Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Post autor: Budziol »

Nie graja, bo w wiekszosci tluka trasy historyczne - choc FOTD czy ATSS graja, ale wiadomo o co chodzi, podczas promocji nowej plyty smialo mogliby wcisnac
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Budziol pisze:Nie graja, bo w wiekszosci tluka trasy historyczne - choc FOTD czy ATSS graja, ale wiadomo o co chodzi, podczas promocji nowej plyty smialo mogliby wcisnac
Trasa historyczna z roku 88 i grają FOTD czy ATSS. Rozumiem, że osoby, które są pierwszy raz na koncercie oczekują przynajmniej tego pierwszego, ale wypadałoby grać utwory zgodnie z historią ;-) .

Na trasie przekrojowej czy promującej nowy album powinni sięgnąć po utwory z ery Blaze'a.
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomadosław »

Może myślą, że fani tego nie chcą. Uparli się na te hity lat 80, Fear of the Dark i to sprawia, że odpuszczają utwory z lat '90 a i okres lat '80 nie jest grany w 100%, bo wiele utworów jest też odpuszczanych.
Świetnie, że wałkują teraz Aces High, każdy fan to chciał usłyszeć, ale teraz powinni się skoncentrować na nieco nowszych utworach. The Clansman, Sign of the Cross, Futureal, No Prayer for the Dying, The Assasin- świetnie byłoby usłyszeć te utwory. Obawiam się, że jak zrobią trasę z lat 90 to będzie wyglądała tak- 5 utworów z Feara, Bring Your Daughter to the Slaughter, hity z lat 80. Bez sensu by to było, ale dobra nie chcę krytykować Ironów.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Nomadosław pisze:Obawiam się, że jak zrobią trasę z lat 90 to będzie wyglądała tak- 5 utworów z Feara, Bring Your Daughter to the Slaughter, hity z lat 80.
Nie zrobią trasy historycznej z okresu 1990-1998, bo byłaby to komerycjna porażka - raczej pójdą w stronę kolejnego "the best of". ;)
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

Zawsze mogą zrobić trasę historyczną ala rok 1998, a grać w większości utwory z lat 80tych - set jak zawsze ;)
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

w sumie to set Maiden England to był taki best-off, gdyby Seventh Sona i Moonchilda zamienić na Wicker Man i Brave New World a Prisoner na Hallowed Be thy Name, świetnie wyszła ta trasa, ale set był troszkę zbyt ostrożny

chiałbym choć raz usłyszeć na żywo

-Killers
-22 Acacia Avenue
-Still Life(na Flight of Icarus i To Tame a Land nie ma co liczyć)
-Stranger in the Strange Land (na inne utwory z Somewhere in Time raczej szans nie ma)
-Infinite Dreams
-No Prayer for the Dying
-The Assasin
-Be Quick or Be Dead
-From Here to Eternity
-The Clansman
-Sign of the Cross
-Dream of Mirrors

na jakich trasach to już mnie nie obchodzi ;) mogą być albumowe, mogą być historyczne
Awatar użytkownika
Truskawa
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Truskawa »

From Here To Eternity albo Dream Of Mirrors na żywo to by było coś. Popieram.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Takie tam gdybanie. A oni i tak zagraja: rtth, 666, trooper i fotd:-D
Ja bym chcial: mateczke rosje, dlugodystansowca i childhoods end i... moge sobie chciec;-)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Nomadosław pisze:Może myślą, że fani tego nie chcą. Uparli się na te hity lat 80, Fear of the Dark i to sprawia, że odpuszczają utwory z lat '90 a i okres lat '80 nie jest grany w 100%, bo wiele utworów jest też odpuszczanych.
Świetnie, że wałkują teraz Aces High, każdy fan to chciał usłyszeć, ale teraz powinni się skoncentrować na nieco nowszych utworach. The Clansman, Sign of the Cross, Futureal, No Prayer for the Dying, The Assasin- świetnie byłoby usłyszeć te utwory. Obawiam się, że jak zrobią trasę z lat 90 to będzie wyglądała tak- 5 utworów z Feara, Bring Your Daughter to the Slaughter, hity z lat 80. Bez sensu by to było, ale dobra nie chcę krytykować Ironów.
To nie fani nie chcą - tylko oni. Wolą odgrywać cały czas ten sam zestaw utworów. Wiadomo, że 7-8 kawałków to żelazna klasyka i ich po prostu się nie da wywalić. Ironi bez Troopera to jak Metallica bez Nothing... czy Red Hoci bez Under the Bridge. Ale przydałoby się pewne urozmaicenie.

Z tą trasą historyczną (lata 90.) to rzeczywiście byłaby kicha. Znając Ironów zagraliby 5 utworów (jak tu wspominasz),a reszta to byłaby żelazna klasyka. Więc nazwa historyczna nie ma tu żadnego znaczenia. To po prostu kolejna regularna trasa koncertowa.

Jak już tu robimy koncert życzeń. Ja chciałbym usłyszeć Only the Good Die Young, Childhood's End, The Loneliness... i To Tame a Land. A i jeszcze Aleksandra.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

A tak propos długotystansowca. Zagrali go raz w budapeszcie czy bukareszcie, niepamiętam. Dawno dawno temu. Wiadomo może dlaczego zrezygnowali z grania tego kawałka na reszcie trasy?
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

w Zagrzebiu, nie wiem też się nad tym zastanawiałem ale jedynym rozsądnym argumentem jest to, że Bruce nie wyrabiał, tam niektóre momenty to prawdziwy koszmar dla wokalisty
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Jak coś to zagrali go w Belgradzie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Jesli traktowac doslownie zapowiedz z konca najnowszego filmiku z trasy maiden england, to ciekawe czy maja Europe na mysli, a jesli tak to z jakim setem?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Chyba z ME... mi się Wacken marzy...

EDIT: Nicko mówi "See ya later" więc to może oznaczać wszystko albo... nic! :idea:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:mi się Wacken marzy...
A kupiłeś sobie bilet?
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A myślisz, że "odkupić" :mryellow: nie można, ha, ha
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ME Ci sie marzy trzeci rok z rzedu? :-D
jestem na wyjezdzie, wiec nawet nie za bardzo mam jak ten filmik obejrzec, a Puszek pisal w innym temacie o innym zakonczeniu niz "see ya later":-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Teoretycznie to mogą zagrać w krajach, gdzie nie dotarli w 2013: Norwegia, Dania, Węgry, Grecja i inne. Ale, zobaczymy! ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Bo Wacken z ME bylby porazka, skoro zagrali tyle koncertow w Niemczech wlasnie w ramach ME
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

@Budziol - Pytanie czy po tak błyskawicznym Sold-Oucie Wacken opłaca się w ogóle bookować Maiden ?

Jeśli tak to ja jestem gotowy na jedyny sposób zdobycia biletów na Wacken czyli zamowienie dwóch pokoi na jakimś statku koło Wacken który za dwa łóżka i dwa bilety chce 6 tysiecy :/ Ale cóż, jak ma tam być taki skład + Maideni to trzeba się poświęcić : O

Ewentualnie kiedyś było coś takiego jak sprzedaż biletów kontrolowana przez Wacken ale chyba nie ma niczego takiego w tym roku.
ODPOWIEDZ