio się pytam, bo ciekawi mnie co Ci sie tam nie podobało.
ODPOWIEDZ