Maiden England

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Maiden England

Post autor: qracoss »

wczoraj zakupilem ,dzisiaj odpalilem zestaw kina domowego i ....... osobiscie jestem bardzo kontent, remaster Maiden England to zadna reanimacja trupa....osobiscie swietnie sie to oglada :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dokładnie. A jeśli chodzi o 12 WY to trochę taka klamra zamykająca lata '80, natomiast dokument 1986 - 1988 - polecam - sporo ujęć z trasy SIT! Nieco bootlegowa jakość ale zawsze. Koncert z NEC -GENIALNY - ufff, dziś nie grają już z taką mocą . Jak dla mnie mistrzem show jest Nicko - co za bębny.

Godne polecenia. No i na koniec "To be continued...." czyli Part 4 będzie - tak, jak zapowiadali!
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Obejrzałem dziś rano ME i jestem bardzo zadowolony. Od tego koncertu, jeszcze na zjechanym VHSie, zacząłem słuchać zespołu i byłem oczarowany. Na DVD jest podczyszczony obraz i doskonały dźwięk (rzeczywiście bębny wbijają w glebę), słucha się tego fantastycznie. Do tego te nowe bisy, zagrane z taką mocą, że przebijają dla mnie LAD. Cieszę się, że to DVD wyszło, mimo braku materiału z trasy SIT. Dziś obejrzę jeszcze dokument.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Obejrzałem dziś rano ME i jestem bardzo zadowolony. Od tego koncertu, jeszcze na zjechanym VHSie, zacząłem słuchać zespołu i byłem oczarowany. Na DVD jest podczyszczony obraz i doskonały dźwięk (rzeczywiście bębny wbijają w glebę), słucha się tego fantastycznie. Do tego te nowe bisy, zagrane z taką mocą, że przebijają dla mnie LAD. Cieszę się, że to DVD wyszło, mimo braku materiału z trasy SIT. Dziś obejrzę jeszcze dokument.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Nie do końca rozumiem podnietę tym koncertem... Instrumentalnie faktycznie jest bardzo dobrze (ale czy jakoś wybitnie?), jednak wokal Dickinsona powoduje, że dosłownie denerwuje się słuchając tego ;-) Ogląda się to jeszcze jako tako, zwłaszcza, że jest to zdecydowanie najlepsza scenografią jaką Maiden kiedykolwiek miało, oprawa zeszłorocznych koncertów wygląda przy tym bardzo biednie, ale słuchać tego z CD po prostu nie mogę. Bruce śpiewał lepiej chyba nawet na Live at Donington i jak dla mnie zupełnie położył to wydawnictwo...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No nie wiem... W niektórych momentach śpiewa rewelacyjnie, w innych słabiej. Posłuchaj wykonania "Killers" - brzmi zabójczo, co do gry muzyków - moim zdaniem jest perfekcyjnie. Pewnie, że z "LAD" to się nie równa, ale "ME" swoją renomę ma. Fani narzekają, że wydawnictwo zrobione trochę jako "reissue" niż nowość. Mogli dodać jakieś ciekawostki, bogatą galerię zdjęć. Ale i tak jest dobrze!
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Killers czy Moonchild wokalnie są ok ale jak posłuchałem HBTN... :roll:
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zakupiony komplet CD/DVD/LP+CDJPN :dance:

Jesli na koncu pojawia TBC to znaczy ze czwarta czesc tylko FOTD(i tak zawsze graja tytulowy;-)a w USA na tej trasie ATSS, ale moze Childhoods End - oby!)i NPFTD? Czy era Blazea w wykonaniu Brucea i to by bylo cos!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Miały być cztery części... Tylko co się takiego stało z fragmentami koncertów w Sheffield 1986 i Donington 1988 - w 2007 znalazły się w zapowiedzi trzeciej części HOIM. Wielu fanów jest ich brakiem niesłychanie zawiedzionych....
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomadosław »

RALF pisze:Miały być cztery części... Tylko co się takiego stało z fragmentami koncertów w Sheffield 1986 i Donington 1988 - w 2007 znalazły się w zapowiedzi trzeciej części HOIM. Wielu fanów jest ich brakiem niesłychanie zawiedzionych....
no brak jakiegoś dokumentu z Somewhere on Tour jest strasznie bolesny i rozczarowujący i sprawił, że moje zainteresowanie tym DVD spadło do zera. Uwielbiam koncert Maiden England jak mało kto, ale znam ten koncert na pamięć, oglądałem go jeszcze ze starego VHS u kumpla
Budziol pisze:Zakupiony komplet CD/DVD/LP+CDJPN :dance:

