Iron Maiden Beer

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
eddiepoland
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: Iron Maiden Beer

Post autor: eddiepoland »

Bluebelle pisze:No właśnie, w Bydgoszczy szukaliśmy już chyba wszędzie gdzie się da i nic...
W Bydgoszczy Troopera można było kupić w E.Leclerku na Curie-Skłodowskiej.
Awatar użytkownika
Mr Jacq
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mr Jacq »

Budziol pisze:z ciekawości zapytałem o Łódź :)
zobaczymy co odp :) :pijak:
W takim razie czekam na jakieś informacje :) Myślałem, że skoro spotkanie odbyło się w Eclipsie, to go tam mają cały czas, czy to była tylko jednorazowa obecność Troopa w Naszym mieście?
Awatar użytkownika
Depeshka
-#Invader
-#Invader

Post autor: Depeshka »

W Eclipse jest niemal cały czas, no ale cena jest wywrotowa. W czwartek jedziemy z VeeKingiem na koncert DM, przed nim wejdziemy do Złotych Tarasów w poszukiwaniu Trooperka.
Z moich poszukiwań po Łodzi wynika, że jak na razie masz go tylko w tym jednym pubie :cry: Także i ja czekam na info :)
Awatar użytkownika
Mr Jacq
-#Invader
-#Invader

Depeshka pisze:W Eclipse jest niemal cały czas, no ale cena jest wywrotowa. W czwartek jedziemy z VeeKingiem na koncert DM, przed nim wejdziemy do Złotych Tarasów w poszukiwaniu Trooperka.
Z moich poszukiwań po Łodzi wynika, że jak na razie masz go tylko w tym jednym pubie :cry: Także i ja czekam na info :)
Jeśli można wiedzieć, o jakiej cenie mówimy :)
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

16zł?? jeśli chodzi o Eclipse
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

i to nie jest zbyt wygórowana skoro w sklepach jest po 12zł. W Eclipse Trooperek jest cały czas.
Natomiast odp mi, że w Łodzi jest do nabycia jeszcze: w hurtowni Zofmar, przy ul. Niciarnianej 50/52
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Jutro będę w Krakowie więć idę na poszukiwanie Trooperka na Karmelickiej w "Świecie Piwa" :mryellow:
Who motivates the motivator
Lomax
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Lomax »

Jeśli chodzi o Warszawę to byłem wczoraj w E'Leclercu na al. KEN (galeria handlowa KEN Center) i było jeszcze całkiem sporo na półce, sam kupiłem trzy sztuki.
Cena: 11 złotych za 0,5 l.
Znajomy mówił, że jest jeszcze możliwość znalezienia Trooperków na Wilanowskiej, gdzieś w okolicach pętli autobusowej jest ponoć jakiś z alkoholami, gdzie sprowadzają takie rarytaski - osobiście nie sprawdzałem tej informacji, ale może ktoś będzie chciał zaryzykować i poszukać, więc informuję. ;-)
Co do samego piwka - koneserem żadnym nie jestem, ale mnie ten trunek bardzo pasuję.
Ktoś, gdzieś napisał, że 'to piwo bardzo łatwo wchodzi', że ma się wrażenie, że można je pić i pić - podpisuje się pod tym całkowicie a piwa często nie pijam. ;-)
Butelka - zdecydowanie na pamiątkę zostawiam!
Kapsel - w moim odczuciu bardzo fajnie, że nie jest to kapsel Iron Maiden tylko właśnie kapsel Robinsons Brewery. Tak ma się wrażenie, że to nie tylko jakaś komercyjna kiepścizna od zespołu, a faktycznie współpraca pasjonatów. :dance: Czy to tylko wrażenie, czy tak faktycznie jest - na to każdy sam sobie odpowie. :mryellow:

Pozdrawiam :pijak:
L.
prowler71
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: prowler71 »

