Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Flanger
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: Dance Of Death, czy tylko ja tak uwielbiam ta plyte?

Post autor: Flanger »

bobek pisze:
cymor pisze:kto wymyśli najabrdziej bzdurne określenie DOD ??
Mój typ:
Folk postrave`owy
Metal quasineosymboliczny lub
Rock Ikonoklastyczny
:lol:
ja proponuje o wiele uprościć tą wyliczankę otóż:
Albumy od 1 do 9 (włącznie) czysty,zajebisty,wyąbisty heavy-metal
Albumy od 10 do 13(włącznie) czysty ,zajebisty,wyrąbisty hard-rock
i tyle...
Awatar użytkownika
eddie
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: eddie »

slayer pisze:aaa Be quick, to niby co jest ? thrash ? Przeciez cała ta płyta to jeden wspaniały heavy metal , z DoD jest to samo (choć, moze lekko inaczej :P) - heavy metal najwyzszych lotów, z ukrytymi smaczkami . :)

nie lubie szuflad, ale taki "Weekend Warrior" Metalem na pewno nie jest! chyba ze do metalowego wora wrzucasz wszystko zagrane na gitarach. To przyklad dobrego solidnego Hardrocka, troche zapatrzonego w AC/DC.
we are starchildren, coming out of nowhere and to nowhere return
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

Rainmaker masz racje.. maiden nie wydal nigdy innego albumu z 12 kompozycjami.. i dla mnie to chyba nawet lepiej.. jak slucham 7 syna czy SIT to sie slucha od poczatku do konca, bez przelaczania utworow.. a z feara by wywalili 4 utwory i byl by album miod.. a w calosci sie tego nie da sluchac (przynajmniej ja nie moge). A co do DOD i jazdy samochodem.. kiedys wracajac z wawy pedzilem samochodem to sluchalem wlasnie DOD.. tez nie moglem sie powstrzymac od tego eby przycisnac.. na szczescie zachowalem troche rozsadku bo nie wiem co by bylo.. :lol:
FRYTA_HARRIS
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: FRYTA_HARRIS »

qrde cos mnie od tyg. korci by sobie pozyczyc DODa i wkoncu tego posluchac dokladnie... bo jakos zaraz po wydaniu jak uslyszalem ta plytke to (pomijajac fakt ze Ironow odstawilem na pulke:P) to strasznie mi zalatywala BNW wiec nie zwracalem na nic uwagi... ale teraz tak chce uslyszec przynajmniej w jakiej formie sa pomysly z teamu IM ( tzn w sensie solowek, bo tutaj nie ma mowy o jakich kolwiek nowych pomyslach, bo jak wiadomo Ironi maja swoj styl od ktorego nie odchodza i ze tak powiem "kisza sie w takim ich swiecie by zawsze to bylo IM" wiec nic o DOD wiecej nie napisze bo nie znam tego albumu

a co do FOTD uwazam ze jest to jedna z ich najlepszych plyt z wielu powodow: utwory bardzo proste, ale zato zagrane z 'jajem' kazdy jest przemyslany, kazde solo jest powalajace ( jest melodyjne i dopracowane od poczatku do konca, panowie tutaj nie popisuja sie technika a skupiaja sie na smaczkach i roznych ozdobnikach - ta plyta przypomina mi pierwsza w ktorej kazde solo mialo taki power ze totalny odlot:D . Kiedys tez nie przepadalem za weekendem i apparationem z tej plytki ale teraz jak poznalem troche muzyki od "matematycznej strony" to kazdy riff kazdy dzwiek i kazda plytke poznaje na nowo i moge stwierdzic ze ta plyta i te kawalki sa ok . a co do 12 utworow to co z tego ze ich tyle jest
?? bo te kawalki sa krotsze , czas plyty sie nie zmienil i plyyta nie jest dluzsza niz np BNW wiec nie widze powodu by tylko jej nie mozna bylo przesuchac za jednym razem ( wogole to zanim zaczalem pisac tego posta to cala dokladnie przesluchalem :P )

podsumowujac:
-DODa nie znam wiec sie nei wypowiadam :P
-FOTD jest dlamnie ok pod kazdym wzgledem i napewno nie jest jednym z gorszych albumow ( ale to jest moja opinia moj gust wiec nie bede sie klucic z innymi) zwlaszcza jak inaczej kazdy spoglada na muzyke :)
The New Frontier
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: The New Frontier »

Rainmaker. pisze:
cymor pisze:
Rainmaker. pisze: jak dla mnie na tym albumie nie pasują tylko dwie kompozycje "The Apparition" i "The Apparition" ale to nie jest powód by przekreślać ten album gdyż i tak Maiden poza Fear nigdy nie wydal albumu z 12 kompozycjami.

Przychylam się do tej opinii ale dodał bym jeszcze "The Apparition"

Sorry :D miałem na myśli "Weekend Warrior".
mala roznica ;) kazdy sie moze pomylic :lol:
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Sim0n pisze:Rainmaker masz racje.. maiden nie wydal nigdy innego albumu z 12 kompozycjami.. i dla mnie to chyba nawet lepiej.. jak slucham 7 syna czy SIT to sie slucha od poczatku do konca, bez przelaczania utworow.. a z feara by wywalili 4 utwory i byl by album miod..