Jesli na koncu pojawia TBC to znaczy ze czwarta czesc tylko FOTD(i tak zawsze graja tytulowy;-)a w USA na tej trasie ATSS, ale moze Childhoods End - oby!)i NPFTD? Czy era Blazea w wykonaniu Brucea i to by bylo cos!
i to by było sto razy ciekawsze od trasy na zasadzie, 5 utworów z nowej płyty i same już ograne do bólu klasyki jak trasy ostatnich płyt studyjnych
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

faktycznie brak czegos z trasy Somewhere on Tour troche rozczarowuje i raczej marne szanse ze cos sie pojawi..... 4 czesc historii pewnie koncert z Donington i jakies dodatki ,kiedys troche tego bylo,bankowo bedzie cos o Janku ,jakby nie bylo to okres w ktoreym zasilil szeregi Dziewicy...era Blaze pewnie pominieta,jakos chyba za specjalnie nic z tego okresu nie ma a i wtedy popularnosc Maiden mocno spadla
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

no byłoby strasznie beznadziejne gdyby zrobili History Part 4, zrobili trasę i nie zagrali na niej choćby dwóch utworów z ery Blaze'a
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ja obstawiam, że jednak wydadzą coś z ery Blaze'a...ale dopiero późno na emeryturze, jak będzie brakowało pieniędzy ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

no ale czwórka tylko z FOTD i NPFTD to już klapa totalna
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

LP i CD zakupione (z DVD chwilę się wstrzymam jak znajdę dobrą ofertę :razz: ) dziś słuchałem CD w samochodzie i powiem ,że przyjemnie i ostro się jeździło ;-)
Nomadosław pisze:no brak jakiegoś dokumentu z Somewhere on Tour jest strasznie bolesny i rozczarowujący i sprawił, że moje zainteresowanie tym DVD spadło do zera.
a było w ogóle coś nagrane z tej trasy ???chyba pojedyncze kawałki SIAS i coś jeszcze

a era Blaze'a myślę ,że będzie w swoim czasie - to za duży biznes żeby tak pominęli ;-)
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Jak bedzie brakowalo pieniedzy .... dobre sobie
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

Budziol pisze:no ale czwórka tylko z FOTD i NPFTD to już klapa totalna
straszna, w takim secie nie byłoby dosłownie nic ciekawego, no dobra może by zagrali Be Quick or Be Dead, może jakimś cudem tytułowego lub Assasin z No Prayera, ale tak set byłby tak oczywisty, że aż nie wiem czy chciałbym taki koncert zobaczyć, do tego Wasting Love którego nie cierpię na dokładkę...

z Somewhere in Time dwa najbardziej znane koncerty to chyba Paryż i Goteborg, nie wierzę, że nie można by tego było dopieścić, na pewno gdzieś to mają, a jak nie to choćby pro-shot z TV, takich rzeczy jest mnóstwo
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Nomadosław pisze:Budziol napisał/a:
no ale czwórka tylko z FOTD i NPFTD to już klapa totalna

straszna, w takim secie nie byłoby dosłownie nic ciekawego, no dobra może by zagrali Be Quick or Be Dead, może jakimś cudem tytułowego lub Assasin z No Prayera, ale tak set byłby tak oczywisty, że aż nie wiem czy chciałbym taki koncert zobaczyć, do tego Wasting Love którego nie cierpię na dokładkę...
to też nas czeka pewnie , bedzie m.in Be Quick or Be Dead, Tailgunner ,From Here to Eternity,Afraid to Shoot Strangers to co na Donington 92
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

faktycznie, teraz MAIDEN ENGLAND, to na następnej skupią się Donnigton :/
Fajnie ze Be Quick, FHTE, Tailgunner, moze jakas perelka pokroju tytulowego z NPFTD czy Childhoods End, ale trasa furory wg mnie nie zrobi jesli poprzestana na tych 2och plytach.
Dobra dajmy spokoj przyszlosci cieszmy sie tym co mamy i nadchodzacymi koncertami :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Budziol pisze:Childhoods End
Przecież tego nigdy nie grali.
ODPOWIEDZ