Iron Maiden czy Metallica?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: Iron Maiden czy Metallica?
Nie wszyscy fani Iron Maiden od razu za zespół nr.2 muszą stawiać Metallice Slayera czy Megadeth , ja np. thrash lubię ale nie jest to dla mnie jakiś muzyczny top , zdecydowanie wolę klasyczny heavy-metal Saxon, Accept, Manowar, Judas Priest czy wcześniejsze granie z lat 70
To jest takie postawienie sprawy , że dla każdego ukochane zespoły to muszą być obok Ironów Metallica, Slayer, Megadeth czy Antrax
To jest takie postawienie sprawy , że dla każdego ukochane zespoły to muszą być obok Ironów Metallica, Slayer, Megadeth czy Antrax
-
Deleted User 5453
Cóż, ja stawiam Megadeth na drugim miejscu nie dlatego, że jest popularny, stawiam go na drugim, bo to świetny zespół i bardzo podobają mi się jego utwory, ale nie odtrącam też takich właśnie klasycznych zespołów jak np. Saxon, Accept, W.A.S.P, Helloween albo chociażby Alice Cooper, o którym mało kto już pamięta. To od człowieka zależy czego słucha i nie powinno się zarzucać mu, że słucha tylko tych popularnych zespołów. Już gdzieś spotkałam się z opinią, że zespoły starsze są dyskryminowane i tracą na popularności, a tak naprawdę to gówno prawda. Każdy słucha starszych zespołów, ale nie musi stawiać ich od razu w top 3 dlatego, że są starsze. To się podoba mniej, to bardziej i wątpię żeby dla prawdziwego fana liczyła się popularność zespołu.
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

akurat się nie zgodzę. Alice jest bardzo dobrze pamiętany o czym świadczy jego trasa po europie w zeszłym roku(jesień). miałem przyjemność być na jednym i widzieć frekwencję. naprawdę poza faktem że wiele koncertów było 'sold out' to reszta była wypchana w bardzo dużej większości więc niestety tylko nasz piękny kraj 'zapomina' o nim..
i w drugiej części się zgodzę. ostatnio spotykam się w moim zacnym Liceum że wszyscy nagle słuchają Led Zeppelin, The Doors. a kiedyś jak ja mówiłem że słucham Led Zeppelin to wszyscy mówili że to gówno itp. a teraz nagle sami fani LD i starych kapel się znaleźli, choć pewni to też mini po jakimś czasie..
i w drugiej części się zgodzę. ostatnio spotykam się w moim zacnym Liceum że wszyscy nagle słuchają Led Zeppelin, The Doors. a kiedyś jak ja mówiłem że słucham Led Zeppelin to wszyscy mówili że to gówno itp. a teraz nagle sami fani LD i starych kapel się znaleźli, choć pewni to też mini po jakimś czasie..
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Wydajesz się być fajnaMaiden_Madness pisze:Zdecydowanie wolę Iron Maiden. Całym swoim sercem i duszą nienawidzę Metallicy. Nie mam pojęcia dlaczego ten zespół wlicza się jeszcze do wielkiej czwórki, pierwsze płyty były ok, ale Black Album to już kompletna porażka. Jak słucham ,,Master of Puppets", a później ,,Nothing Else Matters" to mi się nie chce wierzyć, że to ten sam zespół. I dobija mnie już ta ,,sława" Metallicy. Metallica to, Metallica tamto nosz kur*icy można dostać. I te fanki... Mam w klasie dziewczynę, która jara się tym, że słucha metalu, a zna tylko jedną piosenkę, a mianowicie ,,Nothing Else Matters". Tak PIOSENKĘ, ,,Nothing Else Matters'' to nie utwór, a przynajmniej nie dla mnie. Zdecydowanie jeśli chodzi o thrash wolę Megadeth albo Slayera, a jeśli chodzi ogólnie o metal to Iron Maiden. I zgodzę się, z którąś z osób nade mną, która napisała, że muzyka Maiden ewoluuje, nie tracąc pierwotnego charakteru. Gdy słucham Maiden, od razu wiem, że to Maiden nawet jeśli nie znałam danego utworu wcześniej.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Podeśle Ci fote i czar pryśniepanzerschreck pisze:Wydajesz się być fajnaMaiden_Madness pisze:Zdecydowanie wolę Iron Maiden. Całym swoim sercem i duszą nienawidzę Metallicy. Nie mam pojęcia dlaczego ten zespół wlicza się jeszcze do wielkiej czwórki, pierwsze płyty były ok, ale Black Album to już kompletna porażka. Jak słucham ,,Master of Puppets", a później ,,Nothing Else Matters" to mi się nie chce wierzyć, że to ten sam zespół. I dobija mnie już ta ,,sława" Metallicy. Metallica to, Metallica tamto nosz kur*icy można dostać. I te fanki... Mam w klasie dziewczynę, która jara się tym, że słucha metalu, a zna tylko jedną piosenkę, a mianowicie ,,Nothing Else Matters". Tak PIOSENKĘ, ,,Nothing Else Matters'' to nie utwór, a przynajmniej nie dla mnie. Zdecydowanie jeśli chodzi o thrash wolę Megadeth albo Slayera, a jeśli chodzi ogólnie o metal to Iron Maiden. I zgodzę się, z którąś z osób nade mną, która napisała, że muzyka Maiden ewoluuje, nie tracąc pierwotnego charakteru. Gdy słucham Maiden, od razu wiem, że to Maiden nawet jeśli nie znałam danego utworu wcześniej.Jeśli znasz Entombed, to chętnie bym się z Tobą umówił. Na zachętę dodam, że kiedyś miałem długie włosy i nigdy nie chodziłem w koszulkach Metallici (a koledzy w klasie mieli), za to miałem aż 4 shirty Iron Maiden (i 2 bluzy jeszcze). Pozdrawiam
Nie no żarcik taki. Ale skoro takie akcje już się dzieją, to może warto by zalożyć temat pt. "spotkajmy się"
-
Deleted User 5453
Cóż, jeśli Alice będzie urządzał jakąś trasę w najbliższych latach na pewno wybiorę się na koncertMike Stanley pisze:akurat się nie zgodzę. Alice jest bardzo dobrze pamiętany o czym świadczy jego trasa po europie w zeszłym roku(jesień). miałem przyjemność być na jednym i widzieć frekwencję. naprawdę poza faktem że wiele koncertów było 'sold out' to reszta była wypchana w bardzo dużej większości więc niestety tylko nasz piękny kraj 'zapomina' o nim..
