Hm jednak brzmienie instrumentów i wokal Bruce'a nie są najlepsze. Pod tym względem nie ma startu do Beast Over hammersmith, Live After Death, Rock in Rio czy nawet Death on the Road. Za to wideo z tego koncertu uważam za jedne z najlepszych, a może nawet najlepsze w ich karierze.Chudy pisze:Maiden England pierwsza koncertówka jaką słyszałem i najlepsza.
Ulubione oficjalne wydawnictwo koncertowe audio Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubione oficjalne wydawnictwo koncertowe audio Iron Maiden
szczególnie te niedociągnięcia w wasting loveRainmaker. pisze:Choć "Live At Donington" też jest niezłe
-
Adrian1000
- -#Charlotte

RiR jest najlepsze, następnie LaD, BoH
Adrian
Od jakiegoś czasu moją ulubioną koncertówką nie jest "Live After Death", a "Rock in Rio".
Jej zawartość to trochę klasyki (osobiście wolałbym "Revelations" czy "Children of the Damned", zamiast "Iron Maiden" i "Run to the Hills", ale w zamian jest "The Evil That Men Do"), duża reprezentacja mojego ulubionego studyjnego albumu IM, "Brave New World" (szkoda, że nie grali na żywo "The Thin Line..."), a do tego "Sign of the Cross" i "The Clansman" - zaśpiewane przez Bruce'a brzmią dużo lepiej (a Bruce na "RiR" śpiewa zdecydowanie lepiej niż na "Death on the Road").
Jej zawartość to trochę klasyki (osobiście wolałbym "Revelations" czy "Children of the Damned", zamiast "Iron Maiden" i "Run to the Hills", ale w zamian jest "The Evil That Men Do"), duża reprezentacja mojego ulubionego studyjnego albumu IM, "Brave New World" (szkoda, że nie grali na żywo "The Thin Line..."), a do tego "Sign of the Cross" i "The Clansman" - zaśpiewane przez Bruce'a brzmią dużo lepiej (a Bruce na "RiR" śpiewa zdecydowanie lepiej niż na "Death on the Road").
każda koncertówka IM jest wspaniała. 
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Maiden Japan najlepsza. Zaraz za nia Beast Over Hammersmith i Live After Death
-
Deleted User 6661
Pewnie obiektywnie Rio jest najlepsze, ale "Live After Death" to cała moja młodość... Wspaniałe czasy, wspaniałe koncerty...
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Bez dwóch zdań "Maiden Japan"!!. Wersje live tych starych numerów rozp*erdalają czache! Jak dla mnie jeden z najlepszych koncertowych heavy metalowych krążków. Polecam wydanie z 1999 roku, gdzie posłuchać można całego koncertu z Nagoi. Jak dla mnie prawdziwa skurw*syńska jazda bez trzymanki. Materiał po prostu kruszy zęby. Nie ma po czym zbierać..........
Nie mniej lubię "Live!! + One", na którym są wyjeb*ne wersje "Drifter" i drugiego koncertowego killera "Phantom Of The Opera". Tak samo oceniam z resztą "Live After Death", którego słucham też bardzo często. W ogóle koncertowy Iron Maiden lat 80tych zabija mnie prawie za każdym razem tak samo, gdy tylko zarzucam jakiś materiał. "Maiden England" trochę niedocenione, ale mam nadzieje, że po ponownym wydaniu tego koncertu w 2013 roku, znalazło sie na to nieco więcej amatorów, bo kiedyś tak na prawdę, ten gig przeszedł bez większego echa niestety. A na prawdę jest na czym ucho zawiesić: "Still Life" (
),"Moonchild", "The Prisoner", "Seventh Son Of A Seventh Son", "Infinite Dreams", klimat trasy Seventh Tour Of A Seventh Tour 1988. Dalej chyba nie trzeba wymieniać?
Nie mniej lubię "Live!! + One", na którym są wyjeb*ne wersje "Drifter" i drugiego koncertowego killera "Phantom Of The Opera". Tak samo oceniam z resztą "Live After Death", którego słucham też bardzo często. W ogóle koncertowy Iron Maiden lat 80tych zabija mnie prawie za każdym razem tak samo, gdy tylko zarzucam jakiś materiał. "Maiden England" trochę niedocenione, ale mam nadzieje, że po ponownym wydaniu tego koncertu w 2013 roku, znalazło sie na to nieco więcej amatorów, bo kiedyś tak na prawdę, ten gig przeszedł bez większego echa niestety. A na prawdę jest na czym ucho zawiesić: "Still Life" (
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

RiR za wszystko. Jedyny minus to w wersji DVD 4:3 - nie znam innych.
-
Deleted User 6661
Rock in Rio właśnie teraz puszcza TVP Kultura. Wreszcie wiem, na co płacę abonament.
-
Deleted User 2259
Tylko to już tam puszczali chyba ze 100 razy 
-
Deleted User 6661
A czy ja pisałem, że to jakiś debiut jest? Ot, wzmianka. Miałem czas i ochotę, to sobie obejrzałem i wysłuchałem w TV.
-
Deleted User 1499
A weż z tym RIR na TVP , pocięte intro , wypieprzone chyba z 5 kawałków , i na sam koniec serwują 20min reklam zamiast dać dłuższy koncert.
Nie da się ukryć -jak ktoś chce mieć "cud - miód" - to trzeba sobie sprawić DVD.
-
Deleted User 6661
Nie o to mi chodziło. Po prostu fajnie, gdy Maiden można zobaczyć i usłyszeć w publicznej telewizji. To miłe. I mimo, że DVD kupiłem tydzień po premierze, koncert w TVP Kultura obejrzałem. Wycięto to i owo, trudno.
Wielki krzyk a to co zostało oficjalnie wydane to też pocięte... he he he.
Maiden England- swieny set,zero pudrowania.Brzmienie troche surowe ale dla mnie to zaleta 
RiR, potem Maiden England,Live at Donington, i butleg "When it's Time To Rock '86 
- Saimon1995
- -#Moderator

Dla mnie Rock in Rio. Darzę tę koncertówkę ogromnym sentymentem, bo to była pierwsze wydawnictwo od Iron Maiden, które kupiłem w życiu. A po za tym to koncert wymiata - wspaniała forma, repertuar równie genialny. Choć oczywiście ciężko wybrać jedno ulubione (Live After Death i Maiden England wcale gorsze nie są).
- AncientMariner
- -#Clansman

Live After Death to nr 1. Reszta dalej z nim
.