Ozzy Osbourne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- leomessi69
- -#Prodigal son

Re: Ozzy Osbourne
Lubię "Black Rain" z kilku powodów, które i tak do Ciebie nie dotrą, więc chyba sobie daruję wyjaśnianie.
Hmm, wciąż jednak nurtuję mnie co ma do tego wszystkiego Bdg?
Hmm, wciąż jednak nurtuję mnie co ma do tego wszystkiego Bdg?
A Ty z jakiej miejscowości jesteś? Boże - co za typowo polskie, stereotypowe myślenie. I jeszcze dochodzi megalomania - uwielbienie własnego zdania. Przecież jesteś nieomylny i masz jedyny słuszny patent na opinie.metal pisze:Prędzej spodziewałbym się tego po pryszczatym 15latku z Koszalina.
po kims z takim nickiem mozna sie wszystkiego spodziewacmetal pisze: Wybacz, ale zaskoczyło mnie, że gość w takim wieku i to jeszcze z Bydgoszczy może dać tak ocenić te albumy. Prędzej spodziewałbym się tego po pryszczatym 15latku z Koszalina.
-
Deleted User 622
Może tak bez napinania i z przymrozeniem okatomtomala pisze:A Ty z jakiej miejscowości jesteś? Boże - co za typowo polskie, stereotypowe myślenie. I jeszcze dochodzi megalomania - uwielbienie własnego zdania. Przecież jesteś nieomylny i masz jedyny słuszny patent na opinie.metal pisze:Prędzej spodziewałbym się tego po pryszczatym 15latku z Koszalina.
Losowo padło na Koszalin, ale podejrzewam że gdybym wpisał własną wioskę to też byś się zapienił, czyż nie?
Bo w Bydgoszczy stadion zdemolowali i biją czarnych!leomessi69 pisze:Hmm, wciąż jednak nurtuję mnie co ma do tego wszystkiego Bdg?
Mam kolegę z Bydgoszczy i to nie jest zarzut
Nie obruszyłem się z uwagi na Koszalin, Łódź, Wawę czy inny grajdół. Mnie chodzi o samą zasadę krytyki jaką zastosowałeś. I do napinki to u mnie lata świetlne.metal pisze:Losowo padło na Koszalin, ale podejrzewam że gdybym wpisał własną wioskę to też byś się zapienił, czyż nie?
- leomessi69
- -#Prodigal son

Naprawdę dziękuję za ciepłe przywitanie na forum...
Zdemolowanie stadionu w Bydgoszczy to rzeczywiście moja wina, szczególnie, że za pierwszym razem uczynili to pseudokibice z Łodzi a następnie ci z Warszawy i Poznania.
Pamiętajcie też, że to temat o Ozzy'm a nie o moim guście czy waszych problemach z moim nickiem. Czekałem rok z rejestracją na tym forum i już żałuję.
Zdemolowanie stadionu w Bydgoszczy to rzeczywiście moja wina, szczególnie, że za pierwszym razem uczynili to pseudokibice z Łodzi a następnie ci z Warszawy i Poznania.
Pamiętajcie też, że to temat o Ozzy'm a nie o moim guście czy waszych problemach z moim nickiem. Czekałem rok z rejestracją na tym forum i już żałuję.
poziom dyskusji na poziomie podstawówki :// ehhh dzieci 
i dobrze, heavy metal nie jest dla mieczakow \m/leomessi69 pisze:Czekałem rok z rejestracją na tym forum i już żałuję.
- leomessi69
- -#Prodigal son

Żałuję, gdyż forum to miejsce, gdzie każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale skoro tak się mamy bawić to podejmuję rękawicę.voivod pisze:i dobrze, heavy metal nie jest dla mieczakow \m/leomessi69 pisze:Czekałem rok z rejestracją na tym forum i już żałuję.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Musisz się przyzwyczaićleomessi69 pisze:Żałuję, gdyż forum to miejsce, gdzie każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale skoro tak się mamy bawić to podejmuję rękawicę.voivod pisze:i dobrze, heavy metal nie jest dla mieczakow \m/leomessi69 pisze:Czekałem rok z rejestracją na tym forum i już żałuję.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Killers to akurat jest słaba płyta. Oprócz wratchild, openera i oczywiście tytułowego to nie ma tam nic ciekawego
- leomessi69
- -#Prodigal son

