Ale to chyba nie kwestia produkcji nośnika jest tutaj decydująca? Oryginalne wydawnictwa IM wydaje EMI i znajdują się one w ich katalogu.krusejder pisze:Jeśli te płyty są tłoczone, to należało nazwać je ORYGINAŁAMI.
Rarytasy i wyprzedaże
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Rarytasy i wyprzedaże
www.MetalSide.pl
Dla mnie jako potencjalnego nabywcy to jest nieistotne. Ważniejsze jest, czy to tłok, czy cd-r. Ponieważ nie napisali, ze cd-r, to zakładam, że tłok.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dokładnie, o oryginalności decyduje licencja, a nie typ nośnika.gumbyy pisze:Ale to chyba nie kwestia produkcji nośnika jest tutaj decydująca? Oryginalne wydawnictwa IM wydaje EMI i znajdują się one w ich katalogu.krusejder pisze:Jeśli te płyty są tłoczone, to należało nazwać je ORYGINAŁAMI.
W przypadku bootlega to pewnie dałoby się podywagować na ten temat trochę bardziej.
Generalnie to nie jest oryginalne wydawnictwo Iron Maiden, tylko tego, kto wypuścił ten bootleg.Madril pisze:W przypadku bootlega to pewnie dałoby się podywagować na ten temat trochę bardziej.
www.MetalSide.pl
Aktualnie każdy śmiertelnik ma możliwość zamówienia sobie tłoczenia (nawet pojedynczych sztuk) CD-ków z nadesłaną wcześniej zawartością. A swoją drogą nawet nieźle można na czymś takim zarobić - jak ktoś umie obsługiwać programy do tworzenia grafiki to tym bardziej. Z drugiej strony jak się przyczepią do nas odpowiednie "służby" to już może być nie ciekawie 
Mogą się przyczepić, bo pirat wykorzystał oryginalne motywy graficzne z tourbooka czy koszulki. A ponieważ nie sprzedaje tego po kosztach, lecz po cenie za matkę cygana, to dodatkowy paragrafik by się znalazł
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
I sprzedaje na nośniku nie swoją własność!krusejder pisze:Mogą się przyczepić, bo pirat wykorzystał oryginalne motywy graficzne z tourbooka czy koszulki.
www.MetalSide.pl
Ale dramatyzujecie. Na całym świecie takie produkcje się pojawiają i nikt nie widzi w tym problemu.
O - pierwszy przykład - http://cgi.ebay.pl/Iron-Maiden-longbox- ... 3cbb50dbd4
Spoko... ja kumam, że ludzie handlują tłoczonymi bootlegami. Tylko nie powinno się tego nazywać oryginalnymi wydawnictwami.tomtomala pisze:Ale dramatyzujecie. Na całym świecie takie produkcje się pojawiają i nikt nie widzi w tym problemu.
www.MetalSide.pl
Kumam. Tu się zgodzę. Choć definicja oryginału jest dość szeroka i pewnie niejeden prawnik miałby inne zdanie od Twojego.
Dla mnie definicja jest prosta (tomtomala pisze:Kumam. Tu się zgodzę. Choć definicja oryginału jest dość szeroka i pewnie niejeden prawnik miałby inne zdanie od Twojego.
To, że ktoś nagrał na koncercie bootleg, nie oznacza, że jest właścicielem tej muzy. Tak samo jakby ktoś nagrał film w kinie i dalej go sprzedawał na DVD.
www.MetalSide.pl
oryginał to oryginał, boot choćby tłoczony nie może nim być bo nie sygnuje tego zespół.
Wydania swoją drogą bardzo ładne, choć drogie
Wydania swoją drogą bardzo ładne, choć drogie
jakby ktoś chciał mam na sprzedaż 3 japońce na winylu z OBI
LAD
PIECE OF MIND
666
jak coś na PW
LAD
PIECE OF MIND
666
jak coś na PW
best of the beast mi sprzedaj :j
jpn na LP? 
japońca masz? ło matko
ja nie wiem po ile one chodza bo w ogole nie patrze na japończyki prawie.
za mało mam normalnych wydan.
Moze masz cos nie japonskiego z lat 90-tych bo tylko tego okresu mi brakuje?
mam tylko x factora picture, do dupy jest ale jest
A ostatnio sie napaliłem na Laserdisc, bo parę fajnych wydali. Ale niewiele tego na ebay'u .
ja nie wiem po ile one chodza bo w ogole nie patrze na japończyki prawie.
za mało mam normalnych wydan.
Moze masz cos nie japonskiego z lat 90-tych bo tylko tego okresu mi brakuje?
mam tylko x factora picture, do dupy jest ale jest
A ostatnio sie napaliłem na Laserdisc, bo parę fajnych wydali. Ale niewiele tego na ebay'u .
znaczy best beasta mam CD box JPN na LP tylko UK 
co wydali na laserdisc?
acha, na jpn LP mam jeszcze na sprzedaż LIVE+one z obi
co wydali na laserdisc?
acha, na jpn LP mam jeszcze na sprzedaż LIVE+one z obi
no mi o LP chodzi. daj znac jaka cena jakby co, chyba ze nie sprzadajesz.
Behind The Iron Curtain
Donington Live 1992
Live After Death
Maiden England
Raising Hell
The First Ten Years
Video Pieces
Przeważnie kazda z tych pozycji jest w kilku róznach wersjach, nie tak jak w LP made in japan że jest OBI i jakies hieroglify japonskie, tylko okładki się różnia, inna czcionka inne logo zespołu i takie tam, fajnie wygląda.

12 Wasted YearsBudziol pisze:co wydali na laserdisc?
Behind The Iron Curtain
Donington Live 1992
Live After Death
Maiden England
Raising Hell
The First Ten Years
Video Pieces
Przeważnie kazda z tych pozycji jest w kilku róznach wersjach, nie tak jak w LP made in japan że jest OBI i jakies hieroglify japonskie, tylko okładki się różnia, inna czcionka inne logo zespołu i takie tam, fajnie wygląda.

Ja jak zwykle mam kilka pytańkrusejder pisze:trochę tego się zebrało, głównie na japończykach
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1273311
BNW i AMOLAD to są I czy II edycje(z naklejkami czy bez)?
Mogłbys wstawić jakieś foty?
Istnieje możliwość zapłaty zwykłym przelewem(poza systemem płacę z allegro)?
Dzięki za odpowiedź. Zdaje sobie sprawę, że zawracam gitarę, no ale nie lubię licytować w ciemno, także jeszcze raz dzięki za wyjaśnienia