31/05-02/06/2013 - Ursynalia - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 31/05-02/06/2013 - Ursynalia - Warszawa
Owszem, POTĘŻNY, tak jak potężny jest tam pop, japan rock, thrash metal i miliard innych gatunków. Jestes tak pewien siebie, że to heavy metal rządzi w Niemczech? Bo ja nie byłbym pewien wskazując jakikolwike gatunek.
Poza tym, to, że TY nie znasz nowych zespołów, nie znaczy że muzyka dogorywa ani nic, po prostu musisz czasami zdjąć klapki z oczu i spojrzeń na inne gatunki muzyczne
Poza tym, to, że TY nie znasz nowych zespołów, nie znaczy że muzyka dogorywa ani nic, po prostu musisz czasami zdjąć klapki z oczu i spojrzeń na inne gatunki muzyczne
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ale popytaj się takich przeciętnych 20-latków co to jest Manilla Road czy Omen, ciekawe ile osób będzie wiedziało (szczerze mówiąc sam nie wiem). Myślę że z Uriah Heep, Wishbone Ash czy Thin Lizzy będzie niewiele lepiej, takie kapele są kojarzone w kolejnych pokoleniach już tylko przez ludzi którym pokazali je rodzice, wątpię żebym kiedykolwiek zainteresował się takim Wishbone gdyby tata obsesyjnie mi go nie puszczał za dzieciaka
a i tak nie jest to muzyka której słucham na codzień. Dziś ludzi jarają inne nazwy (niekoniecznie lepsze, zdaje mi się że ty mylisz popularność i jakość), dlatego nie szalałbym z tym "najpopularniejsze".
Dlatego nie, festiwal a'la Charlotta nie jest przyszłościowy, przyciągnięcie paru tysięcy ludzi w wieku 40< wraz z synami to nie perspektywa wspaniałego rozkwitu. Tak samo np. z tegorocznym Ino-Rock - Hawkwind - legenda niezaprzeczalna, prawda? A byłem tam może w top 10 najmłodszych uczestników
Poza tym -
Dlatego nie, festiwal a'la Charlotta nie jest przyszłościowy, przyciągnięcie paru tysięcy ludzi w wieku 40< wraz z synami to nie perspektywa wspaniałego rozkwitu. Tak samo np. z tegorocznym Ino-Rock - Hawkwind - legenda niezaprzeczalna, prawda? A byłem tam może w top 10 najmłodszych uczestników
Poza tym -
[2]Kuki91 pisze:Poza tym, to, że TY nie znasz nowych zespołów, nie znaczy że muzyka dogorywa ani nic, po prostu musisz czasami zdjąć klapki z oczu i spojrzeń na inne gatunki muzyczne
-
El Dorado
wszystko co nie jest metalem/rockiem na tym festiwalu to nieporozumienie
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

A na Walentynki - nowa płyta Bullet For My Valentine. Podobno najlepsza w ich dyskografii: http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ls&id=1582
Odnośnie powyższego linka:
Żeby nie było sprawdziłem i to jest słabsze niż poprzednie nagrania, srlsy. (wielu zapyta - jeszcze słabsze?
)
No chyba kurwa nie.Ta płyta może być ich „The Black Album” i umocnić ich pozycję jako królów gatunku w XXI wieku.
Żeby nie było sprawdziłem i to jest słabsze niż poprzednie nagrania, srlsy. (wielu zapyta - jeszcze słabsze?
Ponieważ?El Dorado pisze:wszystko co nie jest metalem/rockiem na tym festiwalu to nieporozumienie
Dziś po godzinie 19 mają ogłosić kolejne zespoły.
Ten festiwal wydaje się być już nie do uratowania, no chyba, że potwierdzą np. Deftones.
Ten festiwal wydaje się być już nie do uratowania, no chyba, że potwierdzą np. Deftones.
Open stage; Audioshock, Steve Aoki, PendulumWuja pisze:Dziś po godzinie 19 mają ogłosić kolejne zespoły.
