01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Szkieletor
- -#Invader

Re: 01-03/06/2012 - Metalfest - Jaworzno
fajnie, że Death Angel gra dwa razy 
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jak na razie wydaje mi się, że może być ciężko jeśli chodzi o frekwencję, bo w tym samym terminie organizowane są Ursynalia, a i Sonisphere może odbyć się w tym czasie.
1. Metalfesty raczej z założenia są festiwalami na max 10tysWICKER MAN pisze:Jak na razie wydaje mi się, że może być ciężko jeśli chodzi o frekwencję, bo w tym samym terminie organizowane są Ursynalia, a i Sonisphere może odbyć się w tym czasie.
2. Ursynalia mają inny target. Metalfest jest stricte metalowy, warszawska impreza raczje nastawiona na szerszą publiczność
3. Jeśli na Sonisphere ma być Metallica, a wiele na to wskazuje, to nie będzie to na pewno 1-3 czerwca, bo wtedy grają na RaR/RiP.
Będzie dobrze. Oczywiście nikt nie oczekuje 40.000 ludziWICKER MAN pisze:Jak na razie wydaje mi się, że może być ciężko jeśli chodzi o frekwencję
www.MetalSide.pl
Nie będzie tłoku to i komfort oglądania będzie większy 
Night Mistress Fan Club Łódź
W najbliższy piątek ogłosimy głównego headlinera festiwalu.
Po co się podniecać skoro i tak wiadomo że Headlinerem będzie tegoroczny wszędobylski MACHINE HEAD ? 
-
Deleted User 2868
Byłoby świetnie IMO, ale wątpię, że to będą oni 
Headliner jest zapewne dla wszystkich edycji, a więc i dla czeskiej. Na Brutalu Machine Head jest gwiazdą, więc podejrzewam, że nie będą na dwóch festiwalach w Czechach grać.
Ja obstawiam Testament.
Ja obstawiam Testament.
-
Deleted User 2868
To był pierwszy zespół, o którym pomyślałem, oby!yankes pisze:Ja obstawiam Testament.
Ja stawiam na Slayer!
Choć to pobożne (co za słowo przy tym zespole) życzenie.
-
Deleted User 4876
na SLayera to bym nawet na piechote poszedł ( nie no zartuje) ale ostatnio oglądałem ich wystep na SOni w Sofii, kurde ta kapela ma moc... no nic ich nie pobije..
Slayer gra 2.06. w Holandii więc raczej nie ma szans...tomtomala pisze:Ja stawiam na Slayer!Choć to pobożne (co za słowo przy tym zespole) życzenie.
MH wolałbym na SONI razem z w/w Slayerem i Metą
Orientujecie się może czy są (lub będą) bilety jednodniowe? Bardzo interesuje mnie występ ENSIFERUM i to głównie na nich chciałbym jechać 
"Only the good die young
all the evil seems to live forever"
Być może będą, ale wydaje mi się, że przy takiej cenie karnetu na cały festiwal, jest to raczej mało opłacalny biznes... Zobacz, że nigdzie nie usłyszysz na żywo takiego składu za takie pieniądze.Nikodem pisze:Orientujecie się może czy są (lub będą) bilety jednodniowe?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Jeżeli - podkreślam: JEŻELI - info, które do mnie dotarło (a którym nie mogę się podzielić, za co sorki wszystkich), się potwierdzi, headliner będzie naprawdę solidny i z pewnością da 1. polskiej edycji imprezy frekwencję między 10 a 20 tys. osób.WICKER MAN pisze:Jak na razie wydaje mi się, że może być ciężko jeśli chodzi o frekwencję, bo w tym samym terminie organizowane są Ursynalia, a i Sonisphere może odbyć się w tym czasie.
Żeby nie było, że pierniczę, rzucę tylko nieco enigmatycznie, że jest to zespół nieeuropejski, u szczytu formy i sławy, a w ramach prywaty dodam, że biorąc pod uwagę dotychczasowe składy Metalfestów nie spodziewałem się tak mocnego headlinera A.D. 2012.
Tak, ale może nie każdemu podchodzą wszystkie zespoły. Mnie na przykład na tą chwilę interesuje z tego składu W.A.S.P. oraz In Extremo. Ale mimo to nie dam za ich koncert 249 zł...Steve pisze:Być może będą, ale wydaje mi się, że przy takiej cenie karnetu na cały festiwal, jest to raczej mało opłacalny biznes... Zobacz, że nigdzie nie usłyszysz na żywo takiego składu za takie pieniądze.Nikodem pisze:Orientujecie się może czy są (lub będą) bilety jednodniowe?
Night Mistress Fan Club Łódź
Ja mógłbym bez żalu odpuścić sobie wielką czwórke i sonisa za 400zł i zapłacić tą samą cene za Metalfest PL, to by była moja inwestycja życia, bo jak narazie nie było w PL festu z tak mocnym lineupem za taką cene.