Maiden England
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England
wczoraj zakupilem ,dzisiaj odpalilem zestaw kina domowego i ....... osobiscie jestem bardzo kontent, remaster Maiden England to zadna reanimacja trupa....osobiscie swietnie sie to oglada 
Dokładnie. A jeśli chodzi o 12 WY to trochę taka klamra zamykająca lata '80, natomiast dokument 1986 - 1988 - polecam - sporo ujęć z trasy SIT! Nieco bootlegowa jakość ale zawsze. Koncert z NEC -GENIALNY - ufff, dziś nie grają już z taką mocą . Jak dla mnie mistrzem show jest Nicko - co za bębny.
Godne polecenia. No i na koniec "To be continued...." czyli Part 4 będzie - tak, jak zapowiadali!
Godne polecenia. No i na koniec "To be continued...." czyli Part 4 będzie - tak, jak zapowiadali!
Obejrzałem dziś rano ME i jestem bardzo zadowolony. Od tego koncertu, jeszcze na zjechanym VHSie, zacząłem słuchać zespołu i byłem oczarowany. Na DVD jest podczyszczony obraz i doskonały dźwięk (rzeczywiście bębny wbijają w glebę), słucha się tego fantastycznie. Do tego te nowe bisy, zagrane z taką mocą, że przebijają dla mnie LAD. Cieszę się, że to DVD wyszło, mimo braku materiału z trasy SIT. Dziś obejrzę jeszcze dokument.
Obejrzałem dziś rano ME i jestem bardzo zadowolony. Od tego koncertu, jeszcze na zjechanym VHSie, zacząłem słuchać zespołu i byłem oczarowany. Na DVD jest podczyszczony obraz i doskonały dźwięk (rzeczywiście bębny wbijają w glebę), słucha się tego fantastycznie. Do tego te nowe bisy, zagrane z taką mocą, że przebijają dla mnie LAD. Cieszę się, że to DVD wyszło, mimo braku materiału z trasy SIT. Dziś obejrzę jeszcze dokument.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nie do końca rozumiem podnietę tym koncertem... Instrumentalnie faktycznie jest bardzo dobrze (ale czy jakoś wybitnie?), jednak wokal Dickinsona powoduje, że dosłownie denerwuje się słuchając tego
Ogląda się to jeszcze jako tako, zwłaszcza, że jest to zdecydowanie najlepsza scenografią jaką Maiden kiedykolwiek miało, oprawa zeszłorocznych koncertów wygląda przy tym bardzo biednie, ale słuchać tego z CD po prostu nie mogę. Bruce śpiewał lepiej chyba nawet na Live at Donington i jak dla mnie zupełnie położył to wydawnictwo...
No nie wiem... W niektórych momentach śpiewa rewelacyjnie, w innych słabiej. Posłuchaj wykonania "Killers" - brzmi zabójczo, co do gry muzyków - moim zdaniem jest perfekcyjnie. Pewnie, że z "LAD" to się nie równa, ale "ME" swoją renomę ma. Fani narzekają, że wydawnictwo zrobione trochę jako "reissue" niż nowość. Mogli dodać jakieś ciekawostki, bogatą galerię zdjęć. Ale i tak jest dobrze!
Killers czy Moonchild wokalnie są ok ale jak posłuchałem HBTN... 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Zakupiony komplet CD/DVD/LP+CDJPN
Jesli na koncu pojawia TBC to znaczy ze czwarta czesc tylko FOTD(i tak zawsze graja tytulowy;-)a w USA na tej trasie ATSS, ale moze Childhoods End - oby!)i NPFTD? Czy era Blazea w wykonaniu Brucea i to by bylo cos!
Jesli na koncu pojawia TBC to znaczy ze czwarta czesc tylko FOTD(i tak zawsze graja tytulowy;-)a w USA na tej trasie ATSS, ale moze Childhoods End - oby!)i NPFTD? Czy era Blazea w wykonaniu Brucea i to by bylo cos!
Miały być cztery części... Tylko co się takiego stało z fragmentami koncertów w Sheffield 1986 i Donington 1988 - w 2007 znalazły się w zapowiedzi trzeciej części HOIM. Wielu fanów jest ich brakiem niesłychanie zawiedzionych....
-
Nomadosław
- -#Trooper