Ja tam wole 12, (ewentualnie 2 można nie suchać) ale wole to niż tak jak jest np. na "Virtual XI" gdzie jest 8 kompozycji a 3 z nich nie jest już taka wyśmienita (lekko przygaszona) i w sumie zostaje album z 5 numerami - to trochę mało :D
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

FRYTA_HARRIS pisze:
FOTD jest dlamnie ok pod kazdym wzgledem i napewno nie jest jednym z gorszych albumow

Wreszcie ktoś mądrze pisze na tym forum :) :beer
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Dlugo tak sie bedziecie klocic o to ktory album jest lepszy? Dajcie spokoj, kazdy ma swoj gust.
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

bobek pisze:
Rainmaker. pisze:
Sim0n pisze:Rainmaker masz racje.. maiden nie wydal nigdy innego albumu z 12 kompozycjami.. i dla mnie to chyba nawet lepiej.. jak slucham 7 syna czy SIT to sie slucha od poczatku do konca, bez przelaczania utworow.. a z feara by wywalili 4 utwory i byl by album miod..
Ja tam wole 12, (ewentualnie 2 można nie suchać) ale wole to niż tak jak jest np. na "Virtual XI" gdzie jest 8 kompozycji a 3 z nich nie jest już taka wyśmienita (lekko przygaszona) i w sumie zostaje album z 5 numerami - to trochę mało :D
dla mnie natomiast virtual jest jedną z najrówniejszych płyt i na pewno nie usuwałbm żadnego z utworów! to tylko dowodzi ze ta dyskusja rzeczywiscie nie ma sensu...
A dla mnie nie, najrówniejsze jak dla mnie to takie jak np. "Brave New World" czy "Seventh Son of a Seventh Son" .

Nikt cię nie zmusza do dyskusji, powiem więcej mianowicie ja wcale nie przepadam za twoimi racjami, więc nie wysilaj się tak, nie musisz mnie przecież cytować za każdym razem, myślisz że jesteś wyrocznią na tym forum :?
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Może nie kocham tego albumu ale podobają mi się wszystkie piosenki do DoD. Później już według mnie jest chała. Oczywiście to tylko moje odczucia prosze sobie tego nie brać do serca. Ah no i jeszcze jedno. Rainmaker rządzi :D
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Ja tam bym nie wywalał żadnego kawałka z żadnego albumu. Chociarz niektóre utwory są słabsze od innych to i tak są na poziomie który przewyższa większość utworów innych kapel.
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Dobra już dobra więcej nie powim czegoś takiego :P
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Deleted User 804 pisze:Ja tam bym nie wywalał żadnego kawałka z żadnego albumu. Chociarz niektóre utwory są słabsze od innych to i tak są na poziomie który przewyższa większość utworów innych kapel.

Dokładnie tak, racja. :) Ta wypowiedź to cała esencja.
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2004 7:49 pm przez Rainmaker., łącznie zmieniany 1 raz.
Flanger
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Flanger »

Napisałem to wcześniej i napisze jescze raz bo jak widać do niektórych trzeba mówić więcej niż jeden raz.
Otóż dyskusja jest o wszystkim i o niczym bo gdyby każdemu podobało się to co innemu się podoba i nie podobało to co innemu się nie podoba nie moglibyśmy mówić ,że...yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy jesteśmy homo sapiens?? :wink:
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

bobek pisze:
Rainmaker. pisze:
dla mnie natomiast virtual jest jedną z najrówniejszych płyt i na pewno nie usuwałbm żadnego z utworów! to tylko dowodzi ze ta dyskusja rzeczywiscie nie ma sensu...
i tu sie zgadzam.. na virtualu nie lubie tylko TAATG a to dlatego ze denerwuja mnie te klawisze na poczatku.. pozniej jest juz w sumie ok..
Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

ja sobie wasze rozkminy podsumuje tak.... zaden album nie jest super idealny tzn zawsze sie znajdzie utwoor ktory( wedlug niektorych) obniza jakosc albumu np: taki wildest dreams , niektoorzy sadza ze to nudne i to juz bylo natomiast ja sadze ze jak zwykle dali zajebistego openera i to wrecz zacheca do dalszego sluchania........

to bylem ja michcio...
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

Post autor: hiroszima »

dla mnie DoD to dobrea plyta Dobra i tyle. Raz jej slucham a raz nie 8)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Heh, moim skromnym zdaniem nie ma co dyskutować - już dawno doszliśmy do wniosku, że DOD to jeden z najlepszych albumów w historii Maiden (o ile nie najlepszy) i bije na głowę nawet genialne BNW (a to za sprawą takich utworów jak Paschendale, DOD czy Journeyman). :rocx :solo 8)
Więc po co wracać do starych, dawno już zakończonych, dyskusji, skoro jest to prawda oczywista? :)
FRYTA_HARRIS
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: FRYTA_HARRIS »

Rainmaker. pisze:
FRYTA_HARRIS pisze:
FOTD jest dlamnie ok pod kazdym wzgledem i napewno nie jest jednym z gorszych albumow

Wreszcie ktoś mądrze pisze na tym forum :) :beer
hehe no ja tylko pisze tak jak uwazam ( jak zawsze :P ) :beer
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

A dla mnie dod obok npftd jest jedną z najgorszych płyt takie jest moje zdanie i nic tego nie zmieni
Ostatnio zmieniony czw mar 18, 2004 5:31 pm przez edii, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