04-07/07/2012 - Heineken Opener - Gdynia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
04-07/07/2012 - Heineken Opener - Gdynia
HEINEKEN OPENER
Środa 4 lipca 2012 — Sobota 7 lipca 2012
Lotnisko Gdynia - Kosakowo
Od ostatniego koncertu jubileuszowej edycji Heineken Open’er Festival minęło 127 dni. Artyści, agenci i promotorzy intensywnie planują kolejny sezon festiwalowy. Już w środę po godzinie 20.00 w Programie Alternatywnym na antenie radiowej Trójki oraz w klubie Alter Art dowiecie się, kto będzie pierwszym headlinerem przyszłorocznego Open’era. Ujawnimy także daty festiwalu oraz ceny biletów i warunki przedsprzedaży. Rozpoczynamy nową dekadę!
Ceny biletów:
- 165 zł - jednodniowe
- 370 zł - karnet 4-dniowy
- 410 zł - karnet 4-dniowy z polem nam.
- 290 zł - karnet 2-dniowy
- 330 zł - karnet 2-dniowy z polem nam.(6-7.07)
Bat For Lashes
Björk
Bloc Party
Bon Iver
Dry the River
Franz Ferdinand
Friendly Fires
Gogol Bordello
Jamie Woon
Janelle Monáe
Julia Marcell
Justice
M83
Major Lazer
Mumford & Sons
New Order
Nosowska
Orbital
penderecki // greenwood
Public Enemy
SBTRKT Live
The Kills
The Maccabees
The Mars Volta
The xx
Toro Y Moi
Wiz Khalifa
Środa 4 lipca 2012 — Sobota 7 lipca 2012
Lotnisko Gdynia - Kosakowo
Od ostatniego koncertu jubileuszowej edycji Heineken Open’er Festival minęło 127 dni. Artyści, agenci i promotorzy intensywnie planują kolejny sezon festiwalowy. Już w środę po godzinie 20.00 w Programie Alternatywnym na antenie radiowej Trójki oraz w klubie Alter Art dowiecie się, kto będzie pierwszym headlinerem przyszłorocznego Open’era. Ujawnimy także daty festiwalu oraz ceny biletów i warunki przedsprzedaży. Rozpoczynamy nową dekadę!
Ceny biletów:
- 165 zł - jednodniowe
Bat For Lashes
Björk
Bloc Party
Bon Iver
Dry the River
Franz Ferdinand
Friendly Fires
Gogol Bordello
Jamie Woon
Janelle Monáe
Julia Marcell
Justice
M83
Major Lazer
Mumford & Sons
New Order
Nosowska
Orbital
penderecki // greenwood
Public Enemy
SBTRKT Live
The Kills
The Maccabees
The Mars Volta
The xx
Toro Y Moi
Wiz Khalifa
Ostatnio zmieniony pt kwie 06, 2012 8:48 am przez yankes, łącznie zmieniany 7 razy.
- Mike Patton
- -#Trooper

Re: 04-07/07/2012 - Heineken Opener - Gdynia
Mnie dochodzą słuchy, że ma tam być Black Sabbath
Ale podkreślam są to tylko słuchy...
O nie... mam nadzieję, że koncert BS jednak obędzie się w jakiejś hali, a nie na Openerze :p
Pierwszym headlinerem jest Bjork
jakaś bierg, niewiem czy tak to się pisze ?
Spodziewałem się czegoś mocniejszego szczerze.
Generalnie Bjork jest mocnym strzałem jeśli chodzi o taką alternatywną muzykę. Nie wiem czego się można spodziewać, The Doors? 
Dla niektórych to będzie mocne. Mi to tito. Wolałbym RHCP, jak większość chyba 
RHCP pasuje do Openera ale Black Sabbath to przesada tak jak Anthrax na Woodstocku IMO
Dzisiaj ruszyła sprzedaż biletów na kolejną edycja festiwalu Heineken Open’er, który odbędzie się w dniach 4 - 7 lipca 2012 roku na lotnisku Gdynia Kosakowo. Po raz pierwszy Heineken Open’er rozpocznie się w środę i potrwa do soboty włącznie, a pierwszym ogłoszonym headlinerem Open’er 2012 jest Björk!
Ceny biletów:
- 165 zł - jednodniowe
Ceny biletów:
- 165 zł - jednodniowe
Co to jest?
-
Deleted User 2868
Ze strony openera:
The xx są jednymi z najważniejszych debiutantów ostatnich lat i prawdziwym fenomenem na brytyjskiej scenie muzycznej. Ich stale wzrastająca popularność nie jest wynikiem zabiegów marketingowych tylko prawdziwych emocji. A te, nawet po roku milczenia zespołu, stawiają The xx w gronie najbardziej pożądanych zespołów na świecie, dlatego z jeszcze większą radością informujemy, że Heineken Open’er jest, obok Primavera Sound, jednym z dwóch festiwali, który może już teraz ogłosić koncert grupy The xx w przyszłym sezonie festiwalowym. Występ odbędzie się w ramach promocji nowego albumu, którego premiera przewidziana jest na wiosnę 2012 roku. Drugie wydawnictwo The xx jest jednym z najbardziej oczekiwanych albumów przyszłego roku i jednocześnie najbardziej strzeżonych projektów studyjnych nad jakimi pracują obecnie światowi artyści.
The xx są jednymi z najważniejszych debiutantów ostatnich lat i prawdziwym fenomenem na brytyjskiej scenie muzycznej. Ich stale wzrastająca popularność nie jest wynikiem zabiegów marketingowych tylko prawdziwych emocji. A te, nawet po roku milczenia zespołu, stawiają The xx w gronie najbardziej pożądanych zespołów na świecie, dlatego z jeszcze większą radością informujemy, że Heineken Open’er jest, obok Primavera Sound, jednym z dwóch festiwali, który może już teraz ogłosić koncert grupy The xx w przyszłym sezonie festiwalowym. Występ odbędzie się w ramach promocji nowego albumu, którego premiera przewidziana jest na wiosnę 2012 roku. Drugie wydawnictwo The xx jest jednym z najbardziej oczekiwanych albumów przyszłego roku i jednocześnie najbardziej strzeżonych projektów studyjnych nad jakimi pracują obecnie światowi artyści.
Oni tak do każdego zepsołu piszą ;P . I chyba dlatego Open'er jest 10000 lat swietlnych line-upem za innymi europejskimi festiwalami 
Open'er 2012 
Od co najmniej dwóch lat ciekawszą muzycznie opcją jest Off Festival. Więc, nawet jeśli nie będzie tam gwiazd takich jak Bjork, to wybieram Katowice.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Hehe, a mnie akurat The xx mega ucieszyło i już wiem że na Openera uderzę, od następnych ogłoszeń zależy czy tylko na dzień z iksami czy na całość - ale tego koncertu na pewno nie przegapię. Już w obecnej chwili lineup 2012 wydaje mi się ciekawszy niż cały Opener 2011.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

ten festival to dno na muzycznej mapie Polski od lat,na podobnym Sziget na Węgrzech,może zagrać Iron Maiden,Motorhead ,Judas Priest,tam jest miejsce dla wszystkich odmian rocka,u nas stary hard-rock uchodzi za wiochę ,tylko u nas tak jest