No i jest TROOPER w Krakowie ??
Awatar użytkownika
Mr Jacq
-#Invader
-#Invader

Budziol pisze:Natomiast odp mi, że w Łodzi jest do nabycia jeszcze: w hurtowni Zofmar, przy ul. Niciarnianej 50/52
Na dniach tam zajrzę, może nawet dzisiaj, to zobaczę jak z ceną :) Napewno tutaj coś skrobnę, jak dostanę swojego Troopera :)
Awatar użytkownika
Bluebelle
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Bluebelle »

Byłam tam juz 2 razy i zawsze miało być "na piątek" albo "na poniedziałek". Dzisiaj w końcu dorwałam jakiegoś kierownika, który przy mnie zadzwonił do dostawcy i powiedział, że tym razem już napewno będzie w piątek... Zobaczymy... No i mówił jeszcze, że zdziwił się, że przy cenie 15zł to które miał poszło tak szybko.
Awatar użytkownika
sven7son
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: sven7son »

Chwilowo piwa nie mają u głównego dystrybutora w Polsce. Ma dojechać do końca tygodnia. Więc myślę że sklepach w których wam mówili, że będzie niedługo pojawi się w następnym tygodniu.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Bluebelle pisze:
Byłam tam juz 2 razy i zawsze miało być "na piątek" albo "na poniedziałek". Dzisiaj w końcu dorwałam jakiegoś kierownika, który przy mnie zadzwonił do dostawcy i powiedział, że tym razem już napewno będzie w piątek... Zobaczymy... No i mówił jeszcze, że zdziwił się, że przy cenie 15zł to które miał poszło tak szybko.
Ta sama sytuacja w tym samym sklepie, ta sama odpowiedz sprzedawcy ;) tylko z godziny 11;p
Awatar użytkownika
Bluebelle
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Bluebelle »

sven7son pisze:Chwilowo piwa nie mają u głównego dystrybutora w Polsce. Ma dojechać do końca tygodnia. Więc myślę że sklepach w których wam mówili, że będzie niedługo pojawi się w następnym tygodniu.
Z tego co zrozumiałam z prowadzonej przy mnie rozmowy telefonicznej faceta z LEclerka z dostawcą piwo dojechało dzisiaj i ma być dostarczone na piątek. Facet stwierdził też, że dużo osób pyta o Troopera i zwiększył zamówienie z 60 do 100 butelek.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

prowler71 pisze:No i jest TROOPER w Krakowie ??
Nabyłem ostatnie trzy butelki :mryellow: Sprzedawca twierdzi , że w piątek ma być większa dostawa :pijak: Schodzi jak świeże bułeczki :mryellow:

Piwo cudne , kolor , zapach i smak najwyższej klasy ... Bruce wie co robi , nawet piwo dobre uwarzy :dance: a nawet butelka jako taka to małe dzieło sztuki do postawienia na półce w domu :mryellow:

Polecam wszystkim smakoszom dobrego angielskiego trunku :pijak:
Czesiek91
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Czesiek91 »

matik, gdzie w Krakowie kupiłeś?
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Czesiek91 pisze:matik, gdzie w Krakowie kupiłeś?
"Świat Piwa" ul. Karmelicka :pijak:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dziś pytałem w tym sklepie w Złotych Tarasach - nie mają, chociaż miało dojechać wczoraj, spodziewają się dopiero po następnym weekendzie, tzn. pewnie bezpiecznie będzie się tam wybrać w 1. pon. lub wt. sierpnia.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Właśnie spróbowałem Troopera. Piwko niezłe choć na jak na swą cenę to dupy nie urywa, takie 4/5 jak dla mnie ;-)
Jakby ktoś się pytał gdzie dopadłem Kawalerzystę, to Poznań, ul. Głogowska 115, sklep Piwa Świata, cena 14,99
jacob1
-#Invader
-#Invader

Post autor: jacob1 »

Ja jak kumplowi przywiozłem Troopera stwierdził że smakuje jak..... Piast ;p
Ja też byłem trochę zawiedziony smakiem porównując go z tym czego doświadczyłem w Eclipsie (na pewno klimat i przedgigowe podniecenie robiło też swoje), ale jak się potem okazało takie piwa żeby były dobre to się schładza do 12 stopni nie mniej, a ja chciałem dobrze i je przechłodziłem
ODPOWIEDZ