Ekipy Ironowe w waszych miastach
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Nomadosław
- -#Trooper

Ekipy Ironowe w waszych miastach
Czy w waszych miastach istnieją jakieś ekipy Iron Maidenowe? Pytam z czystej ciekawości.
Czy jeszcze coś takiego w dzisiejszych czasach istnieje? Grupy znajomych spotykające się w miarę często na piwko w plener czy do knajpy, coś ala zloty fanów ale mniej formalne i luźno zorganizowane?
Pytam także w kontekście koncertów IM w Polsce ale także z czystej ciekawości?
Czy jeszcze coś takiego w dzisiejszych czasach istnieje? Grupy znajomych spotykające się w miarę często na piwko w plener czy do knajpy, coś ala zloty fanów ale mniej formalne i luźno zorganizowane?
Pytam także w kontekście koncertów IM w Polsce ale także z czystej ciekawości?
Re: Ekipy Ironowe w waszych miastach
No u mnie w P. spotykamy się z kumplami przy piwku i muzie, zwykle Ajronowej.
No u mnie to kiedyś były ekipy brudasów ale to w podstawówce czy gimnazjum. Nigdy nie było jednak jednoczenia się pod berłem konkretnej kapeli. Dzisiaj już wszyscy są duzi, już nie są brudni więc i grupy się rozlazły. Ja osobiście mam lepsze preteksty do spotkań z ludźmi niż Ajroni 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Brudasów ? Ale co brudasy mają wspólnego z metalowcami ?
Brudasy to punki, lewacy, anarchiści, antifa itp. Nawet tzw. "geje" nie są brudasami, aczkolwiek trudno powiedzieć o nich coś dobrego.
Brudasy to punki, lewacy, anarchiści, antifa itp. Nawet tzw. "geje" nie są brudasami, aczkolwiek trudno powiedzieć o nich coś dobrego.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
U mnie na metali mówiło się brudasy. Widać Polska jest różnorodna.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
U mnie tez na metali mówią brudasy. (Na punków itd też) Sorry za offtop.
Co do tematu - Nie chodzę na spotkania anonimowych metalowczyków
Co do tematu - Nie chodzę na spotkania anonimowych metalowczyków
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
U nas (środowisko mojej szkoły, osiedla i dzielnicy) metale zawsze byli nazywani "wszarze"
Brudasy to punki 
dokładnie ,brudasy to punki
a jeśli chodzi o temat to nie mam typowo ekipy Ironowej (szkoda) ale czasami zorganizuje jakiś event w domu i wtedy katuje towarzystwo Ironami 
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

U mnie tak samo. Fajnie by było coś takiego zrobić, spotkać pogadać raz za czas...
Co do 'brudasów' to ja spotykałem się z takim określeniami ogólnie na temat Metalowców.
Co do 'brudasów' to ja spotykałem się z takim określeniami ogólnie na temat Metalowców.
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

U mnie tak samo. Fajnie by było coś takiego zrobić, spotkać pogadać raz za czas...
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
czy na takich spotkaniach dostaje sie wp*****l np za wspomnienie o koncercie alicii keys?
nie zrozumiałeś czy żartujemy?voivod' pisze:czy na takich spotkaniach dostaje sie wp*****l np za wspomnienie o koncercie alicii keys?
Mało kto na takich spotkaniach jest wystarczająco ogarnięty, aby wiedzieć kto to Alicia Keysvoivod' pisze:czy na takich spotkaniach dostaje sie wp*****l np za wspomnienie o koncercie alicii keys?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

żałosny, nieśmieszny i stereotypowy humor, czyli bardzo typowy dla nieinteligentnych, polskich użytkowników internetu.
-
Nomadosław
- -#Trooper

ciekawe, że administracja nie skasuje offttopów
a swoją drogą życzę każdemu by spotkał takich "brudasów", którzy słuchają Iron Maiden jak ja spotkałem na Węgrzech, podejrzewam, że za słowo brudas by rekord na 100 metrów padł
a swoją drogą życzę każdemu by spotkał takich "brudasów", którzy słuchają Iron Maiden jak ja spotkałem na Węgrzech, podejrzewam, że za słowo brudas by rekord na 100 metrów padł
Mnie to bawi, dobre dissy majądeath_busters pisze:żałosny, nieśmieszny i stereotypowy humor
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

pozdrawiam w takim razie
słabe.
najlepszą bekę z metalu i dumnych metalowców zawsze robią chłopy z Manowar. nie do przebicia są w tym.
Ja tam mam większą bekę z hammerfall i innych tego typu zespołów grających disco polo na gitarach.