Niestety wiele osób słucha metalu bo myślą, że są fajni, a nawet podstawowej wiedzy o zespole nie mają. Jak już wspominałam mam w klasie taką osobistość. Ale dziękować siłom wyższym, że są jeszcze ludzie, którzy naprawdę słuchają metalu i, z którymi idzie się jeszcze dogadać
panzerschreck: Zawiodłam... Niestety nie znam... Musiałam sprawdzić w google... Ale od razu się usprawiedliwiam
pucha: A skąd ty masz moje zdjęcie jeśli można wiedzieć ?
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No i nie udał się podryw (ze smutku wory pod oczami) :/
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Źle się do tego zabrałeś ;0panzerschreck pisze:No i nie udał się podryw (ze smutku wory pod oczami) :/
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Jeszcze jest szansa, spytaj, które logo Entombed jej się bardziej podobapanzerschreck pisze:No i nie udał się podryw (ze smutku wory pod oczami) :/
forumowa randka w ciemno?pucha pisze: Ale skoro takie akcje już się dzieją, to może warto by zalożyć temat pt. "spotkajmy się"

Szkoda tylko że Metallica za większość osób niesłuchających metalu / rocka etc. to największy zespół metalowy i najbardziej znany. I praktycznie kto nie słucha metalu etc. jak wyżej wspomniałem zna tylko Metallice, a o np. AC/DC nie słyszał.
Doskonała robota marketingowców, to się nazywa "budowanie marki".... Tyle, że to co "najpopujajniejsze" nie zawsze jest obiektywnie najlepsze i najwartościowsze - najpopularniejszą piosenkarką pop jest Madonna, proszę zestawić jaj możliwości głosowe i artystyczne z śp. Whitney Houston??!
i jakimś cudem zupełnie nieznane nikomu AC/DC sprzedało prawie dwa razy więcej płyt niz MetallicaKenobi pisze:Szkoda tylko że Metallica za większość osób niesłuchających metalu / rocka etc. to największy zespół metalowy i najbardziej znany. I praktycznie kto nie słucha metalu etc. jak wyżej wspomniałem zna tylko Metallice, a o np. AC/DC nie słyszał.
boże, jaka erystyka... równie dobrze można napisać że lady gaga wokalnie wciąga nosem 99% metalowców i w tym wypadku jak najbardziej przekłada sie to na popularnośćRALF pisze:Doskonała robota marketingowców, to się nazywa "budowanie marki".... Tyle, że to co "najpopujajniejsze" nie zawsze jest obiektywnie najlepsze i najwartościowsze - najpopularniejszą piosenkarką pop jest Madonna, proszę zestawić jaj możliwości głosowe i artystyczne z śp. Whitney Houston??!
A ja zgorszę i dorzucę, że słucham obu
Ba, nawet AC/DC znam!
Ba, nawet AC/DC znam!
Jak dla mnie tekst miesiąca (szczególnie o Entombed)panzerschreck pisze:Wydajesz się być fajnaJeśli znasz Entombed, to chętnie bym się z Tobą umówił. Na zachętę dodam, że kiedyś miałem długie włosy i nigdy nie chodziłem w koszulkach Metallici (a koledzy w klasie mieli), za to miałem aż 4 shirty Iron Maiden (i 2 bluzy jeszcze). Pozdrawiam
-
Deleted User 5453
Oj chłopcy, chłopcy... Z tego co wiem to jest forum o Iron Maiden, a nie portal randkowy 
No, ale w końcu Sex, drugs and rock & roll, prawda?Maiden_Madness pisze:Oj chłopcy, chłopcy... Z tego co wiem to jest forum o Iron Maiden, a nie portal randkowy
E... Ja tam dalej wierze w znalezienie wielkiej milosci na tym forum. Ale wybranka ma miec Murraya i koale w avatarze...
Nie ja mam Twoją fotę, Ty masz swoją i mu podeśleszMaiden_Madness pisze:
pucha: A skąd ty masz moje zdjęcie jeśli można wiedzieć ?
A tak w ogóle to ostatnio słucham Hail Of Bullets, polecam wszystkim fanom Entombed.
PANZER! Zapytaj koleżanki czy Sinners Bleed słuchała i czy jej się podobało!
PANZER! Zapytaj koleżanki czy Sinners Bleed słuchała i czy jej się podobało!
Ostatnio zmieniony wt kwie 10, 2012 11:09 pm przez mimski, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.