-
Szkieletor
- -#Invader

Pendulum DJ set dla ścisłości - nadal bez rewelacjiSOBER1Z pisze:Open stage; Audioshock, Steve Aoki, PendulumWuja pisze:Dziś po godzinie 19 mają ogłosić kolejne zespoły.
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
-
Deleted User 5147
Zaczynam cholera żałować że kupiłem bilet w ciemno...no ale po poprzedniej GENIALNEJ edycji liczyłem na coś podobnego...a tu taki bajer :/
Jak dla mnie to już nic tego festu nie uratuje...no chyba że ZZ top
D
Jak dla mnie to już nic tego festu nie uratuje...no chyba że ZZ top
albo szykują bombę za jakis czas albo nic większego niż BFMV nie będzie... i wtedy będzie smutek.
Mi po prostu brak słów by opisać, co w tym roku dzieje się z tym festiwalem. Dziś już patrzę Pendulum, miło. Ale poprawka, Pendulum DJ Set. Ehh.
mnie zastanawia czy organizatorzy zdają sobie sprawę jakie nadzieje rozbudzili w ludziach po dwóch ostatnich edycjach. Przecież czytają to co sie dzieje na ich FB, który ma ponad 40 k fanów, robili ankiety itp. Mieli CHYBA jakieś rozeznanie w oczekiwaniach.
No Pendulum jako Pendulum się rozpadło, więc zostało tylko DJ SetPiwowarus pisze:Mi po prostu brak słów by opisać, co w tym roku dzieje się z tym festiwalem. Dziś już patrzę Pendulum, miło. Ale poprawka, Pendulum DJ Set. Ehh.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Brać studencka przyjmie wszystko, byle piwo było tanie.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Za takie ceny to jednak mogą mieć pewne wymagania... jak wszyscy. A tu takie coś 
W zla strone to idzie w tym roku, dziwne. Zamiast sie stopniowo rozrastac jak przez ostatnie (zwlaszcza) trzy edycje ..
Mówiąc szczerze, to boję się, że żadnej "bomby" może nie być... Obym się mylił, i w ostatniej chwili dorzucą coś naprawdę dużego... Na tą chwilę o ile nie wygram gdzieś jakiegoś biletu albo coś, nie widzę sensu wydawać sporej kasy na średnie zespoły...
Night Mistress Fan Club Łódź
Dziwną politykę mają, chociaż to festiwal studencki i nie wiadomo czy nie zmieniły im się warunki dofinansowywania, co może mieć duży wpływ na ceny biletów i line-up.
Co do studentów to w warszawie jest kilka innych Juwenaliów, które są darmowe, albo kosztują grosze. Zresztą, rok temu było stosunkowo tanio,a mimo to ile można było spotkać narzekań , że bilety droższe. No pewnie, na Slayera, czy Nightwish powinno być wejście za darmo. heh
Co do studentów to w warszawie jest kilka innych Juwenaliów, które są darmowe, albo kosztują grosze. Zresztą, rok temu było stosunkowo tanio,a mimo to ile można było spotkać narzekań , że bilety droższe. No pewnie, na Slayera, czy Nightwish powinno być wejście za darmo. heh
ursynalia pisze:Mamy dla Was drugą niespodziankę z tych zaplanowanych na ten tydzień!
Ceny karnetów na Ursynalia 2013 pozostają bez zmian, aż do... ogłoszenia pierwszego z największych zespołów, które zagrają na tegorocznej edycji!
Szykujcie się na naprawdę mocne, mroczne i taneczne uderzenie. Ciężkie rockowe riffy które Was zgniotą oraz wielkie nazwiska. Wszystko co najlepsze dopiero przed nami! Ogłosiliśmy dopiero 16-tu artystów, a ponad dwudziestu jeszcze przed nami!:-)
Ale pamiętajcie, że Ursynalia to nie tylko MUZA, ale mnóstwo innych atrakcji.
Czyli nawet HIM nie jest headlinerem
"mroczne i taneczne uderzenie" - PRODIGY?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Raczej nie, stawiam na Weekend lub Braci Figo Fagot.