Już się dosyć naczytałem wspaniałych dyskusji na temat albumu "Killers" 
Bo Killers jest dobre. Nawet bardzo. Ale to nie o tym temat.
Ozzy mi srednio podchodzi. Jego wokal mi jakos nie pasuje, zdecydowanie wole Heaven And Hell niz Paranoid. Mob Rules niz Sabbath Bloody Sabbath... Ano, Holy Diver niz Blizzard of Ozz.
Aha, [Manowar]pamietajcie bracia... Metal to wojna! [\Manowar]
Ozzy mi srednio podchodzi. Jego wokal mi jakos nie pasuje, zdecydowanie wole Heaven And Hell niz Paranoid. Mob Rules niz Sabbath Bloody Sabbath... Ano, Holy Diver niz Blizzard of Ozz.
Aha, [Manowar]pamietajcie bracia... Metal to wojna! [\Manowar]
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

jak dla mnie Ozzy to genialny wokalista, zarówno w Black Sabbath jak i podczas swojej solowej kariery. to głos, który miał i ma olbrzymi wpływa na ciężką muzykę. Dio to również mistrz, uwielbiam jego głos, a to co robił z Rainbow, Black Sabbath i swoim zespołem to prawdziwe majstersztyki. jednak nie chciałbym prównywać tych dwóch wspaniałych wokalistów, każdy z nich ma swoje mocne strony i śpiewa zupełnie inaczej
dlatego bądźmy wdzięczni opatrzności za jednego i za drugiego

dlatego bądźmy wdzięczni opatrzności za jednego i za drugiego
Ozzy nigdy nie był dobrym wokalistom, nie posiada ani grama techniki wokalnej, ale za to jest niezwykle charyzmatyczny i ma bardzo ciekawą barwę głosu, która idealnie pasowała do muzyki jaką grał wczesny Black Sabbath, a był to przecież głównie blues, gdzie od zawsze były charakterystyczne zawodzące wokale, a wysoki czysty śpiew Dio pasował jak pięść do nosa, co najlepiej widać na Live Evil.
Jednak co do Ozziego to prawda jest taka, że gdyby po wywaleniu na zbity pysk z BS nie trafił na świętej pamięci Randiego, dziś by już o nim nikt nie pamiętał. Byłby koleją przebrzmiałą gwiazdą minionej epoki, grającą po pipidówach. Samą ciekawą barwą głosu nie zrobiłby żadnej wielkiej kariery. Nie ma sensu porównywać go do Dio, bo to całkiem inny poziom artysty, ale on z kolei nie miał takiego szczęścia do instrumentalistów, bo z jego kariery solowej tylko Holy Diver dorównuje najlepszym dokonaniom Rainbow i BS.
Jednak co do Ozziego to prawda jest taka, że gdyby po wywaleniu na zbity pysk z BS nie trafił na świętej pamięci Randiego, dziś by już o nim nikt nie pamiętał. Byłby koleją przebrzmiałą gwiazdą minionej epoki, grającą po pipidówach. Samą ciekawą barwą głosu nie zrobiłby żadnej wielkiej kariery. Nie ma sensu porównywać go do Dio, bo to całkiem inny poziom artysty, ale on z kolei nie miał takiego szczęścia do instrumentalistów, bo z jego kariery solowej tylko Holy Diver dorównuje najlepszym dokonaniom Rainbow i BS.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ale stało się na szczęście tak jak się stało, Ozzy nagrał kilka genialnych płyt solowo i szybko osiągnął status artysty legendarnego, kultowego. Swoją drogą, Ozzy zawsze miał nosa do zaj**istych muzyków, którym tak na prawdę, można by spokojnie przypisać 80% sukcesu Ozzy'ego.PanPrezes pisze: Jednak co do Ozziego to prawda jest taka, że gdyby po wywaleniu na zbity pysk z BS nie trafił na świętej pamięci Randiego, dziś by już o nim nikt nie pamiętał. Byłby koleją przebrzmiałą gwiazdą minionej epoki, grającą po pipidówach.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Rattlehead
- -#Invader

Prawda ale też nigdy nie zastanawiałem się jak by to było bez Randy'ego. Niemniej jednak pierwsze płyty KULT! Aż sobie ostatnio wróciłem do Bark at the Moon. Jak ja tego dawno nie słuchałem! Kiedyś bardzo długo katowałem. Paradoksalnie niezbyt lubię erę z Zakkiem, bo nie lubię jakoś jego stylu gry. Wolę Randy'ego czy E. Lee chociażby.LukaSieka pisze:Ale stało się na szczęście tak jak się stało, Ozzy nagrał kilka genialnych płyt solowo i szybko osiągnął status artysty legendarnego, kultowego. Swoją drogą, Ozzy zawsze miał nosa do zaj**istych muzyków, którym tak na prawdę, można by spokojnie przypisać 80% sukcesu Ozzy'ego.
Zapomina każdy o Bobie Daisley'u, bez którego Ozz by pewnie cienko piszczał, bo gość pisał wiele materiału. Trzon ekipy Osbourne'a przez wiele długich lat.
mi się wydaje że wszyscy zapominacie że głównym twórcą solowego sukcesu Ozza była Sharon 
Szykuje się nowe wydawnictwo od Księcia Ciemności
http://maytherockbewithyou.com/mtrbwy/2 ... ober-10th/
http://maytherockbewithyou.com/mtrbwy/2 ... ober-10th/