Nowa biografia Dickinsona- ktoś czytał?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Nowa biografia Dickinsona- ktoś czytał?
Ktoś się temu bliżej przyglądał? Bo widziałem ją w empiku, z początku od razu przykuła mój wzrok, ale przeczytałem opis z tyłu, zobaczyłem cenę i zrezygnowąłem z zakupu, ale może się mylę??
Fajnie by było gdyby to był autobiografia
Fajnie by było gdyby to był autobiografia
Re: Nowa biografia Dickinsona- ktoś czytał?
Ja kupiłem. W twardej oprawie pięćdziesiąt złotych mnie kosztowała. Ale jak tu sobie odmówić?
Na allegro jest po 35, ale że byłem w Empiku przy okazji, to stwierdziłem, że z przesyłką i tak byłoby 50 i wziąłem na miejscu.
Jeszcze nie czytałem. Czeka grzecznie na swoją kolej.
Mam jeszcze "Historię żelaznej dziewicy" Paula Stenninga czy jak mu tam było.
Jeszcze nie czytałem. Czeka grzecznie na swoją kolej.
Mam jeszcze "Historię żelaznej dziewicy" Paula Stenninga czy jak mu tam było.
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 10:02 pm przez Truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
To, tego Strenninga czytałem, w sumie taki ogólny zbiór faktów, przyjemnie się czytało tylko denerwowała mnie duża stronniczość spowodowaną zaślepieniem fana niektórymi miejscami, rozumiem że pisze to facet który też jest wielkim fanem IM, ale takie rzeczy powinny być pisane w miarę obiektywnie
Ja czytałem, nawet fajna, polecem
- Saimon1995
- -#Moderator

Przeczytałem. Jednym słowem: czyta się fajnie (szybko się ją pochłania, że tak powiem). Jedynym minusem (a raczej są dwa minusy): mało zdjęć (przydałyby się jakieś mniej znane z życia Dickinsona) oraz mała objętość. A plus za to, że autor skupił się przede wszystkim na solowych dokonaniach (oraz oczywiście wcześniejszych zespołów Bronka) niż na historii Iron Maiden.
Serdecznie polecam. Poza tym (wspomniałem już o tym) - ładnie została wydana, w porównaniu do książek wydawanych np. przez InRock.
Serdecznie polecam. Poza tym (wspomniałem już o tym) - ładnie została wydana, w porównaniu do książek wydawanych np. przez InRock.
-
JudasProphet
- -#Wrathchild

Fajny gadget do zbiorów , miło się czyta, szybko, sporo o czasach przed IM i obszerniej opisany czas pomiedzy IM a IM. Jednak uważam że Dickinosn powinien sam napisac swoją biografie. nie skupiałby sie na jednym czy drugim, pisałby obiektywnie o wszytkim.
Mnie ta biografia jakoś męczy. Ok, jest dość szczegółowa, ale te wstawki i wspomnienia innych są rozpraszające. W międzyczasie zaczęłam czytać inne książki...
To chyba jak będzie mi się nudziło to kupię, chociaż ta cena trochę odstrasza
- Saimon1995
- -#Moderator

No cena przystępna nie jest. Choć wolę dopłacić te 10 zł i mieć ładnie wydaną książkę (na porządnym papierze), a nie miękka oprawa i papier a'la srajtaśma.jacob1 pisze:To chyba jak będzie mi się nudziło to kupię, chociaż ta cena trochę odstrasza
-
Nomadosław
- -#Trooper

przejrzę, jak będe w empiku, ale o Brusie to się sporo wie, biografia każdego z pozostałych to byłby rarytas, zwłaszcza interesowała by mnie Dave'a
niedoścignionym wzorem jest jak narazie Run to the Hills Micka Walla w tej kategorii
niedoścignionym wzorem jest jak narazie Run to the Hills Micka Walla w tej kategorii
Albo najpierw kupię Run to the hills, bo czytałem jedynie biografię autorstwa Strenninga a ta podobno jest od niej o niebo lepsza
No właśnie Bruca to ja bym autobiografię przeczytał, chociaż pewnie ciężko byłoby czasem ogarnąc o czym mówi (patrz jego niektóre gadki ;p )
No właśnie Bruca to ja bym autobiografię przeczytał, chociaż pewnie ciężko byłoby czasem ogarnąc o czym mówi (patrz jego niektóre gadki ;p )
-
Deleted User 2259
Tak zróbjacob1 pisze:Albo najpierw kupię Run to the hills
-
Nomadosław
- -#Trooper

to bardzo delikatne określeniejacob1 pisze:Albo najpierw kupię Run to the hills, bo czytałem jedynie biografię autorstwa Strenninga a ta podobno jest od niej o niebo lepsza
-
Deleted User 2259
U mnie lezy na polce i czeka. Cena spora, ale mnie sie udalo wygrac w jakims konkursie 
Natknalem sie natomiast ostatnio w Media Markt na jakas biografie w formie bardziej takiego albumu. Ktos wie co to? Cena niestety 120 zeta :/
Biografie od Steninga tez mam i tez jeszcze nie czytalem. Mialem pierwsze wydanie RTTH i to sie czytalo super. Szkoda, że mi gdzieś przepadła, musze sobie zorganizowac nowa, bo chetnie przeczytam jeszcze raz po latach.
Natknalem sie natomiast ostatnio w Media Markt na jakas biografie w formie bardziej takiego albumu. Ktos wie co to? Cena niestety 120 zeta :/
Biografie od Steninga tez mam i tez jeszcze nie czytalem. Mialem pierwsze wydanie RTTH i to sie czytalo super. Szkoda, że mi gdzieś przepadła, musze sobie zorganizowac nowa, bo chetnie przeczytam jeszcze raz po latach.
Zapewne chodzi ci o album z wyciętymi oczami bestii na okładce, sporo zdjęć mało tekstu. Wydane fajnie aczkolwiek jakość łączenia okładki z resztą jest marna.
Btw, nie wydałbym tyle a dostałem od dziewczyny na urodziny
http://bonito.pl/k-515541-iron-maiden-k ... ria-bestii
Można to wyrwać taniej na alledrogo
Ja to posiadam 
- Saimon1995
- -#Moderator

Dokładnie. Ładnie prezentuje się na półce z książkami. Niestety mało tekstu, chociaż obecność wielu zdjęć to jej atut. Czyli w skrócie - bardziej album niż biografia.Hubert pisze:Zapewne chodzi ci o album z wyciętymi oczami bestii na okładce, sporo zdjęć mało tekstu. Wydane fajnie aczkolwiek jakość łączenia okładki z resztą jest marna.
Odnośnie ceny nie warto kupować w MM czy tym bardziej Empiku. Ja osobiście ją dostałem, ale z tego co wiem nawet za 80 zł można ją nabyć.
Przeczytałem (zakupiona za 35 w procmocji w Empiku), szczerze- jak dla mnie tyłka nie urywa, ale może być, nie wiele bo nie wiele ale trochę nowości się dowiedziałem, zwłaszcza jeśli chodzi o solową karierę Dicka
Chociaż szczerze mówiąc bardziej mnie wciągnęła biografia Iommiego, pewnie dlatego że to autobiografia
PS: Zraziły mnie liczne literówki w tekście, ale to już wina polskiego wydawcy
Chociaż szczerze mówiąc bardziej mnie wciągnęła biografia Iommiego, pewnie dlatego że to autobiografia
PS: Zraziły mnie liczne literówki w tekście, ale to już wina polskiego wydawcy