no brak jakiegoś dokumentu z Somewhere on Tour jest strasznie bolesny i rozczarowujący i sprawił, że moje zainteresowanie tym DVD spadło do zera. Uwielbiam koncert Maiden England jak mało kto, ale znam ten koncert na pamięć, oglądałem go jeszcze ze starego VHS u kumplaRALF pisze:Miały być cztery części... Tylko co się takiego stało z fragmentami koncertów w Sheffield 1986 i Donington 1988 - w 2007 znalazły się w zapowiedzi trzeciej części HOIM. Wielu fanów jest ich brakiem niesłychanie zawiedzionych....
i to by było sto razy ciekawsze od trasy na zasadzie, 5 utworów z nowej płyty i same już ograne do bólu klasyki jak trasy ostatnich płyt studyjnychBudziol pisze:Zakupiony komplet CD/DVD/LP+CDJPN![]()
faktycznie brak czegos z trasy Somewhere on Tour troche rozczarowuje i raczej marne szanse ze cos sie pojawi..... 4 czesc historii pewnie koncert z Donington i jakies dodatki ,kiedys troche tego bylo,bankowo bedzie cos o Janku ,jakby nie bylo to okres w ktoreym zasilil szeregi Dziewicy...era Blaze pewnie pominieta,jakos chyba za specjalnie nic z tego okresu nie ma a i wtedy popularnosc Maiden mocno spadla
-
Nomadosław
- -#Trooper

no byłoby strasznie beznadziejne gdyby zrobili History Part 4, zrobili trasę i nie zagrali na niej choćby dwóch utworów z ery Blaze'a
Ja obstawiam, że jednak wydadzą coś z ery Blaze'a...ale dopiero późno na emeryturze, jak będzie brakowało pieniędzy 
no ale czwórka tylko z FOTD i NPFTD to już klapa totalna
LP i CD zakupione (z DVD chwilę się wstrzymam jak znajdę dobrą ofertę
) dziś słuchałem CD w samochodzie i powiem ,że przyjemnie i ostro się jeździło 
a era Blaze'a myślę ,że będzie w swoim czasie - to za duży biznes żeby tak pominęli
a było w ogóle coś nagrane z tej trasy ???chyba pojedyncze kawałki SIAS i coś jeszczeNomadosław pisze:no brak jakiegoś dokumentu z Somewhere on Tour jest strasznie bolesny i rozczarowujący i sprawił, że moje zainteresowanie tym DVD spadło do zera.
a era Blaze'a myślę ,że będzie w swoim czasie - to za duży biznes żeby tak pominęli
Jak bedzie brakowalo pieniedzy .... dobre sobie
-
Nomadosław
- -#Trooper

straszna, w takim secie nie byłoby dosłownie nic ciekawego, no dobra może by zagrali Be Quick or Be Dead, może jakimś cudem tytułowego lub Assasin z No Prayera, ale tak set byłby tak oczywisty, że aż nie wiem czy chciałbym taki koncert zobaczyć, do tego Wasting Love którego nie cierpię na dokładkę...Budziol pisze:no ale czwórka tylko z FOTD i NPFTD to już klapa totalna
z Somewhere in Time dwa najbardziej znane koncerty to chyba Paryż i Goteborg, nie wierzę, że nie można by tego było dopieścić, na pewno gdzieś to mają, a jak nie to choćby pro-shot z TV, takich rzeczy jest mnóstwo
to też nas czeka pewnie , bedzie m.in Be Quick or Be Dead, Tailgunner ,From Here to Eternity,Afraid to Shoot Strangers to co na Donington 92Nomadosław pisze:Budziol napisał/a:
no ale czwórka tylko z FOTD i NPFTD to już klapa totalna
straszna, w takim secie nie byłoby dosłownie nic ciekawego, no dobra może by zagrali Be Quick or Be Dead, może jakimś cudem tytułowego lub Assasin z No Prayera, ale tak set byłby tak oczywisty, że aż nie wiem czy chciałbym taki koncert zobaczyć, do tego Wasting Love którego nie cierpię na dokładkę...
faktycznie, teraz MAIDEN ENGLAND, to na następnej skupią się Donnigton :/
Fajnie ze Be Quick, FHTE, Tailgunner, moze jakas perelka pokroju tytulowego z NPFTD czy Childhoods End, ale trasa furory wg mnie nie zrobi jesli poprzestana na tych 2och plytach.
Dobra dajmy spokoj przyszlosci cieszmy sie tym co mamy i nadchodzacymi koncertami
Fajnie ze Be Quick, FHTE, Tailgunner, moze jakas perelka pokroju tytulowego z NPFTD czy Childhoods End, ale trasa furory wg mnie nie zrobi jesli poprzestana na tych 2och plytach.
Dobra dajmy spokoj przyszlosci cieszmy sie tym co mamy i nadchodzacymi koncertami
-
Deleted User 2259
Przecież tego nigdy nie grali.Budziol pisze:Childhoods End