New Live DVD (EN VIVO!)

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mercenary155
-#Invader
-#Invader

Re: New Live DVD (EN VIVO!)

Post autor: Mercenary155 »

Regularna wersja a steel box to te same płyty tylko inne opakowanie.
W moim steel boxie wszystko jest ok żadnych skoków głośności ani nic w tym stylu
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Skoki poziomu głośności mogą pojawić się jeśli słuchasz wersji 5.1 w Stereo.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Przy 5.1 pojawiają się zawsze takie "klocki". Generalnie - wszystko baaaardzo in plus. zacny koncert, warty cenki, polecam!
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Apropo ceny, to podczas gdy Blu-ray w Saturnie czy Media kosztuje 140-150zł, to na allegro bez problemu można kupić za 99zł ;-)
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Możecie zamówić w Empiku 20 % taniej http://www.empik.com/nl
Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Bamoko »

Mr.Hankey pisze:Skoki poziomu głośności mogą pojawić się jeśli słuchasz wersji 5.1 w Stereo.
U mnie akurat problemy są na normalnym trybie stereo. Przy 5.1 wszystko jest ok, więc może przyczyna leży gdzie indziej. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź. A swoją drogą pamiętam historię z DVD Death On The Road, które to zostało wycofane zaraz po premierze, ze względu na "nieme" partie Dave'a Murray'a.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Bamoko pisze:
Mr.Hankey pisze:Skoki poziomu głośności mogą pojawić się jeśli słuchasz wersji 5.1 w Stereo.
U mnie akurat problemy są na normalnym trybie stereo. Przy 5.1 wszystko jest ok, więc może przyczyna leży gdzie indziej. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź. A swoją drogą pamiętam historię z DVD Death On The Road, które to zostało wycofane zaraz po premierze, ze względu na "nieme" partie Dave'a Murray'a.
A to nie było przypadkiem ze względu na błędy w obrazie na dysku stereo? :P
Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Madril pisze:
Bamoko pisze:
Oczywiście była to wada produkcyjna całej partii, której efektem była niema ścieżka Dave'a ;-)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Pytanie - nie ma tutaj wersji greckiej? Przekopałem ebaya i nie widzę.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Bamoko pisze:
Madril pisze:
Bamoko pisze: U mnie akurat problemy są na normalnym trybie stereo. Przy 5.1 wszystko jest ok, więc może przyczyna leży gdzie indziej. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź. A swoją drogą pamiętam historię z DVD Death On The Road, które to zostało wycofane zaraz po premierze, ze względu na "nieme" partie Dave'a Murray'a.
Oczywiście była to wada produkcyjna całej partii, której efektem była niema ścieżka Dave'a ;-)
To dziwne, mam pierwsze wydanie i na obu dyskach Dave'a słychać normalnie (sprawdziłem w kilku momentach). :)
Pamiętam, że kiedyś na dysku stereo od BNW były błędy w obrazie na komputerze z włączoną akceleracją sprzętową dla DVD i wydaje mi się, że inni też się właśnie na to skarżyli.
Awatar użytkownika
Bamoko
-#Prisoner
-#Prisoner

Madril pisze:
Bamoko pisze:
Madril pisze: A to nie było przypadkiem ze względu na błędy w obrazie na dysku stereo? :P
To dziwne, mam pierwsze wydanie i na obu dyskach Dave'a słychać normalnie (sprawdziłem w kilku momentach). :)
Pamiętam, że kiedyś na dysku stereo od BNW były błędy w obrazie na komputerze z włączoną akceleracją sprzętową dla DVD i wydaje mi się, że inni też się właśnie na to skarżyli.
Jeśli chodzi o Death On The Road to pamiętam, że wrześniu 2005 w MM zakupiłem CD i DVD. Ponieważ z DVD był ww problem, poprosiłem o wymianę kopii. Koleś z MM powiedział, że mogę jedynie oddać bo wycofują wszystkie kopie w związku z wadą. I pamiętam, że w związku z tym DVD było kilka miesięcy opóźnione względem CD. Ale przecież to było tak dawno... ;-)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Mam takie pytanie czym różni się normalna wersja dvd od tej trójwymiarowej tylko okładką?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Bamoko pisze:Jeśli chodzi o Death On The Road to pamiętam, że wrześniu 2005 w MM zakupiłem CD i DVD. Ponieważ z DVD był ww problem, poprosiłem o wymianę kopii. Koleś z MM powiedział, że mogę jedynie oddać bo wycofują wszystkie kopie w związku z wadą. I pamiętam, że w związku z tym DVD było kilka miesięcy opóźnione względem CD. Ale przecież to było tak dawno... ;-)
Dokładnie tak było (problem sam mogłem u siebie na kompie zaobserwować przy odpowiednich ustawieniach, chyba od BNW się zaczynało). Swojej kopii jednak nie oddałem, bo szkoda mi zachodu było. :P
Invader pisze:Mam takie pytanie czym różni się normalna wersja dvd od tej trójwymiarowej tylko okładką?
Tak. I to nie jest trójwymiarowe, tylko jakby hologram. :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

tomtomala pisze:Pytanie - nie ma tutaj wersji greckiej? Przekopałem ebaya i nie widzę.
a jakie "inne" wersje znalazłeś? Promo? Jpn z OBI?

mój komplet dziś właśnie doszedł: STEEL, 2LP, 2CD
jutro uczta, wiec o doznaniach audio/wizualnych napisze pózniej

ładnie wydane 2LP picture, pozytywnie jestem zaskoczony STEEL DVD - fajnie zrobiona okładka, nadruk bezpośrednio na pudełku, jakby 3D naprawdę fajnie to wygląda :)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Budziol pisze:a jakie "inne" wersje znalazłeś? Promo? Jpn z OBI?
Dokładnie te. Plus oczywiście Hong Kong z obi.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

masz foto promo ?
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

tzn. byśmy się zrozumieli - ja nie kupiłem żadnego dodatkowego wydania. Szperałem za greckim ale widziałem promówki w jakiejś limitowanej edycji.

O chociażby to - http://www.ebay.pl/itm/320860159954?ssP ... 1423.l2649

Co to dokładnie jest - nie wiem, bo ani opis nie za czytelny, ani zdjęcie wyraźne.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

tez to widzialem, ale nie bardzo wlasnie wiem co to jest
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

ktoś kto ma dostep do jakiejs lepszej drukarki sobie to zrobił w wiekszej ilosci i teraz chce opchnąć
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Hmm... Czy ktoś z Was zauważył może lekkie trzaski na Coming Home na CD w 3:27 i 3:30?
ODPOWIEDZ